Een Tesla kun je grotendeels bedienen via apps

Het scherm in de Tesla Model S
Van alle elektrische auto’s die momenteel op de markt zijn, wordt de Model S van Tesla vaak uitgelicht als dé iPad op wielen. Terecht?

In veel opzichten is dat ook het geval. Neem een kijkje in het interieur van de zakensedan en je zult haast nergens fysieke knoppen tegenkomen – op een alarmlichtschakelaar en wat hendels aan het stuur na. Vrijwel alle functies in de auto worden bedient vanaf het 17-inch scherm. Dit terwijl displays van zo’n kaliber in de middenconsole hoogst ongebruikelijk zijn in de autowereld, laat staan dat alles via touch kan worden bediend.

Linux met een beetje Android

Het besturingssysteem van Tesla’s infotainmentsysteem is gebaseerd op Linux (voorlopig doen ze nog niet mee met Android’s autodivisie of Apple’s CarPlay) en aangevuld met Tesla’s eigen applicaties. Onlangs liet Tesla-CEO Elon Musk weten dat de browser binnenkort wordt vervangen door Google Chrome, inclusief de mogelijkheid om plug-ins te installeren. Musk overweegt nog of hij de Model S ook Android-apps wil laten draaien.

Tuuttúút

Over apps gesproken: de Model S kan met smartphone-apps ook op afstand worden bediend. De officiële app van Tesla Motors geeft eigenaren de mogelijkheid om bijvoorbeeld het laadproces te monitoren als de auto aan de stekker – of Supercharger – hangt. Je kunt ook instellen hoe vol het accupakket geladen moet worden. Vanaf je telefoon de temperatuur regelen is ook mogelijk, evenals het lokaliseren van de auto op Google Maps of Apple Kaarten.

Je kunt de app ook gebruiken om je auto op een parkeervak ertussenuit te pikken door de koplampen te laten knipperen of de claxon af te laten gaan. Tot slot: ja, je kunt op afstand ook even controleren of de auto open of afgesloten is. Zo niet, dan verander je dat met een vingerbeweging in de app.

Tesla Model S app

Tesla Model S app

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *