SIM Only Maandelijks Opzegbaar | Waar vind je de beste deals?

Als je een SIM only abonnement afsluit, moet je besluiten voor hoe lang je een contract aangaat. Het kan lastig zijn om te bepalen of je dit voor 12 of 24 maanden wilt doen. Een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement kan dan een uitkomst zijn.

sim only maandelijks opzegbaar

Wat houdt dit in en wanneer is het een goede keuze? En met welke voor- en nadelen moet je rekening houden? In dit artikel lees je er alles over én vind je de beste deals! 

Inhoudsopgave

Wat is een SIM only maandelijks opzegbaar abonnement? 

Bij het afsluiten van een SIM only abonnement moet je verschillende dingen besluiten. Natuurlijk moet je kijken naar de inhoud van het abonnement: de hoeveelheid belminuten, internet en SMSjes. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende providers en of je nummerbehoud wilt aanvragen.

Maar ook de contractduur van een SIM only abonnement is een belangrijke factor. Het bepaalt voor welke periode je gebruik maakt van het door jouw gekozen aantal belminuten, internet en sms’jes en tegen welke prijs je dit doet. 

De hoeveelheid internet, belminuten en sms’jes staat los van de looptijd van de SIM only en kun je apart bepalen. Een contractduur van 1 of 2 jaar zijn de meest bekende opties.

Maar er bestaan ook maandelijks opzegbare SIM only abonnementen. In dit artikel focussen we op deze optie om je SIM only abonnement maandelijks op te zeggen.

sim only maandelijks opzegbaar
Als je al een toestel hebt, is een SIM kaart abonnement alles wat je nodig hebt.

Aanbod

Bij welke providers kun je een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement afsluiten? We zetten ze voor je op een rijtje.

  • KPN biedt SIM only maandelijks opzegbaar met onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Maar ook kleinere abonnementen met 150 minuten/sms’jes en onbeperkt internet horen bij de mogelijkheden. 
  • Ook bij Ben kun je terecht voor een maandelijks op te zeggen SIM only abonnement. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit 200 minuten/sms’jes en 1GB of 2,5GB per maand. Maar ook zij bieden onbeperkte belminuten in een SIM only maandelijks op te zeggen contract. 
  • HollandsNieuwe heeft maandelijks op te zeggen SIM only abonnementen met bijvoorbeeld 1.000 tot 10.000 minuten/sms’jes/MB’s per maand. 
  • Ook Tele2 heeft maandelijks opzegbare SIM only abonnementen. Onbeperkte belminuten en sms’jes met 5 tot 20GB internet, maar ook 200 minuten met 20GB behoren tot de mogelijkheden. 
  • Het aanbod maandelijks op te zeggen SIM only abonnementen van Youfone bevat ook onbeperkte minuten/sms’jes en 500 MB tot 20 GB. Daarnaast zijn er ook abonnementen met 200 minuten/sms’jes in plaats van een onbeperkte hoeveelheid. 
  • Lebara biedt SIM only maandelijks opzegbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit een abonnement met onbeperkt bellen en sms’en met 5GB internet, maar ook uit 150 minuten, sms’jes en 10GB internet per maand. 
  • BudgetMobiel heeft een SIM only maandelijks op te zeggen contract met onbeperkt bellen, sms’en en internet en een abonnement met onbeperkt minuten/sms’jes en 7GB internet. 
  • Simyo heeft een ruim aanbod, variërend van onbeperkt minuten/sms’jes met 15 GB tot 200 minuten/sms’jes en 1GB internet per maand. 

Sim only maandelijks op te zeggen contract?

Kies voor vrijheid. Bestel je sim only op te zeggen abonnement hier!

Voordelen van maandelijks opzegbaar SIM only 

Een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement heeft verschillende voordelen.

Het grootste voordeel is de vrijheid en flexibiliteit.

Kies daarom voor dit type contract, als je met één van de volgende gevallen te maken hebt.

SIM only maandelijks opzegbaar abonnement
Met SIM Only maandelijks opzegbaar heb je alle vrijheid

Je kan niet goed inschatten hoeveel data, belminuten en sms’jes je nodig heb

Met een maandelijks opzegbaar abonnement kun je gemakkelijk uitvinden hoeveel je daadwerkelijk gebruikt en nodig hebt. Je zegt het abonnement eenvoudig op om een nieuw abonnement af te sluiten dat precies aansluit bij jouw behoeften.

Behoeften veranderen

In één of twee jaar kunnen er veel dingen veranderen. Misschien krijg je bijvoorbeeld ander werk of ben je meer onderweg, waardoor je meer data of belminuten nodig hebt. Een maandelijks opzegbaar abonnement biedt dan uitkomst. Je zegt het abonnement gemakkelijk op om een nieuw abonnement af te sluiten dat past bij jouw nieuwe behoeften.

Tarieven veranderen, of er gaan goede aanbiedingen komen

Je kunt jouw SIM only direct opzeggen en profiteren van de abonnementen die op dat moment worden aangeboden. Zo hoef je dus niet te wachten totdat jouw contract is afgelopen.

Je wilt snel een nieuwe mobiele telefoon kopen

Bij een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement kan je dan de mobiele telefoon los aanschaffen. Maar ook met abonnement. Zo kun je alle opties vergelijken en de beste deal kiezen. Als je een goede deal kunt vinden voor een toestel met abonnement, dan beëindig je gemakkelijk jouw abonnement. 

maandelijks opzegbaar sim only

Je bent ontevreden over je provider

Het zou kunnen dat je na het afsluiten van een SIM only abonnement ontdekt dat het bereik in jouw omgeving niet optimaal is, of dat je om een andere reden ontevreden bent over de provider van jouw SIM only abonnement. Met een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement ben je snel weer weg.

Als je je in een van deze situaties bevindt, dan biedt een SIM only maandelijks opzegbaar abonnement dus uitkomst. Een SIM only abonnement met een looptijd van 1 of 2 jaar kun je soms wel eerder stopzetten. Dan moet je het wel afkopen. En dat is prijzig.

De opties in vaste looptijd van een SIM only abonnement zijn beperkt. Vaak kun je alleen kiezen uit een contractduur van 1 of 2 jaar. Er is echter geen middenweg.

Dat kan nadelig zijn als je een telefoon maar tijdelijk wilt gebruiken, bijvoorbeeld vanwege een verblijf in het buitenland. Wanneer je een SIM only abonnement voor bijvoorbeeld 6 of 9 maanden zoekt, biedt een maandelijks opzegbaar abonnement mogelijkheden.

Naast deze voordelen van een SIM only maandelijks opzegbaar ten opzichte van een contractduur van 1 of 2 jaar, heeft een abonnement zonder toestel natuurlijk andere voordelen. Hier vind je de voordelen van een SIM only abonnement ten opzichte van een abonnement inclusief mobiele telefoon. 

sim only maandelijks opzegbaar

Nadelen van SIM only maandelijks opzegbaar

Hoe langer je een abonnement afsluit, hoe goedkoper het doorgaans per maand is. Dat komt omdat de provider dan voor een langere tijd gegarandeerd inkomsten heeft van jouw abonnement.

Een SIM only maandelijks opzegbaar abonnement is daarom ook prijziger dan een abonnement met een looptijd van 1 of 2 jaar. Je betaalt de provider voor het voordeel van de flexibiliteit die jij hebt.

Minder kortingen

Providers bieden daarnaast vaker kortingen aan op 1 of 2 jarige SIM only abonnementen. Zij hebben er immers meer aan om jou over te halen om 1 of 2 jaar klant bij hen te zijn, dan misschien maar 1 maand. Ga je voor een maandelijks opzegbare variant, dan profiteer je dus minder van aanbiedingen. 

Kleiner aanbod

Een ander nadeel kan zijn dat er minder aanbod is van SIM only maandelijks opzegbaar abonnementen vergeleken met 1 of 2 jaar durende abonnementen. De meeste providers bieden meer abonnementen met een looptijd van 1 of 2 jaar aan, dan per maand op te zeggen abonnementen.

Bij een contractduur van 2 jaar heb je vaak meer variatie in de keuze voor het aantal belminuten, data en sms’jes dan bij een maandelijks op te zeggen SIM only abonnement. 

Aandachtspunten bij een SIM only maandelijks opzegbaar

Bij het afsluiten van een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. 

Let bijvoorbeeld op de aansluitkosten, die je regelmatig betaalt bij het afsluiten van een SIM only abonnement. Als je de maandelijkse kosten berekent, worden de aansluitkosten bij een 2 jaar durend SIM only abonnement uitgesmeerd over langere periode.

Bij een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement kunnen ze echter relatief veel impact hebben. Als je bijvoorbeeld na 1 of 2 maanden opzegt, zijn de maandelijkse kosten inclusief aansluitkosten vrij hoog. Er zijn ook providers die geen aansluitkosten rekenen. Dit kan lonen wanneer je van plan bent vrij snel je SIM only abonnement te beëindigen. 

Opzegtermijn

Hoewel je een maandelijks opzegbaar SIM only abonnement op elk moment kunt opzeggen, kan je toch te maken krijgen met een opzegtermijn. Je abonnement eindigt meestal niet van de ene op de andere dag.

Zo is bij sommige providers bijvoorbeeld de laatste dag van de maand de einddatum van contracten. Zeg je dan op 1 maart je abonnement op, dan loopt deze dus door tot 31 maart. 

Maandelijks aanpasbaar

Naast maandelijks opzegbare abonnementen zijn er ook per maand aanpasbare abonnementen. De termen lijken op elkaar, maar er zit wel degelijk verschil tussen deze twee SIM only typen.

Bij een maandelijks aanpasbaar abonnement heb je de flexibiliteit om je belminuten, internet en sms’jes aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkt internet nemen met SIM Only. Maar kun je bijvoorbeeld niet binnen een maand opstappen bij een provider.

maandelijks opzegbaar sim only

Dit kan een goede middenweg zijn, in het geval dat je wel flexibel wilt zijn in de inhoud van je contract maar wel weet dat je voor langere tijd een SIM only abonnement bij de provider wilt afsluiten. Dit kan je vaak doen bij sim only onbeperkt bellen, maar ook bij sim only onbeperkt internet.

Telefoonnummer meenemen

Tenslotte is het slim om voor het afsluiten van je SIM only maandelijks opzegbaar te bedenken of je je telefoonnummer wilt meenemen. Dit kun je namelijk aangeven wanneer je een nieuw contract aangaat.

De provider zal dan zorgen dat jouw nummer wordt overgezet bij het ingaan van je abonnement. Zorg ervoor dat je je vorige abonnement niet opzegt voordat je nummerbehoud is aangevraagd, zodat je nummer niet opgeheven wordt. 

Direct de beste opties voor jou vergelijken? Ga naar GSMWeb!

Conclusie

Al met al is een maandelijks opzegbaar SIM only contract ideaal wanneer je flexibel wilt zijn in je bundels. Of de duur van je contract. Of de provider waar je deze afsluit.

Weeg daarbij af of deze vrijheid voor jou opweegt tegen het iets hogere prijskaartje van een maandelijks opzegbaar contract vergeleken met een abonnement van 1 of 2 jaar. Bij het aansluiten van dit type contract is het daarnaast nuttig om te kijken naar de aansluitkosten, de opzegtermijn en nummerbehoud.

Sim only maandelijks op te zeggen contract?

Kies voor vrijheid. Bestel je sim only maandelijks op te zeggen abonnement hier!

Home » Simonly Abonnement | Vind de beste deals! (2021) » SIM Only Maandelijks Opzegbaar | Waar vind je de beste deals?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *