Sense: slimme slaaptracker die je een betere nachtrust geeft

Sense
Een klein magisch balletje dat je gegarandeerd beter laat slapen. Geloven we het?

In het kort: dit kunststof balletje vol sensoren gaat je een betere nachtrust bezorgen. Zeggen de makers althans. Het is ook een wekker.

Je slaappatroon meten is al op diverse manieren mogelijk. De meest toegankelijke manier is via één van de talloze smartphone-apps, waarbij je moet zorgen dat je telefoon ’s nachts altijd op je matras ligt om metingen te kunnen verrichten. Liefst in de oplader, en dat is best omslachtig. Het kan ook via fitness- en healthtrackers, van bijvoorbeeld Fitbit en Jawbone. Ook hier hou je het euvel dat je altijd iets ‘om’ moet doen om te meten.

Londenaar James Proud, die op 19-jarige leeftijd voor een ton naar San Francisco vertrok om daar in de techindustrie te gaan werken, zegt een betere oplossing te hebben: de Sense.

Sense

De Sense is een klein bolletje voor naast je bed. Het meet temperatuur, licht, beweging, luchtvochtigheid, geluid en zelfs de stofdeeltjes en partikels in de lucht. De Sense wordt ondersteund door een kleine schijf van kunststof die je aan je kussen moet bevestigen, om daar je bewegingen te registreren. (Hij is waterdicht, kwijlen mag.)

Door vrijwel alles in je slaapomgeving te registreren kan Sense een rapport van je slaapsessie opmaken, dat je de volgende dag op je Android- of iOS-toestel gepresenteerd krijgt. Sense merkt het op als je om 02:30 uur onrustig lach te woelen, of als je om 06:00 uur wakker schrok van je snurkende bedpartner. Er zit zelfs een microfoontje in dat automatisch de geluidspieken opneemt. Om exact terug te kunnen luisteren waar je wakker van werd.

Sense-app voor iOS

Sense noemt het meten van al deze factoren ‘sleep intelligence’. Wanneer alle omstandigheden naar behoren zijn, dan kleurt de bol groen op. Is er iets niet in de haak, iets dat invloed heeft op je nachtrust, dan geeft de Sense een gele of oranje gloed af, wat aangeeft dat je in de Sense-app moet checken wat er mis is.

De Sense is daarnaast ook een wekker, die je met licht en geluid uit je slaap haalt. Om hem uit te zetten hoef je er slechts met je hand even boven te zweven. De Sense gebruikt je slaapdata ook om te registreren of je in een lichte of vaste slaap zit. Ben je 10 minuten voor de ingestelde wekkertijd al bijna wakker, dan zul je eerder worden gewekt, om te voorkomen dat je later alsnog chagrijnig uit een remslaap wordt gehaald.

Om de vraag ‘is hier vraag naar?’ te beantwoorden hoeven we alleen even te verwijzen naar de Kickstarter-pagina van Proud. Daar heeft hij in een paar dagen al ruim vier ton opgehaald, en het einde is nog lang niet in zicht. De early bird-versie kost 99 dollar op de crowdfundingsite. Daarna ligt de verkoopprijs op 129 dollar, waar 15 dollar aan verzendkosten buiten de VS bijkomt.

[gv data=”6aR2Qzgtvq4″][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Sense/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Leuk dingetje, ik heb best wat slaap issues dus misschien kan ik er wat aan doen. Eerst maar eens wat praktijk ervaringen afwachten. Apparata Review??

  2. Same here, zou het wel willen kopen. Zie alleen niet hoe het je slaap kan verbeteren. Ik word snel wakker van geluiden. Daar kan ik niet omheen.. Midden in de nacht de luchtvochtigheid veranderen lijkt me ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *