200 miljoen Fortnite players can’t be wrong…

Fortnite heeft meer dan 200 milljoen spelers Hoeveel zullen er nog volgen?

Vanmiddag werd bekend dat Fortnite inmiddels meer dan 200 miljoen spelers kent. Om je een indicatie te geven, dat is vergelijkbaar met het inwoneraantal van een land als Brazilië. Ontwikkelaar Epic Games Inc. laat daarmee geweldige groeicijfers zien. In januari baarde zij namelijk al opzien door te melden dat er 40 miljoen geregistreerde spelers waren. Ook een jaar na de start sneuvelden er records. Een bekendmaking in juli meldde 125 miljoen geregistreerde spelers en daarmee stond de Game-industrie weer verbaasd. Uiteraard is dit nieuwe record ook met verbazing ontvangen en men vraagt zich af hoeveel groei er nog mogelijk is.

Volgens Epic Games Inc. is de grens van de groei nog niet in zicht. Zij verklaren de snelle groei uit drie factoren: zo werd de beschikbaarheid op iOS in april van dit jaar uitgebreid en is de versie voor Nintendo Switch pas sinds juli van dit jaar beschikbaar. Ook de nieuwe Android Beta uitrol die in deze periode plaatsvindt draagt sterk bij. Daarnaast is men bezig het gebruik op de Xbox te verbeteren.

Uiteraard zijn er ook kritische geluiden te horen. Zo melden sceptici dat het aantal gebruikers dat het spel geïnstalleerd heeft veel groter is dan het aantal gebruikers dat daadwerkelijk speelt. Ook op dit gebied spreken de cijfers voor Epic Games Inc. voor zich. Zo meldden zij recent een record van 8,3 miljoen spelers die tegelijk speelden. Ook de cijfers over het aantal spelers per maand zijn indrukwekkend.

Een andere veel gehoorde kritische noot is dat het spel populair is omdat het gratis is. De verdiensten die het bedrijf ophaalt met de betaalde premium features zouden achterblijven. Hoewel het bedrijf geen specifieke omzetcijfers bekend maakt bleken investeerders wel bereid om een investering van 1,25 miljard dollar te doen. Het bedrijf is daarmee gewaardeerd op zo’n 15 miljard dollar.

We zeiden het al, 200 miljoen Fortnite players can’t be wrong.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *