11 games om naar uit te kijken in 2015

Witcher-3
De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op, en dat betekent ook dat langzaam maar zeker de goede videogames weer uit gaan komen. Naar deze 11 toptitels kun je de komende maanden uitkijken.

11. Star Wars: Battlefront
[gv data=”2yKv45X_OIo”][/gv]
Het is maar de vraag of de game dit jaar ook echt verschijnt, maar een Battlefront-game die gemaakt wordt door hetzelfde team dat ook de Battlefield-titels maakt (DICE) is nog steeds de droom voor talloze gamers die eindelijk uit lijkt te komen. Grootschalige veldslagen in het Star Wars universum, waarbij de laserstralen en ruimteschepen over je hoofd scheren, dat moet bijna wel fantastisch worden.

10. The Legend of Zelda Wii U
[gv data=”0e1vJrEJhBY”][/gv]
Er is nog zo weinig bekend over deze eerste nieuwe Zelda-game voor de Wii U, dat we hem niet hoger weg konden zetten op deze lijst. Nintendo belooft met deze game de inmiddels flink vastgeroeste Zelda-formule op te schudden met een gigantische open wereld, waarin je kunt gaan en staan waar je wilt. Bovendien is het maar de vraag of de game inderdaad dit jaar in de schappen ligt, aangezien we de officiële titel nog niet eens weten.

09. No Man’s Sky
[gv data=”nmwG6Sj1Yfg”][/gv]
We schreven al eerder over No Man’s Sky, een van de meest ambitieuze titels van het moment. De makers genereerden een enorm universum, dat je letterlijk nooit volledig kunt ontdekken. Met je ruimteschip ga je op onderzoek uit, vecht je het uit in ruimtegevechten en kom je andere spelers tegen die ook op ontdekkingstocht zijn door het heelal. De vraag is nog even of er genoeg doelen aanwezig zijn om spelers geboeid te houden, al doet een game als Minecraft het ook prima zonder de speler een duidelijke missie te geven.

08. Evolve
[gv data=”emCP7fxvX9E”][/gv]
Evolve zou oorspronkelijk tegen het einde van vorig jaar uitkomen, maar werd uitgesteld om hier en daar nog wat op te poetsen. In het spel (van de makers van Left4Dead) neemt één speler als monster het op tegen vier monster jagers. Dit klinkt oneerlijk, maar door jezelf als monster te voeden neemt je kracht razendsnel toe, zodat je het uiteindelijk gemakkelijk op kunt nemen tegen de vier spelers die je opjagen. Voor het andere team is het dus de taak om het monster zo snel mogelijk te vinden en uit te schakelen. De game vereist wat oefening, maar is (mits je goed communiceert met je teamgenoten) een van de meest originele multiplayergames in lange tijd.

07. Below
[gv data=”ei2ihrEtcc0″][/gv]
Niet alle games hoeven fotorealistische graphics te hebben om een onuitwisbare indruk achter te laten. Below is een game met een retro-uiterlijk, dat elementen uit games als Zelda en Dark Souls samenvoegt tot een bloedstollende avonturengame, waarin je een mysterieus eiland ontdekt en spullen verzamelt om te overleven. Gewapend met zwaard en schild leer je langzaam maar zeker het gebied kennen, en daal je steeds verder af in de duistere kerkers die overal opduiken.

06. Bloodborne
[gv data=”0GJmO1hh4sg”][/gv]
De Demon’s- en Dark Souls games zijn door een groot aantal fans uitgeroepen tot ware cult classics, dus is het niet zo gek dat de hype voor het nieuwste project van deze studio flink gegroeid is. Bloodborne speelt zich af in een Victoriaans tijdperk, in duistere steden waar monsters over de straten lopen. De moeilijkheidsgraad ligt enorm hoog, maar dat is precies wat de Dark Souls-fanaten onder ons (zoals ondergetekende) willen. De voldoening als je uiteindelijk een op het eerste gezicht onmogelijk gevecht wint is daardoor immers een stuk groter.

05. Batman: Arkham Knight
[gv data=”y_vqzYOvgvc”][/gv]
Batman is geweldig, en de games in de Arkham-serie zijn de gemaskerde held meer dan waard. Arkham Knight is het laatste deel in deze serie, en introduceert voor het eerst de Batmobile, waarmee je door de straten van Gotham kunt scheuren en puzzels op kunt lossen. De game ziet er werkelijk adembenemend uit, en schakelt moeiteloos over tussen cutscenes en daadwerkelijke ingame beelden. We kunnen niet wachten.

04. The Legend of Zelda: Majora’s Mask
[gv data=”Hj6cXziHpjQ”][/gv]
Als er een game was die volgens ons een remake verdiende, dan was het Zelda: Majora’s Mask. Dit ondergewaardeerde deel in de wereldberoemde Zelda-serie staat bekend om het opmerkelijk duistere verhaal, waarbij een enorme maan na drie dagen tijd de wereld verwoest. De game is gevuld met interessante personages, kerkers met eindbazen en puzzels en een prachtig landschap dat met een indrukwekkende soundtrack tot leven komt. De remake heeft het origineel bovendien flink gestroomlijnd, wat het makkelijk moet maken voor gamers die deze klassieker nog nooit gespeeld hebben.

03. Forza Motorsport 6
[gv data=”7486BhK6BRA”][/gv]
Nog niet zo lang geleden (13 januari) werd het nieuwste deel in de Forza Motorsport serie aangekondigd. Het verzamelen en customizen van je bolides gaat nooit vervelen, dus kijkt men alweer rijkhalzend uit naar het moment dat ze hun eigen auto op nieuwe circuits en landschappen los kunnen laten. Op de E3-beurs in juni krijgen we meer te weten over deeltje zes in de Forza serie.

02. Metal Gear Solid: The Phantom Pain
[gv data=”EViHlhuI2SE”][/gv]
Een nieuw deel in de geprezen Metal Gear serie is er standaard eentje om in de gaten te houden, al was het maar om te zien wat Hideo Kojima er nu weer voor krankzinnige nieuwe dingen in heeft gestopt. The Phantom Pain lijkt deze lijn voort te zetten, met een scala aan verschillende dozen om in te verstoppen, en een ballon die je kunt gebruiken om vijanden de lucht in te schieten. Ergens moet er ook nog een serieus verhaal aanwezig zijn, dat bovenstaande trailer gelukkig laat zien, mede dankzij het prachtige nummer dat de beelden begeleidt.

01. The Witcher 3: Wild Hunt
[gv data=”IqxXm-633yo”][/gv]
Het derde (en laatste) deel in de fantasieserie The Witcher belooft meteen de meest spectaculaire te worden. Zoals je in bovenstaande trailer kunt zien, ziet de game er ongelofelijk mooi uit, en kunnen we voor het eerst een grote open wereld verkennen waar het gevaar om ieder hoekje lijkt te schuilen. Tegen de tijd dat we The Wild Hunt in handen krijgen zullen we ons sociale leven op pauze moeten zetten, want het gaat weer heel wat uurtjes kosten om de credits te zien rollen.

9 reacties

 1. Forza 6 gaat dit jaar stevige concurrentie krijgen van Project Cars. Die laatste schijnt na jaren ontwikkeling erg sterk te gaan worden.

 2. Ondanks de tegenvallende resultaten rond Watchdogs en Unity kijk ik toch nog wel uit naar The Division welke ook ergens in 2015 moet gaan uitkomen.

  Naast die game staat eigenlijk alleen Forza 6 nog op mijn lijstje. Het wordt een matig jaar binnen mijn game interesse.

 3. Voor FPS liefhebbers: Dirty Bomb van Splash Damage (makers W:ET) wordt gereleased op Steam in 2015.

  Wat is het?

  Een FPS met MOBA invloeden (veel verschillende characters met eigen wapens en abilities)
  Snelle gameplay (geen hit penalty, geen jump penalty, hip fire, spread veranderd niet bij lopen,..)
  In de beweging zit skill (zo kan je walljumpen)
  Team based (je moet samenwerken om te winnen)
  Hoge TTK

  Heel erg goed spel. Ik zit momenteel in de closed beta. Als je csgo saai en traag vindt en een echte FPS wil spelen waar mooet geaimed worden: Probeer het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *