Profiteer van milieubewust rijden | Alles over elektrische auto’s

Vrijwel elk merk heeft wel een EV-lijn en overal in het land zijn er oplaadpunten te vinden. Elektrische auto’s worden steeds toegankelijker in zowel prijs als gebruik. Hoe vind je de beste voor jou?

Vandaag de dag kun je veel diesel- of benzineauto’s aanwijzen en zeker weten dat er een elektrische variant van dat model te vinden is. Elektrische auto’s zijn er in alle soorten en maten: luxe sportwagens, ruime gezinsauto’s of compacte stadsauto’s.

Als je kiest voor een EV dan kun je veel zuiniger rondrijden dan bij een auto die op brandstof rijdt. Voorheen maakte veel mensen zich zorgen over het rijbereik van elektrische auto’s, maar daar zit verandering in. Elektrische auto’s krijgen een steeds groter rijbereik en de oplaadtijd wordt steeds korter.

Powered by:

Dit moet je weten over een EV

elektrische auto kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een EV?

Uiteraard zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen het kopen van een auto die op brandstof rijdt en een elektrische auto.

Zo zul je moeten bepalen hoe groot de actieradius moet zijn. Waarschijnlijk moet je ook wennen aan het rijden met een automaat als je wilt overstappen op elektrisch, ook het laden van de auto zal misschien nieuw voor je zijn. Hierbij is het ook goed om te kijken hoe snel de auto volledig is opgeladen.

Hier lees je alles over wat je moet weten en waar je rekening mee moet houden wanneer je een elektrische auto gaat kopen.

Laden: hoe zit dat nou precies?

Als je kiest voor elektrisch rijden dan moet je natuurlijk ook de auto opladen.

Maar hoe gaat dat nu precies en wat heb je ervoor nodig. Laadpalen zijn de speciale “stopcontacten” voor het opladen van elektrische auto’s. Je vindt steeds meer openbare laadpunten op verschillende plekken en ‘fastneds’ langs de snelweg, maar je kunt thuis ook je eigen oplaadpunt laten aansluiten.

Bij het laden van je EV heb je een laadpas nodig. Dat geldt voor zowel openbare laadpunten als een laadpaal aan huis.

laadpaal
elektrische voertuigen

Soorten en segmenten

Auto’s heb je in allerlei soorten en maten. Groot of klein, voor in de stad of voor lange afstanden, noem het maar op. De vele modellen hebben allemaal hun eigen voordelen.

Twijfel jij nog welk type auto het beste bij jou past? De keuze is enorm en daarom hebben wij alvast voor je gekeken naar wat voor soorten en segmenten er allemaal zijn. Lees hier snel verder!

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Welk merk past bij jou?

Er is geen merk meer dat geen elektrische auto’s produceert. De brede keuze is ideaal, maar maakt het zoeken naar jouw ideale EV niet altijd makkelijker. Hieronder vind je drie bekende en betrouwbare merken die een breed scala aan modellen hebben.

toyota

Toyota

Toyota is één van de bekendste automerken die er is. De EV lijn van Toyota is erg toegankelijk.

elektrische auto's audi

Audi

Audi, wie kent ze niet. Dit merk staat bekend als één van de eerste merken die begon met het maken van EV’s.

hyundai

Hyundai

Hyundai is één van de beste merken op de markt.
Ook hun herkenbare ruime auto’s zijn vaak in een elektrische variant te verkrijgen.

De top 3 EVs

BMW i3
Pros:
 • Cruise control adaptief
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • Volledig elektrisch
 • Compact en praktisch
Kia Niro
Pros:
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • DAB ontvanger
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • In elektrisch en hybride variant beschikbaar
Peugeot e-208
Pros:
 • Connected services
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • Ledverlichting
 • Goede veiligheidsvoorzieningen

De geheime voordelen van elektrisch rijden

Waarom ondernemers nu overstappen

Benieuwd welke ontwikkelingen eraan komen op de elektrische automarkt? En hoe je ervoor zorgt dat je nooit met een lege accu langs de snelweg staat?

Van kostenbesparing tot verduurzamingskans: de voordelen van elektrisch zijn eindeloos. MKB Brandstof vertelt er alles over in hun whitepaper: “Van revolutie naar transitie”

Download gratis

Meer over elektrische auto’s

Ben je nog niet uitgelezen en wil jij overzichtelijk verschillende modellen op een rij hebben staan? Bekijk dan EV’s per segment of elektrische auto’s in diverse budgetten. Of lees hieronder verder.

Ben je benieuwd naar andere zuinige vervoersalternatieven of wil je over het algemeen meer weten over het vervoer van de toekomst? Lees hier meer over Future Mobility.

elektrische auto's

De beste elektrische auto’s

Je wilt graag een elektrische auto aanschaffen. Waar begin je met zoeken? Geen zorgen, wij hebben het aanbod aan elektrische auto’s voor je uitgespit en een aantal van de beste elektrische auto’s voor je op een rijtje gezet.

Verder lezen?

laadpaal

De beste laadpaal voor thuis

Op veel plekken in het land zijn er publieke laadpalen. Bijvoorbeeld een ´fastned´ bij tankstations, maar je kunt ook een punt aanvragen voor bij jou in de wijk. Het is daarentegen toch wel fijn als je je eigen laadpaal hebt, waar je altijd terecht kunt. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste laadpalen zijn voor thuis en hoe je dat kunt regelen.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over elektrische auto’s? We hebben de meest veelgestelde vragen voor je verzameld.

Hoe werkt een elektrische auto?

Een elektrische auto heeft geen traditionele verbrandingsmotor, maar een elektromotor die dus elektriciteit in plaats van benzine of diesel verbruikt. Deze accu moet worden opgeladen via een laadkabel bij een laadpaal.

Wat kost een elektrische auto?

De kosten van elektrische auto’s variëren uiteraard ontzettend. De prijzen kunnen tussen de 13.000 en 120.000 liggen.

Het is wel zo dat je op de lange termijn veel kosten zult besparen op brandstof en belasting.

Ik vind het te duur, maar wil wel graag zuiniger rijden. Wat is dan de beste keuze?

Het kopen van een nieuwe elektrische auto is inderdaad een flinke investering. Als dit niet in je budget past, kun je altijd kijken voor een tweedehands elektrische auto, of je kunt een EV leasen.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby