Dit zijn de nieuwe features van Instagram voor Android

Instagram
De laatste update (7.13.0) van de Android-versie van Instagram bevat een directe port van de 3D Touch-interface voor iOS. Hoe kan dat en wat kun je er mee? Lees het hier.

Belangrijkste verschillen: je kunt de opties niet gebruiken vanaf je homescreen én je moet langer ingedrukt houden, aangezien Android-telefoons niet over de baanbrekende en geniale 3D-Touch-techniek beschikken. Maar verder zijn de iOS-opties nu ook voor Android-gebruikers toegankelijk.

Nu kun je bij elke foto in een overzicht deze langer ingedrukt houden om een bijna-fullsize voorbeeld te zien. Zodra deze verschijnt kun je bovendien een aantal knoppen gebruiken, waarmee je de foto kunt liken, naar een vriend kunt versturen met Instagram Direct, de gebruiker kunt volgen, of een reactie kunt achterlaten. Om de knoppen en het scherm te verlaten hoef je niets anders te doen dan je vinger van het scherm te halen. Op de speciale ‘preview’-kaart blijft bepaalde info achterwege, zoals likes, reacties, en de beschrijving – net als in de iPhone-versie trouwens.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *