10 grappige feitjes over Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg Facebook funny facts
De oprichter van Facebook kennen we inmiddels allemaal, maar toch zijn er nog de nodige grappige feitjes over deze multimiljardair boven water te halen.

Zo wisten we al dat hij tegenwoordig slechts $1 per jaar verdient en vonden we ook al zijn allereerste website, maar er is veel meer leuks te melden. (via: cnn.com)

1. Omdat Mark last heeft van rood-groen kleurenblindheid en hij de kleur blauw het beste kan zien, is dat de kleur van Facebook geworden.

2. AOL en Microsoft probeerden Mark aan zich te binden terwijl hij nog op de middelbare school zat. Dat kwam omdat hij toen Synapse had bedacht. Dat was een dienst die gebruik maakte van kunstmatige intelligentie om je muzieksmaak te analyseren.

3. Bijna elke dag draagt hij hetzelfde (soort) grijze Facebook t-shirt. Een beetje zoals Steve Jobs, die elke dag dezelfde zwarte trui droeg.

4. In 2009 droeg hij echter elke dag een stropdas. Dit deed hij om tijdens de recessie te bewijzen dat Facebook toch een serieus bedrijf was.

5. Mark Zuckerberg is een vegetariër en zal alleen vlees eten als hij het dier zelf gedood heeft, maar toch “liked” hij McDonald’s, In-N-Out Burger en Schaub’s Meat Fish & Poultry op zijn Facebookprofiel.

6. Hij heeft meer dan 240.000 volgers op Twitter, maar in de afgelopen 4 jaar heeft hij slechts 19 tweets de wereld ingestuurd. Op zijn Google+ profiel heeft hij 653.085 volgers, maar daar heeft hij nog nooit (openbaar) gepost.

7. In oktober 2010 bezocht Zuckerberg samen met een aantal medewerkers de film “The Social Network” over de oprichting van Facebook. Achteraf had hij veel kritiek op de film, omdat het geen goed beeld van hem zou geven.

8. Zijn hond, Beast, heeft een eigen Facebook pagina met maar liefst 1,5 miljoen fans.

9. De trouwring die hij aan zijn vrouw, Priscilla Chan, gaf toen hij vorig jaar trouwde zou ‘slechts’ $25.000 waard zijn. Nogal karig als je bedenkt dat Mark destijds goed was voor zo’n $9 miljard.

10. Als je @[4:0] intypt als een opmerking in Facebook dan verschijnt de naam van Mark Zuckerberg.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *