De beste camera telefoon (2021) | Schiet de mooiste plaatjes

Elk jaar worden er nieuwe en steeds geavanceerdere telefoons uitgebracht. De camerakwaliteit van deze telefoons wordt hiermee elk jaar ook steeds hoger. Vind je het leuk om te fotograferen, maar wil je liever geen geld uitgeven aan een dure camera? Dan is een telefoon met een goede camera de beste optie om foto’s te maken met een professionele uitstraling. Maar welke telefoon heeft de beste camera?

beste camera telefoon

De duurste telefoons beschikken niet per se over de beste camera. Daarom is het goed om even extra aandacht te besteden aan het uitzoeken van de beste camera telefoon.

In dit artikel vergelijken we de beste camera smartphones, zodat jij weet welke telefoon met beste camera het beste bij jou past en je direct kunt beginnen met het maken van hoogwaardige foto’s!  

Meteen door naar de beste camera telefoon? Hieronder staan ze alle zeven!

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Inhoudsopgave

Hoe bepaal je een goede camera kwaliteit?

Het diafragma dat zich in de camera bevindt, bepaalt een groot deel van de kwaliteit van de foto’s. Wanneer je een donkere foto wilt vastleggen, is het van belang dat de opening van het diafragma groot is, zodat deze meer licht kan opvangen.

Wanneer het diafragma van goede kwaliteit is, kan je ook ‘s nachts en bij schemering goede foto’s maken. Als je een foto wilt vastleggen van een grote omgeving, heb je een groothoeklens nodig. Dit is een lens met een grote kijkhoek waardoor je bijvoorbeeld grote gebouwen op de foto kan vastleggen.

wat is de beste camera telefoon
Een traditioneel diafragma

De dieptesensor in een camera bepaalt het scherptediepte-effect in een foto. Wanneer je dus een foto wilt maken van een object dat dichtbij staat en zich in de achtergrond ook nog objecten bevindt, kan je met de dieptesensor bepalen welk object je wilt verscherpen en welke je wilt vervagen.

Met een macrolens kun je scherpe foto’s van dichtbij maken, mits de kwaliteit van de macrolens natuurlijk goed is. Hierdoor kunnen portretfoto’s naar een professioneel uitziende foto gebracht worden.

De beste camera telefoon: welke telefoon heeft de beste camera

Nu je weet waar een goede camera in een telefoon allemaal aan moet voldoen, kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken en erachter komen welke beste camera telefoon het beste bij jou past.

Om je iets verder op weg te helpen zetten we hier de beste camera telefoons op een rijtje. Zo koop je gegarandeerd de juiste losse telefoon. Lees snel verder zodat jij de beste camera smartphone snel in je broekzak hebt zitten!

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

De drie camera’s die zich aan de achterkant van deze telefoon bevinden, zorgen ervoor dat jij in elke situatie haarscherpe foto’s kunt maken. De hoofdcamera bevat 108mp (megapixels) en de andere twee camera’s bevatten een telelens en een ultragroothoeklens. De ultragroothoeklens zorgt ervoor dat de omgeving in één frame past waardoor je niks mist.

beste camera telefoon

Naast de hoge fotokwaliteit die geleverd wordt, is de videokwaliteit ook erg hoog. Met de 8K functie kan je video’s met een hoge resolutie vastleggen. Hierdoor wordt elk fragment in een video scherp gemaakt en krijgt ook dit een professionele uitstraling.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met deze beste camera telefoon selfies van een hoge kwaliteit te maken. Dit komt doordat de voorcamera 10mp bevat. De lichtinval past de telefoon met beste camera zelf aan wanneer hij merkt dat er de foto meer belicht moet worden. Met deze 5G telefoon maak je dus in iedere situatie een goede foto!

Vandaag nog jouw nieuwe telefoon bestellen? Doe het voordelig en snel via GSMWeb.nl!

Huawei Pro 30

De cameralenzen van dit model zijn speciaal ontworpen door een professioneel camera merk, namelijk Leica. De camera’s zijn dan ook van hoogwaardige kwaliteit. De 20-megapixel sensor maakt het mogelijk om foto’s in een wijde hoek te fotograferen.

Hierdoor kun je landschappen en grote gebouwen vastleggen in één frame. Via Hybrid Zoom kan je foto’s dichterbij halen door tot tien keer verder in te zoomen. Er is ook een dieptesensor aanwezig op de telefoon, waardoor je mooie portretfoto’s kunt vastleggen. De Huawei Pro is in 2020 uitgeroepen tot de beste camera telefoon en heeft daarvoor ook een EISA award gewonnen.

iPhone 12 Pro Max

Bij de nieuwste iPhone komt natuurlijk ook een geavanceerder camerasysteem kijken. De ‘’Pro’’ staat dan ook voor een pro-camerasysteem. De nachtmodus die je in deze camera kan instellen, geven je de mogelijkheid om foto’s met weinig licht in scherp detail te schieten.

beste camera telefoon

Het Smart HDR 3 systeem dat zich in de camera’s bevindt, zorgt ervoor dat contrasten tussen donker en licht beter gefotografeerd kunnen worden. Door de nieuw-geïntroduceerde sensor stabilisatie kan de iPhone beter anticiperen op bewegingen en beweegt de camera daarop mee. Hierdoor worden foto’s in een fractie van een seconde haarfijn vastgelegd en krijgen deze een professionele uitstraling. 

De True-Depth camera die zich aan de voorkant van de iPhone bevindt, zorgt er ook voor dat selfies van hoge kwaliteit geschoten kunnen worden. De video kwaliteit van deze iPhone is ook hoog. Je kunt je video’s namelijk in 4k vastleggen.

Huawei P40 Pro

Bij weinig licht is het met deze telefoon mogelijk om haarscherpe foto’s te maken. Dit is mogelijk dankzij de 50MP Super Sensing hoofdcamera. Dit systeem kan gemakkelijk contrasten onderscheiden tussen licht en donker en ziet daardoor alle details in een fractie van een seconde.

Ook zit er een 3D camera aan verbonden waardoor de foto’s een levendige uitstraling krijgen. Met deze telefoon kan je tot wel vijftig keer inzoomen, zodat je verre objecten ook kunt fotograferen terwijl je de kwaliteit van de foto behoudt. Dit is mogelijk gemaakt door de 12MP Telephoto camera.

Brede ontwerpen zijn ook goed vast te leggen dankzij de wijdhoeklens die zich aan de achterkant bevindt. Aan de telefoon zijn in totaal vier camera’s aan de achterkant bevestigd en één selfiecamera aan de voorkant.

Meer weten over de camera specificaties van jouw favoriete telefoon? Ga naar GSMWeb.nl!

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Ook deze camera heeft veel geavanceerde systemen om foto’s mee vast te leggen. Deze camera bevat niet drie, maar vijf camera’s: vier camera’s aan de achterkant van de telefoon en één aan de voorkant voor scherpe selfies.

telefoon met beste camera

De camera’s aan de achterzijde bevatten 108-megapixels en maken hierdoor superscherpe foto’s. De voorkant camera heeft 10 megapixels, waardoor je ook hoge kwaliteit selfies kunt maken. Deze Samsung heeft net als de andere bovenstaande Samsung ook een 8K Video Snap waar je video’s van een hoge resolutie mee kan schieten.

Met het Super Resolution systeem dat in de camera zit kan je tot honderd keer inzoomen en kan je bijna elk object op foto vastleggen, zonder dat de kwaliteit daarvan verloren gaat.

OnePlus 8T

Misschien hoor je mensen minder vaak over dit merk praten, maar ook dit merk hoort in het lijstje met ‘beste camera telefoon’ thuis. Het OIS systeem in de camera stabiliseert trillingen, waardoor elke foto haarscherp te maken is. Ook zijn zwart-wit foto’s van hoge kwaliteit te maken. Dit doet de 2-megapixelcamera met monochroomlens.

beste camera smartphone

Dankzij het diafragma van f/1.7 kunnen er ook portretten van een hoge kwaliteit geschoten worden. Hiernaast zijn ook grote gebieden goed vast te leggen door de 16-megapixelcamera. Deze camera heeft een ultra groothoeklens waarmee je veel objecten tegelijkertijd vast kunt leggen op één foto.

Wil je mooie close-ups maken? Dat kan ook! De macrolens die zich in de 5-megapixelcamera bevindt maakt het maken van close-ups erg gemakkelijk en levert een scherp beeld.

De hoofdcamera van maar liefst 48-megapixels zorgt ervoor dat elke foto scherp op beeld staat, zonder er zelf veel moeite voor te hoeven doen. In totaal zijn er vier camera’s aan de achterkant van de telefoon bevestigd en één aan de voorkant voor mooie selfies.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De scherpte die de foto’s van deze telefoon levert, wordt door bijna geen andere telefoon overtroffen. Dit komt door de 64 MP-camera die megapixels door vieren deelt. Dit zorgt voor een ultieme scherpte en het behouden van een optimale kleur.

Qua prijs behoort deze telefoon vergeleken met de andere telefoon tot een lagere klasse en is daarom een goede optie om uit te kiezen. Wil je wel graag een telefoon met beste camera zonder direct voor het allerduurste model te kiezen? Dan is dit de beste camera smartphone voor jou.

Wil je meer algemene informatie lezen? Bekijk dan het artikel over info over telefonie!

Bestel voordelig jouw nieuwe telefoon met de beste camera via GSMWeb.nl!

Conclusie: de beste camera telefoon

Wat is nou de telefoon met beste camera? Dat hangt af van jouw wensen en het soort foto’s dat je maakt. Bij het kiezen van de beste camera telefoon moet je vooral kijken naar het soort foto’s dat jij graag maakt.

De ene telefoon heeft bijvoorbeeld een geavanceerdere groothoeklens, de andere heeft bijvoorbeeld een betere dieptesensor. Als je graag landschapsfoto’s maakt of fan bent van architectuur, zijn dit belangrijke punten om op te letten. Maak je graag selfies? Dan is een goede lens aan de voorkant juist belangrijk.  Jij bepaalt welke beste camera telefoon het beste bij jou past!

Voordelig de beste camera telefoon bestellen?

Vergellijk alle modellen via GSMWeb.nl en bestel je beste telefoon camera vandaag nog!

Home » Losse telefoon kopen | Vind het beste toestel! (2021) » De beste camera telefoon (2021) | Schiet de mooiste plaatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *