5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren
Een smartphone die je anno 2019 nog een speciaal gevoel geeft.

Bij het kopen van een nieuwe smartphone krijg je nog amper het ‘wow’-gevoel. Tenminste, zo ervaar ik het. Er zijn vandaag de dag zoveel smartphones en met de steeds dunner wordende bezels lijken ze ook op elkaar. De onlangs onthulde OnePlus 7T Pro McLaren Edition doet het, net als de nieuwe McLaren GT, anders op zijn eigen manier.

De 7T Pro McLaren editie is een dikkere variant op de 7T Pro (review). De verschillen zijn klein, maar toch noemenswaardig. Wat dat betreft kun je het toestel vergelijken met de nieuwe McLaren GT, om maar bij het merk te blijven. De GT is ruimer en softer dan je van een McLaren zou verwachten. De supercar is daarmee zowaar dagelijks inzetbaar. Moet je wel tegen een toch wel aanwezige brom kunnen, want de 4.0 twinturbo V8 is nog steeds achter je oren een aanwezige kandidaat.

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

De nieuwe McLaren GT is goed voor 620 pk en 630 Nm koppel. De coupé sprint in 3,2 seconden naar honderd kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 326 km/u. In Nederland is de GT, net als de andere modellen van McLaren, verkrijgbaar bij Louwman Exclusive in Utrecht. De GT is er vanaf 252.000 euro

In dit artikel zoomen we in op deze speciale smartphone en wat er precies extra is ten opzichte van een 7T Pro. Wil je alles weten over de specificaties van de 7T Pro (McLaren)? Klik dan hier.

1. Nog krachtiger, nog sneller.
De OnePlus 7T Pro is met zijn Qualcomm 855 Plus één van de snelste smartphones die je op dit moment kunt kopen. De 7T Pro McLaren heeft dezelfde chipset, maar gaat nog een stapje verder in RAM-geheugen. Waar de 7T Pro het moet doen met 8 GB RAM, heeft de McLaren-editie 12 GB RAM geheugen. In de praktijk merk je overigens weinig verschil. Dat extra RAM komt wel van pas als je bezig bent met een videobewerkings-app of een zware game. De opslag bedraagt 256 GB. De camera en het 90 Hz QHD+ display is hetzelfde als bij de 7T Pro.

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

2. De eerste smartphone met een Alcantara-hoesje
De 7T Pro McLaren is de eerste smartphone die een echt Alcantara hoesje heeft. Met de aankoop van de smartphone krijg je dit hoesje meegeleverd. Naast Alcantara bestaat de case uit materiaal dat carbon moet voorstellen. Dankzij het Alcantara heb je veel grip zodat de smartphone stevig in de hand ligt. Op de achterkant van het hoesje is het OnePlus- en McLaren-logo te vinden.

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

3. Uniek uiterlijk
Het is een aandachtstrekker. De smartphone is zwart van kleur met Papaya Orange-accenten op onder andere de achterkant en rondom de camera. Met het ingestelde McLaren-thema krijg je tevens oranje accenten bij een inkomende notificatie, de wallpaper op de achtergrond en de klok als screensaver. Een ander opvallend kenmerk is het patroon dat is verwerkt in de glazen achterkant. Het lijkt op forged carbon en is te zien als je de telefoon laat weerkaatsen in het licht. De smartphone zelf is niet het enige dat anders is. De McLaren Edition komt in een carbon en oranje doos. Verder heeft de McLaren Edition zijn eigen Papaya Orange laadkabel.

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

4. De samenwerking
De samenwerking tussen OnePlus en McLaren begon in 2018 met de 6T McLaren Edition. Beide partijen hebben nooit officieel kenbaar gemaakt voor hoeveel jaar het partnerschap is vastgelegd, maar duidelijk is wel dat de samenwerking niet bij één of twee keer zal blijven.

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

5. Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe OnePlus 7T Pro McLaren is vanaf 5 november verkrijgbaar en komt in één uitvoering met 256 GB opslag en 12 GB RAM. De smartphone kost 859 euro. Daarmee is de McLaren Edition honderd euro duurder in vergelijking met een 7T Pro (759 euro).

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

Hamvraag: is ‘ie zijn geld waard?
Dit is een vraag waar je echt zelf antwoord op zou moeten geven. Met een prijskaartje van 859 euro is de 7T Pro McLaren Edition een prijzig ding. Aan de andere kant zijn er minder bijzondere smartphones die 1.000 euro of zelfs meer kosten. Doe je het voor de hardware dan ben je met een 7T Pro of de eerder dit jaar uitgebrachte 7 Pro een stuk goedkoper en vrijwel net zo goed uit. De meerprijs zit hem in het uiterlijk en het feit dat je iets speciaals in handen hebt. Of dat opweegt tegen die extra prijs is geheel aan jezelf.

5 dingen die je moet weten over de OnePlus 7T Pro McLaren

Met dank aan Louwman Exclusive

Nog geen reacties

 1. Ik heb de 6T McLaren gehad. Prachtig toestel met het carbon hoesje (wel bumper case en dus redelijk dik) en de oranje accenten. Die was toen al 710 euro (nog geen jaar geleden) en deze is daar even 150 euro bovenop. Voor dat geld zijn er voor mij betere telefoons. De 6T McLaren was overigens wel erg goed in restwaarde en is de eerste telefoon die ik heb gehad die tijdelijk 2e hands meer opleverde dan nieuw heeft gekost.

 2. Als het nou ook maar iets van Mclaren design of materialen erin had zitten ..
  Die tribal rond de camera module slaat nergens op, en heeft niks met ook maar iets van snelheid, luxe of Mclaren te maken.
  Hoesje oogt luxe maar matched nergens mee in de auto, We zien de mooie stiksels van de stoelen niet terug komen, maar ook het Alcantara achtige zie ik niet terug komen in de auto, of ook maar hetzelfde leer.
  Ook qua performance zien we niets terug.

  Snap het model niet, snap de styling niet.

  • @turbobrick: de ’tribal’ rond de camera lijkt op forged carbon, wat zichtbaar is op sommige delen van de body van een McLaren. Onze testauto had een lederen specificatie, maar de stoelen of het stuurwiel zijn optioneel alcantara. Dan matchen ze wél met het hoesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *