15 Smartwatches van 1946 tot 2015

smartwatch
Tegenwoordig vliegen de smartwatches ons om de oren, maar deze slimme horloges gaan al veel langer mee. Bekijk de reis van de smartwatch van 1946 naar 2015.

1946 – Dick Tracey
Smartwatch
Stripboeken waren in de jaren vijftig hun tijd al ver vooruit. Agent Dick Tracey kreeg in 1946 al een (voor die tijd) futuristische armband, die zestig jaar later pas werkelijkheid zou worden.

1980 – Casio Databank
smartwatch
De ultieme nerds na 1980 hadden met de Casio Databank verrassend wat functies om hun pols zitten. Zo kon je er de tijd op aflezen, telefoonnummers opslaan en raadplegen, en was er een calculator aanwezig.

2000 – Microsoft Spot Suunto
smartwatch
Pas in het begin van de 21ste eeuw beginnen de smartwatches ergens op te lijken. Deze SPOT-horloges draaiden op software van Microsoft en konden data van een pager-netwerk ophalen en verbinding maken met computers, zodat gebruikers op de hoogte konden worden gesteld van afspraken.

2010 – iPod Nano (met armband)
ipod-nano
De iPod Nano is nooit bedoeld geweest als smartwatch, maar door er een simpel horlogebandje aan te bevestigen (wat verschillende bedrijven aanbieden), bouw je in principe een relatief eenvoudige smartwatch. Er zit een klok op, je kunt er muziek op afspelen en foto’s en video’s op bekijken.

2011 – Basis
smartwatch
De Basis richtte zich vooral op de fitnessfanaat. Door ingebouwde bewegingssensoren hield het de conditie van de drager in de gaten. Via Bluetooth maakte de Basis vervolgens verbinding met je smartphone om gegevens over te zetten.

2011 – WIMM One
smartwatch
De WIMM was er ook relatief vroeg bij met een horloge dat op Android draaide en via Bluetooth aan andere apparaten kon worden gelinkt. Het kon apps volledig in kleur weergeven, terwijl hij in stand-by een zwart-witte klok aangaf.

2012 – Pebble
smartwatch
De eerste, succesvolle smartwatch. Via Kickstarter werd er meer dan 10 miljoen dollar opgehaald om dit apparaatje te maken. Inmiddels zijn er al meer dan duizend apps voor de Pebble, die je via je smartphone naar het horloge over kunt zetten.

2012 – Cookoo
smartwatch
Ook de Cookoo wist genoeg geld bij elkaar te sprokkelen via Kickstarter. De functies zijn wellicht was primitief, maar het kan al een stuk meer dan een doorsnee polshorloge. Zo kun je zien als je wordt gebeld, of activeer je jouw smartphonecamera via het horloge. Het gebrek aan apps wordt goedgemaakt door de batterij, die een stuk langer meegaat dan de meeste smartwatches.

2013 – Hot Smartwatch
smartwatch
De Hot Smartwatch is een elegante, subtiel horloge dat via gesture-controls vooral als extensie van je smartphone gezien wordt.

2013 – Samsung Galaxy Gear
galaxy-gear
De eerste smartwatch van Samsung. Dit horloge draaide op Android, maar werkte jammer genoeg maar met een select aantal smartphones. Er was ook een camera aanwezig, een functie die inmiddels achterwege is gelaten bij de nieuwe horloges van Samsung.

2014 – LG G Watch
smartwatch
Dit jaar onthulde Google het speciale Android Wear. De LG G Watch was het paradepaardje, dat echter al snel vervangen zou worden door een soortgelijke smartwatch met een rond display, de G Watch R.

2014 – Samsung Gear Live
smartwatch
In principe is de Gear Live een versimpelde versie van de Samsung Gear 2, die zijn voordeel doet van Android Wear en geen camera meer heeft.

2014 – Moto 360
smartwatch
De vroege publieksfavoriet onder de smartwatches. Door zich met een rond design van de concurrentie te onderscheiden, zagen veel meer mensen het ineens zitten om dit apparaatje om hun pols te dragen. Inmiddels is de Moto 360 al te koop, en uitverkocht.

2014 – LG G Watch R
smartwatch
LG liet zich razendsnel inspireren door het succes van de Moto 360. Terwijl we net kennis hadden gemaakt met de G Watch, kregen we de G Watch R al te zien. Een vergelijkbare smartwatch met een rond scherm en hartslagmeter en een flinterdun scherm.

2014/2015 – iWatch
smartwatch
En nu Apple nog. De vraag is of we op 9 september voor het eerst kennis maken met de wearable van Apple, of dat de iWatch nog even op zich laat wachten. De geruchtenstroom neemt toe, al lijkt de kans op een verschijningsdatum in 2014 steeds kleiner.

Bron: Yahootech

4 reacties

  1. Ik denk dat het nog heel moeilijk gaat worden om smartwatches massaal aan de man te brengen.

    Een telefoon koop je om zijn functies en daarna op design.

    in de meeste gevallen worden horloges gekocht op design en daarna pas op functie. Uniek design is toch lastig te implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *