4 dingen die je moet weten over de nieuwe Apple TV

4 dingen die je moet weten over de Apple TV
Het heeft even geduurd, maar gisteravond kregen we dan eindelijk de vierde generatie van de Apple Tv te zien. Een kastje met het vertrouwde kleine formaat, waarbij het vooral de inwendige aanpassingen zijn die de tv-wereld wel eens kunnen gaan opschudden.

1. Er zit een compleet nieuw besturingssysteem op
Apple TV
De nieuwe Apple TV draait op een nieuw besturingssysteem genaamd tvOS. De interface en keuzemenu’s zien er gelikt uit, al komt het soms allemaal iets té bekend voor. Het interessante hieraan is dat er een App Store voor is gemaakt. Ontwikkelaars kunnen zelfs apps uitbrengen die via de Apple TV zijn te gebruiken. Grote contentproviders als Netflix en HBO hebben al apps uitgebracht voor tvOS.

2. Apple richt zich op games en gamers
Of de Xbox, Playstation en Wii zich zorgen moeten gaan maken, dat weten we zo net nog niet, maar Apple focust de Apple TV duidelijk op gamers. De bijgeleverde bluetooth afstandsbediening kan als controller worden gebruikt die bewegingen registreert. Een soort Wii dus. Apps mogen echter niet groter zijn dan 200 Mb. Games drie groter zijn moeten dus worden gestreamed.

3. Controllers!
SteelSeries Nimbus
Je bent niet enkel aangewezen op de afstandsbediening, Apple gaat ook controllers van derden ondersteunen (MFi-based). Welke dat gaan worden is nog niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat SteelSeries Nimbus compatible is, die wordt verschillende keren afgebeeld op de Apple TV-pagina.

4. Siri bedient je TV
Via de spraakdienst van Apple kun je zoeken naar films, series en muziek. Siri heeft toegang tot alle content, dus als het niet in Netflix gevonden kan worden, dan heeft HBO het wellicht (mits je op beiden een abonnementen hebt). Siri is in staat om vrij moeilijke commando’s op te pikken. Een opmerking als ‘serie X met acteur Y’ zou genoeg moeten zijn om de betreffende aflevering meteen te starten. Je kunt Siri ook vertellen dat je iets niet hebt verstaan, waarna er 15 seconden wordt teruggespoeld. Ook kan Siri de ondertiteling aanzetten als je aangeeft er niets van te begrijpen.

UPDATE: Siri zal bij de release van de nieuwe Apple TV in slechts acht landen werken, de Benelux zit daar helaas niet bij.

9 reacties

  1. Handig om er bij te vertellen dat je in Nederland de Apple TV helemaal niet kan bedienen met Siri?
    Waarschijnlijk zelfs niet in het Engels bijvoorbeeld, aangezien we in Nederland een remote krijgen die geen Siri ondersteund! Dus dat zou betekenen dat je de hardware moet upgraden zodra de bediening in het Nederlands beschikbaar wordt gemaakt. Ik ga er maar vanuit dat dat dus een nieuwe Apple TV (5?) wordt.

  2. Ik wou de apple tv halen, en nu zie ik dat de apps maar maximaal 200 MB mogen zijn. Ik skip het wel.

    Had gehoopt op Real Racing, Final Fantasy VII, Heroes of Might and magic III op te kunnen spelen.

    Naja, daarvoor heb ik natuurlijk altijd nog een pc en playstation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *