Telefoon accessoires | Upgrade je smartphone

Smartphone accessoires brengen deze compacte, maar volwaardige computer naar de volgende level. Hardloop accessoires telefoon, of andere accessoires mobiele telefoon vind je hier. Lees hier alles over handige, nuttige en een paar heel bijzondere telefoon accessoires, waar je vast nog niet aan gedacht hebt!

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Telefoon accessoires kopen? Klik nu hier!

Ontbreekt er wat aan je smartphone? Vind wat je zoekt op GSMweb!

Algemene telefoon accessoires

Deze groep omvat smartphone accessoires, die eigenlijk bij geen enkel apparaat mogen ontbreken. Ze zorgen ervoor dat je smartphone langer leeft, mooier blijft en extra functies krijgt, die je dagelijks gebruikt.

Screen protectors, omdat je scherm je dankbaar is

Zo zijn er screen protectors, misschien wel de meest onmisbare mobiele telefoon accessoire. Screen protectors beschermen het kwetsbare scherm van je smartphone tegen krassen en stoten. Ze bestaan vaak uit een dun laagje gorilla glass of een andere harde krasvaste laag, met daaronder een dun laagje speciale vloeistof met schokdempende eigenschappen.

En dat is geen overbodige luxe. De meest voorkomende reden dat smartphones beschadigd raken is omdat er iets tegen hun scherm stoot. En een scherm repareren is niet gratis. Zeg maar gerust, erg duur. Bij veel modellen moet je dan al gauw aan tachtig euro of meer denken. Screen protectors zijn dus eigenlijk onmisbare smartphone accessoires, als je wilt dat je smartphone lang meegaat.

De screen protector vangt de eerste klap op, en beschermt je kostbare scherm ook tegen krassen. Als de screen protector kapot is, dan plak je er gewoon een nieuwe op. Zo kan je heel lang plezier hebben van je smartphone.

Beschermhoesje, een van de beste smartphone accessoires

Een stevige beschermhoes brengt de veiligheid van je smartphone pas echt next level. Het beste is natuurlijk, dat je telefoon helemaal niet in aanraking komt met gevaarlijke voorwerpen. En dat is nou precies wat je bereikt met een goede beschermhoes.

Maar dat is nog niet alles. Een beschermhoesje is steeds vaker ook een portemonnee, waar je je naast je smartphone, ook je pasjes en geld in op kan bergen. Er zijn ook hoesjes, die dubbel dienst doen als lader. Kortom: een mooie accessoire voor je telefoon.

Powerbank, een onmisbare telefoon accessoire

De accu van de meeste smartphones is voldoende voor een paar uur stroom. Maar wat, als je ergens bent waar geen opladers zijn? Dan ben je onbereikbaar en afgesneden van de rest van de wereld. Daarom is een powerbank eigenlijk een onmisbare accessoire.

Powerbanks komen in alle groottes voor. Van kleine sierlijke handzame formaten waarmee je net even kan bellen of appen, soms zelfs met make-up spiegeltje.

Tot en met lompe megalithische blokken van 20.000 mAh (milli ampere uur) of meer, voor de echte kerels, waarmee je zelfs een laptop weer uit haar coma kan krijgen. Of een woeste tyrannosaurus bewusteloos mee kan gooien, natuurlijk. Dat zal ze wel leren, die agressieve mormels.

Kortom, ben je veel onderweg, dan is dit beslist een nogal onmisbare telefoon accessoire.

Opladers en kabels, telefoon accessoires pur sang

Zelfs de beste powerbank houdt het een eindig aantal keren uit, of je moet een draagbaar zonnepanel hebben. (En die is er, daar komen we op in de sectie Survival.) Dus een oplader met kabel is geen overbodige luxe.

Meestal wordt deze meegeleverd met je smartphone, maar steeds meer fabrikanten laten dit achterwege. Dus moet je er zelf een kopen.

Opladers kunnen bedraad, of draadloos zijn. Oudere en eenvoudiger types smartphones komen nog met de bekende mini-USB oplaadkabels met de vampiertandjes.

Moderne toestellen hebben steeds vaker USB-C oplaadkabels, die minder snel stuk gaan en sneller op kunnen laden.

Draadloze opladers maken gebruik van het Qi protocol om telefoons draadloos op te laden.

Een draadloze oplader via het Qi-systeem. Bron: gsmweb.nl

Dit principe werkt ongeveer net als een inductiekookplaat. Een wisselend magnetisch veld wekt een stroom op in je toestel, waardoor dit op wordt geladen. Het is mogelijk je telefoon er op te leggen. Er zijn ook speciale Qi Wireless Charging Receiver, met een USB stekkertje, waarmee je je niet-Qi telefoon toch draadloos op kan laden.

Selfie sticks

Volgens de een een uitwas van de compleet doorgeslagen individualistische cultuur, voor de ander is dit een van de mobiele telefoon accessoires van absoluut levensbelang.

Maar zelfs de grootste selfie hater erkent, dat af en toe selfies best wel nodig zijn. De selfie stick maakt het mogelijk om het meest belangrijke in deze wereld, jijzelf, op de gevoelige DCIM plaat vast te leggen en de wereld kond te doen van je ontmoeting met een filmster, marsmannetjes of de hond van de buren.

Sport en hardloop telefoon accessoires

Wat zijn de beste hardloop telefoon accessoires?

We moeten allemaal dagelijks meer bewegen. En met hardloop telefonie accessoires is dat allemaal geen punt. Want met een lekker muziekje op, gaat het hardlopen, telefoon accessoires er bij natuurlijk, net even wat beter. En natuurlijk een powerbank, om je telefoon bij te laden als je midden in je run zit. En wil je ook bijhouden hoe je conditie verbeter5t tijdens het rennen? Met een smartwatch zit je helemaal goed!

Headsets, dé hardloop accessoires telefoon

Bij veel smartphones wordt een setje met oortjes meegeleverd, maar erg lekker zitten ze niet. De geluidskwaliteit is ook derderangs. Houd je van goede muziek? Dan kan je beter een betere kwaliteit headset kopen.

Met een lekker muziekje op wordt hardlopen of joggen een fluitje van een cent. Of je kan een spannend e-book luisteren natuurlijk, terwijl je hardloopt.

Extra voordeel van een goede headset is ook, dat anderen geen last hebben van het geluid van je telefoon. Er zijn modellen met draad, en draadloze modellen, die het muzieksignaal via wifi of Bluetooth krijgen.

Sportarmbanden

Wist je dat je je smartphone ook aan je pols kan bevestigen en meedragen? Met sportarmbanden kan dat. Dat zijn houders, waar je je smartphone in kan doen. Zo blijf je altijd bereikbaar!

Sommige aanbieders, zoals gsmweb.nl, hebben zich gespecialiseerd in sportarmbanden. Daardoor hebben ze een grote collectie., waarin bijna elk veelverkocht toestel past.

smartphone accessoires
Sportarmband om je smartphone aan je pols te dragen. GSMweb heeft een indrukwekkende collectie sportbanden. Bron: gsmweb.nl

Powerbank, voor langere hardloop sessies

Een powerbank voor hardlopers moet licht zijn en je smartphone snel kunnen opladen met een snellaad functie. Kies de grootste powerbank die je nog comfortabel mee kan nemen op je run.

Smartwatch, next level hardloop accessoires telefoon

Een smartwatch kan gebruikt worden om zaken als polsslag, bloeddruk en je stappen te meten. Dat betekent, dat je in feite je eigen digitale hardloop coach hebt. Met een smartwatch kan je de opbouw van je conditie tracken.

Zowel Apple als grote Android fabrikanten hebben hun eigen smartwatches ontwikkeld, waarvoor ook de nodige apps ontwikkeld zijn.

Zo heb je je eigen personal trainer in huis, waarmee je gericht aan de opbouw van je conditie kunt werken.

smartphone accessoires hardloop accessoires telefoon
Het schermpje van de smartwatch is te klein om een telefoon te vervangen, maar als sport coach is het onovertroffen. Bron: AlwaysCare

Smartphone accessoires voor kantoorwerk en auto

Een smartphone is een volwaardige computer. Alleen het kleine formaat maakt het apparaatje lastig om, zeg, een trilogie over een stam dwergen die het aan de stok krijgt met een stomdronken draak, te schrijven. Gelukkig zijn er tal van nijvere uitvinders die vele handige gadgets uit hebben gevonden om je kleine pocket wonder om te toveren in iets dat lijkt op een werk-pc.

Hands free telefoonhouder

De hands free telefoonhouder is zowel wettelijk verplicht, als een noodzakelijke mobiele telefoon accessoire. Tijdens het rijden maakt de hands free telefoonhouder mogelijk dat de bestuurder zijn aandacht en handen bij het besturen van de auto houdt.

Dit voorkomt de nodige ongelukken. Bellen tijdens het rijden is uiteraard verboden, maar de smartphone als navigatietool gebruiken is toegestaan. En daarvoor is de hands free telefoonhouder, letterlijk erg handig.

Telefoonhouder

Een van de minder bekende smartphone accessoires.

Vooral de grotere modellen smartphones kunnen als scherm dienen, als een draadloos bluetooth toetsenbordje en muis worden toegevoegd.

Daarvoor is het wel handig, als de smartphone overeind blijft staan.

Hiernaast een model van gsmweb, dat als basis kan dienen voor een mobiel kantoor.

smartphone accessoires
Bureau telefoonhouder, aluminium. Bron: gsmweb.nl

USB hub mobiel

Een smartphone heeft maar één ingang voor laadkabels en connectors: de USB-C of micro-USB ingang. Met een USB hub mobiel vergroot je het aantal USB-poorten en maak je het ook mogelijk dat standaard PC-apparaten op de hub aan worden gesloten. Zo kan je met je muis en toetsenbord op de mobiele telefoon werken. Deze apparaten kunnen, als ze Bluetooth enabled zijn, ook via Bluetooth aangekoppeld worden.

Mobiele printer

Hoewel steeds meer printerfabrikanten hun desktop printers ook mobile ready maken, waardoor je met je mobieltje op hun printers kunt afdrukken, heb je daar onderweg weinig aan. Vandaar dat enkele ontwikkelaars zich op de mobiele printer hebben gestort. Met vaak aardige resultaten.

Doorgaans drukken mobiele printers af op thermisch papier (nadeel: één kleur en verbleekt) of op fotopapier. Thermisch papier vereist namelijk geen bewegende printkop. Alleen een paar duizend af en aan opgloeiende weerstandjes op een rij. Daarom zijn thermische printers erg compact.

Survival telefoon accessoires

We vrezen allemaal de zombie apocalypse. En UFO’s schijnen echt te bestaan, zegt het Amerikaanse leger. En dan is er natuurlijk nog een wereldwijde sinistere samenzwering van de Illuminati. Of hoe ze zich ook noemen. Dat is immers geheim. Speciaal voor onze lezers heeft Apparata een aantal knotsgekke ideeën voor echte smartphone survival gadgets verzameld, variërend van best wel zinnig tot totaal off-worldly.

Zonnepaneel

Zelfs als de zon niet schijnt, is er overdag altijd wel licht. Met een zonnepaneel dat groot genoeg is, heb jij dan weer energie voor je telefoon.

Een combinatie van een zonnepaneel en een powerbank is erg krachtig. Zo heb je voor wekenlang stroom in de wildernis. Als je zonnepaneel voldoende groot is, kan je zelfs in de winter er nog voldoende energie uithalen voor kort gebruik van de telefoon.

smartphone accessoires

Erg handig, zeker op vakantie in een zonnig land.

Biolite camp kookstel en oplader

Schijnt de zon niet, dan heb je meer aan de Biolite oplader. Dit wonder der techniek bedienen is simpel. Sprokkel hout bij elkaar, stook een fik en you are set. Terwijl je potje suddert en jij je warmt aan de vlammen, wordt je smartphone opgeladen.

Vermoedelijk om de zombie apocalypse te overleven is er ook nog een extra schijnwerper leverbaar, die je aan dit vernuftige doomsday apparaat aan kan koppelen.

smartphone accessoires

Geigerteller

Geigertellers geven een tik, elke keer dat een radioactief deeltje het gas in de meetcel elektrisch geleidend maakt.

Hoe meer tikken, hoe groter de kans dat je bovenop Godzilla staat. Dit geeft een aardige inschatting van de hoeveelheid radioactiviteit in de omgeving, en dus het gevaar dat je loopt.

Dit model van Smart Lab plug je in de audio-jack in je smartphone. Hoor je de bijbehorende app van de teller flink ratelen, maak dan snel dat je uit de buurt komt.

Air selfie drone

Selfies zijn voor velen een eerste levensbehoefte, dus vandaar dat wij de Air Selfie camera in deze rubriek hebben opgenomen.

De Air Selfie is een drone, die de trotse bezitter in flatteuze hoeken fotografeert.

Althans, in theorie. De praktischer uitvoering hapert nogal volgens gebruikers.

Laat je Instagram volgers geen moment missen van je avonturen. Ook zie je zombies zo van alle kanten naderen.

Home » Telefoon accessoires | Upgrade je smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *