Vodafone verlengen | Trek aan het langste eind

Je Vodafone mobiel verlengen? Je Vodafone abonnement verlengen is vaak interessant. De verkoopafdeling van Vodafone heeft de nodige moeite gedaan om jou te winnen als klant. Daarom probeert Vodafone verlengen, dus het Vodafone contract verlengen, aanlokkelijk voor je te maken.

Vaak doet Vodafone interessante aanbiedingen. Maar check altijd of je voordeliger uit bent als je verlengt, want soms is het slimmer om toch over te stappen.

vodafone abonnement verlengen
Een abonnement Vodafone verlengen is vaak aantrekkelijk, maar in veel gevallen zijn andere aanbieders interessanter. .

Vodafone verlengen werkt zo

Het verlengen Vodafone abonnement gebeurt meestal vanzelf, tenzij je het opzegt. Vaak gaat dan wel een speciaal actietarief er af, want bij automatische verlenging geldt de overheidsregel, dat je vanaf dat moment een maand opzegtermijn hebt. Dus dat wil een telecom provider als Vodafone liever niet aanmoedigen.

Vodafone heeft daarom liever dat een klant een vast contract heeft, bijvoorbeeld voor twee jaar of voor één jaar, dan een per maand opzegbaar contract. Om die reden willen ze meer korting geven aan vaste klanten. Dat verklaart, waarom telecom providers als Vodafone met behulp van Verlengwinkels en andere acties, klanten tot Vodafone verlengen proberen over te halen.

Meer over Vodafone

Vodafone is een enorme Britse telecomgigant, die wereldwijd actief is. De Nederlandse poot is recent gefuseerd met het kabelbedrijf Ziggo. De combinatie heet nu officieel VodafoneZiggo. Dat betekent, dat je nu bij Vodafone terecht kan voor zowel vast als mobiel internet.

Vodafone vestigde zich als eerste concurrent voor KPN in Nederland onder de merknaam Libertel, omdat er een nogal hoog afbreukrisico was voor de merknaam als de Nederlandse activiteit zou floppen.

Later, toen Libertel een stabiele plaats had verworven binnen de Nederlandse telecommarkt, doopte het bedrijf zijn Nederlandse tak om tot Vodafone.

vodafone abonnement verlengen
Vodafone presenteert zichzelf graag als een ecologisch bewust, inclusief en divers bedrijf. Ook op het gebied van vernuftige belasting ontwijking heeft het bedrijf een naam hoog te houden. Dit is het hoofdkwartier van het bedrijf in Berkshire, UK. Wikipedia

Vodafoen deed enkele experimenten met het label Sizz (voor jonge vrouwen) en Blyk (gratis bellen voor jongeren, die in ruil reclame kregen te horen). Beide flopten. Het budget label HollandsNieuwe bleek daarentegen een populair blijvertje.

Onder het eigen merk Vodafone biedt de provider vaste en mobiele telefoonabonnementen aan, Daarnaast bezit de provider nog één merk voor prepaid simkaarten, plus zowel sim-only als abonnementen met toestel: de al genoemde Hollands Nieuwe.

De provider afficheert zich tegenwoordig als een divers, ethisch en milieubewust bedrijf. Vind jij dingen als Black Lives Matter, diversiteit en verantwoord ecologisch ondernemen erg belangrijk, dan zal je je zeker thuis voelen als klant bij dit bedrijf.

Vind je het belangrijk dat je provider eerlijk belasting betaalt, in plaats van met allerlei doortrapte trucs winsten via de Kaaimaneilanden weg te sluizen, dan is Vodafone een minder voor de hand liggende keuze en kan je beter voor T-mobile of KPN gaan.

Waarom heeft Vodafone mobiel verlengen extra voordelen?

Vodafone heeft nogal wat moeite gedaan om jou als klant binnen te halen. Daarom doet de Britse reus vaak aantrekkelijke aanbiedingen om jou als klant te behouden en over te halen tot Vodafone verlengen.

Het is veel makkelijker om een bestaande klant te behouden, dan om een nieuwe klant te werven. Maar de loyaliteit van klanten wordt steeds minder. Daarom moet een telecom bedrijf zoals Vodafone steeds meer moeite doen om haar klanten te behouden, zodat ze hun Vodafone abonnement verlengen. Mogelijk is dit mede de oorzaak van het maatschappelijk activisme van Vodafone. Dat is nu eenmaal goedkoper dan netjes en saai, je belasting betalen.

Verlengen: hoe goed is je pokerface?

Het verkoopproces lijkt in veel opzichten op pokeren. Een verkoper, bijvoorbeeld Vodafone, wil graag de hoogst mogelijke prijs voor haar dienst ontvangen. Die ideale prijs is hier de prijs, die de klant, jij dus, wil betalen.

Vraagt de verkoper teveel, dan loop je weg. Vraagt hij te weinig, dan behaalt hij als verkoper niet de maximaal mogelijke winst. Hij laat dan “winst liggen”. De arme verkoper haalt zijn omzetdoel voor deze maand dan niet. En krijgt daardoor problemen met zijn baas.

Hij moet dus een evenwicht zien te vinden om voor zo min mogelijk extra kosten, toch de klant tot het Vodafone contract verlengen over te halen.

Dus, een aanbod doen dat net gunstig genoeg is, maar niet al te duur.

vodafone abonnement verlengen
Vodafone is wereldwijd actief, waaronder op de luchthaven Nadi van Fiji. Bron: Makzym Kozlenko, Wikimedia Commons (CC 2.0)

Verder moet je als verkoper van een dienst, denk aan een databundel of telefoon abonnement, natuurlijk kijken naar wat de klant je bedrijf kost.

Met een drill rapper die zijn concerten live streamt deelt met zijn uitgebreide kring fans, kost Vodafone mobiel verlengen vanzelfsprekend meer dan bij een bridge spelende oma.

Dus dan hebben ze natuurlijk liever die pensionado voor hetzelfde abonnement.

Hoe denkt een verkoper bij het Vodafone abonnement verlengen?

Een verkoper moet dus uitvinden, hoeveel precies jij gaat betalen voor hun diensten. En ook, hoeveel je het bedrijf volgens de verwachting, ongeveer gaat kosten. Is het verschil tussen die twee groot, en weet de klant dat ook, dan is het dus slim om een flinke korting te geven.

Een grootverbruiker van internetverkeer, kan je dan weer beter geen korting geven bij het Vodafone mobiel verlengen. De oma met haar AOW ook niet. Immers, die zal niet zo snel overstappen, dat is veel te veel gedoe. Dus daar kan je wel winst van trekken. Zoals de bank ING deed met het stiekem verlagen van spaarrente, maar dat is weer een ander onderwerp.

Een urban, kritische consument moet je juist wel in de watten leggen. Tenzij deze per saldo teveel geld kost natuurlijk. Want dan is hun Vodafone abonnement verlengen wel een goed idee voor hen, maar niet voor jou als verkoper.

De Vodafone Verlengwinkel: speel het spel bij Vodafone mobiel verlengen

Hoe meer een provider van mobile telecommunication services zoals Vodafone van de klant weet, des te nauwkeuriger kan zo een bedrijf te werk gaan. Van hun bestaande klanten weet het telecombedrijf heel veel: hun leeftijd, hun woonadres en, het allerbelangrijkste, hun dataverbruik en belgedrag.

Daarom werken telecombedrijven als Vodafone graag met een “verlengwinkel” en “persoonlijke aanbiedingen”. Namelijk, voor iedere klant is er een ideale prijs. Die ideale prijs ligt bij een armoedige, maar keigoede IT-student uit Delft natuurlijk lager dan bij, zeg, een door en door verwende rijke erfgenaam.

Ze kunnen dan hun uitgebreide klantkennis gebruiken voor een berekening, die al deze factoren meeneemt en jou op grond daarvan een aanbieding doet. Een klant, waar het bedrijf graag van af wil, krijgt dan een onaantrekkelijke aanbieding, terwijl een lucratieve klant die dreigt te verdwijnen, juist wordt verwend.

Waar je op moet letten tijdens het Vodafone contract verlengen proces

Dus gebruik jij veel data op je mobiel, zoals ik, en profiteer je flink van je onbeperkte databundel, dan krijg je geen korting. En staat er heel toevallig een vinkje, niet bij jouw geliefde onbeperkte databundel, maar juist bij een contract met een kleine databundel. Die een grootverbruiker als ik er in een paar dagen doorheen jaag.

Uiteraard deed mijn provider me een aanbod, uiteraard geheel vrijblijvend, om toch maar een vaste internetaansluiting te nemen. Volgens onder meer de Consumentenbond betaal je als klant in Nederland veel te veel voor je vaste internet. Het is daarom slimmer om als je niet zo veel films downloadt, Internet Onbeperkt databundel te nemen op je mobieltje. Die kan je namelijk delen met je pc of laptop.

En lekker meenemen op reis. En ik hou niet van opscheppen, maar af en toe ben ik wel een beetje slim. Althans, met telefoon abonnementen dan. Dus zitten ze dan nog even met het voor hen verliesgevende onbeperkte abonnementje opgescheept.

Vodafone contract verlengen doe je zo

Je Vodafone mobiel verlengen kan eenvoudig via GSMWeb!

Hoe ben jij Vodafone en de andere telecom bedrijven te slim af?

Nu we hebben gezien hoe telecom bedrijven te werk gaan, weet je dat het slim is, in ieder geval niet direct op het aanbod van de verlengwinkel in te gaan. Kijk eerst naar andere alternatieven, vaak is het namelijk interessant om over te stappen.

Of boek via het netwerk van een vriend(in). Het liefst eentje die via het netwerk van een goedkope concurrent internet. Dan weten ze dat ze wel met een heel interessant aanbod moeten komen om je over te laten stappen.

Of, maak het jezelf gemakkelijk. Je kan namelijk ook via de prijsvechter GSMweb je Vodafone contract verlengen.

Doe je huiswerk voor je Vodafone contract verlengen doet

Bekijk de aanbiedingen van Vodafone en overige providers voor nieuwe klanten en check de prijs en voorwaarden van jouw favoriete bundel. Vergelijk die met je persoonlijke aanbod voor je Vodafone abbo verlengen in de Verlengwinkel. Als je toch bezig bent, check dan ook meteen even of je voor jouw bundel bij een concurrent niet beter af bent.

Geeft de “verlengshop” toch een interessant aanbod? Dan verleng je natuurlijk. Maar let goed op dat je niet “per ongeluk” het verkeerde pakket bestelt. Is het aanbod van de verlengshop niet erg gul? Verleng dan niet, of sluit een maandelijks opzegbaar contract af (wat op hetzelfde neerkomt) en ga intussen op zoek naar een andere provider.

Overigens zegt prijs niet alles. Scheelt het maar weinig geld, en ben je erg tevreden over de klantvriendelijkheid van je provider, dan is er niets op tegen om te verlengen. Check ook de dekking. Een goed voorbeeld is Noord Oost Twente. Alleen KPN heeft hier een redelijk goede dekking. Dus hier heb je als klant dan geen keus.

Vodafone abonnement verlengen of nieuw contract oversluiten?

abonnement verlengen vodafone
Vodafone verlengen abonnement is soms interessant. Er zijn vaak aantrekkelijke aanbiedingen voor het Vodafone contract verlengen. Zeker als je al een contract bij Ziggo hebt krijg je soms combinatiekorting. Bron: Vodafone

Voor een nieuw abonnement of telefoon abonnement verlengen, kan je het beste het eerste de drie grote providers met een eigen zendmasten netwerk raadplegen. Dat zijn naast Vodafone, T-Mobile en KPN Nederland. Check ook de dekking, In de steden zit je bij elke provider altijd safe, maar op het platteland en aan de grens zijn er soms problemen.

Een aantal kleinere aanbieders koopt data en belminuten in bij deze grote drie, maar hebben zelf geen netwerk. Dit zijn providers als Ben, Budget Telecom, Hollands Nieuwe en Simyo. Ook die kan je best in je vergelijking betrekken.

Kleine providers: goedkoper, maar slechtere verbinding tijdens piekuren

Vaak hebben deze prijsvechters onder de kleine aanbieders aanlokkelijke aanbiedingen. Maar dat dan vaak wel in ruil voor een lagere snelheid. Dit, omdat de providers als het druk is op het netwerk, natuurlijk hun eigen klanten voorrang geven. Daar verdienen zij meer aan, want hun eigen merk is hun vlaggenschip.

En dan wordt jouw bandbreedte afgeknepen. De kleinere aanbieders kopen immers tegen korting capaciteit in van de nu drie telecomproviders met een netwerk. Overigens knijpen telecom providers ook graag jou af, als ze dat ongemerkt kunnen doen. Vooral de kabelmaatschappij Ziggo heeft daar een handje van. Want dataverkeer kost geld.

Dus vaak is het slim, om in ruim voor een handvol euro’s meer, toch in zee te gaan met een provider die ook een eigen netwerk heeft. En wat betreft het netwerk, heeft het netwerk van Vodafone een redelijk goede dekking. Vooral op het platteland of vlak bij de grens maakt dat een provider aantrekkelijker.

Buitenland

Als je veel in het buitenland bent, check dan ook de regels over data roaming van de provider. Je wilt dan liever een provider, waar je binnen je bundel of voor een kleine meerprijs in het land waar je vaak komt, kan internetten.

Weliswaar heeft de EU verplicht gesteld dat overal binnen de Europese Unie databundels tot 25 GB per maand over de gehele EU geldig zijn, maar vaak is het duur om aanvullende data in te kopen. En als je veel data intensieve diensten zoals Netflix, Youtube of Spotify gebruikt, zit je daar toch op een gegeven moment wel aan.

Ga je meer of juist minder reizen, of veranderen je reisbestemmingen, dan is het verstandig om uit te zoeken, wat voor je meer voordeel oplevert. Je Vodafone contract verlengen bij je provider, of een nieuw telefoon abonnement afsluiten.

Kijk goed rond

Wil je niet je Vodafone abbo verlengen? Dan kan je beter goed rondkijken of er niet een aantrekkelijke aanbieding voor je is. Vaak is die er namelijk wel. Ontdek op deze site hoeveel telecom providers er zijn. Steek dan je licht op bij deze telecom providers en probeer na te vragen wat de mogelijkheden zijn om een nieuw abonnement af te sluiten.

GSMweb heeft een laagste prijs garantie. Daarom is het slim, via GSMweb af te sluiten.

vodafone mobiel verlengen vodafone abonnement verlengen
Met de nieuwste modellen kun je tegenwoordig bijna alles doen!

Conclusie: je Vodafone abonnement verlengen? Check of oversluiten interessanter is

Vaak, maar niet altijd, doet een telecom provider zoals Vodafone je een onweerstaanbaar aanbod om je als contractant te behouden.

Maar vaak is overstappen slimmer. Voordat je een besluit neemt over al dan niet je Vodafone abbo verlengen, is het daarom goed om ook bij andere aanbieders te kijken wat het aanlokkelijkste pakket is.
Daarvoor moet je ongeveer weten hoeveel data en belminuten je hebt gebruikt, en of je vaak naar nummers in het buitenland belt. En, welk buitenland. Hiermee voorkom je dat je maandelijks veel betaalt voor diensten waar je geen gebruik van maakt.

Onbeperkt data bij Vodafone mobiel verlengen

Ga je vaak over je bundel heen en is het niet je ding om steeds maar weer angstvallig je bundel in de gaten te moeten houden, dan kan je beter een Internet Onbeperkt abonnement nemen. Goedkope Onbeperkt abonnementen zijn er al vanaf iets meer dan twintig euro per maand (de provider Budget), maar deze bundel is karig.

Bij Vodafone kost de 5G Internet Red Unlimited bundel, bij een éénjarig contract, 36 euro per maand. Hiermee zit deze provider behoorlijk aan de prijs. KPN (33,50) is goedkoper. Ziggo klanten krijgen 5 euro per maand korting en dubbele data. Voor hen kan dit aanbod toch interessant zijn.

En voor alle Internet Onbeperkt bundels geldt, dat je dan wel zo vrij als een vogel bent en overal in Nederland en de rest van de EU kan genieten van gratis internet. Dat idee geeft, natuurlijk, een net even wat lekkerder vakantiegevoel dan bij terugkomst in ons mooie kikkerland een hoge rekening voor dataverbruik in het buitenland op de mat te zien ploffen.

Vind je het nog steeds ingewikkeld om een besluit te nemen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van Vodafone. 

Veelgestelde vragen: Vodafone abbo verlengen

Kan ik mijn huidige toestel blijven gebruiken?

Ja, natuurlijk. Je kan je oude toestel gewoon houden, of je nou je abonnement verlengt, of juist een andere provider neemt. Of, je kan jezelf verwennen met een gaaf nieuw toestel. Waar? Nou, bij GSMweb met een kneiterharde laagste prijs garantie, natuurlijk.

Kan ik mijn nummer behouden?

Uiteraard behoud je je nummer als je je abonnement verlengt. Want je abonnement blijft dan immers hetzelfde. Maar zelfs als je van provider wisselt, dan kan je je nummer meenemen.

Hoe bespaar ik MB’s?

Op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende is overal waar dat ook maar enigszins kan, Wifi te gebruiken. Wifi is namelijk gratis. Op veel plekken is gratis Wifi. Als je thuis een vaste internetverbinding hebt, kan je je telefoon aansluiten op het wifi netwerk daar

Android: je kan in de Instellingen van je telefoon, Netwerk en Internet, ook de optie Databesparing aanzetten. Dit scheelt iets. Bekijk Youtube filmpjes niet als je onderweg bent, of alleen op 360 pixels resolutie. Onder Instellingen -> Netwerk en internet -> Mobiel netwerk vind je het datagebruik per app. Is datagebruik een structureel probleem, overweeg dan een Onbeperkt abonnement af te sluiten. Voor gemiddeld een tientje per maand extra, hoef jij je nooit meer zorgen te maken om je databundel.

Kan ik ook een nieuw toestel krijgen bij het Vodafone abonnement verlengen?

Jazeker. Zoals elke provider kent Vodafone verlengen aanbiedingen zowel met, als zonder toestel. Kies de voor jou voordeligste optie. Over het algemeen is het slimmer om apart een toestel te kopen, dan een abonnement met toestel te nemen.

Direct de verschillende telefoon abonnementen vergelijken?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Meer abonnementen verlengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *