10 tips om batterij te besparen die je moet kennen

Battery dead
Extra handig op vakantie!

1. Zet je notificaties uit
Wist je dat die niet alleen ontzettend storend en vaak nutteloos zijn, maar ook belachelijk veel van je batterij vragen? Op veel momenten is het daarom handig ze even uit te zetten. Dat doe je het snelste zo: druk en houd ingedrukt op de notificatie, en druk op App Info > haal het vinkje weg bij Show Notifications > druk op okay.

2. Mobiele data uitschakelen
Opnieuw: mobiele data gebruiken gaat niet alleen ten koste van je databundel, maar vooral ook van de batterij! Het kan dus geregeld handig zijn het tijdelijk uit te zetten. Waarschijnlijk wist je al hoe je dat doet: ga naar settings of sleep het menu omlaag en schakel mobiele gegevens uit.

3. Schakel de trilstand uit
Wist je dat je telefoon laten trillen veel meer batterij kost dan een ringtone? Als je dus niet op een plek bent waar geluid erg storend is, kun je beter een ringtone aanzetten dan de trilstand.

4. Dim je scherm
Dit verhoogt je batterijduur misschien wel het meest drastisch. Een hoge helderheid is meestal nergens voor nodig. Neem dus af en toe de moeite hem naar beneden bij te stellen wanneer dat niet hinderlijk is.

5. Verkort de tijd die het kost voor je scherm in time-out gaat
Het kan inderdaad vervelend zijn om voor elke handeling je pincode in te moeten toetsen omdat het lock-scherm weer geactiveerd is.

6. Zet hem uit als je hem niet gebruikt
Ligt voor de hand, maar de meest effectieve manier om je accu te sparen is om je smartphone helemaal niet te gebruiken. Als je 100% zeker weet dat je het komende half uur niet in staat bent je telefoon op te nemen – zelfs niet in noodgevallen – kun je hem het beste uitdoen.

7. Laad je batterij op de juiste manier op
Tegenwoordig zijn vrijwel alle smartphones voorzien van een lithium-ion batterij. Om de maximale capaciteit te behouden moeten deze regelmatig worden opgeladen, ook als de batterij nog niet helemaal leeg is. Dit in tegenstelling tot Nikkel-cadmium (NiCd)-batterijen: deze kun je juist het beste helemaal leeg laten lopen voordat je ze weer oplaadt.

8. Zet GPS uit
Tenzij je de routeplanner aan hebt natuurlijk – of het gewoon heel belangrijk vindt dat de NSA op elk moment van de dag weet waar je bent.

9. Laat je smartphone niet warm worden
Hoe koeler de temperatuur, hoe langer de batterij meegaat. Laat je smartphone dus niet in de zon liggen. Ben je op het strand, dan kun je hem het beste in je tas stoppen als je hem niet gebruikt.

10. Sluit overbodige apps
Veel mensen openen aan de lopende band apps zonder de moeite te nemen ze weer te sluiten. Dat kost onnodig stroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *