5 dingen waar we op hopen met de PlayStation 5

5 dingen waar we op hopen met de PlayStation 5
Dit moet de Sony-console van onze dromen worden.

Als we de geruchten mogen geloven komt Sony volgend jaar met de opvolger van de PlayStation 4. De naam van de volgende generatie PlayStation is nog niet bekend. Voor het gemak gaan we uit van de PlayStation 5. Elke fan over de wereld kijkt natuurlijk halsreikend uit naar deze nieuwe console. Waar hopen wij op? Lees hieronder onze verwachtingen van de nieuwste console.

1. Een razendsnelle ervaring
De PlayStation 4 was in alle opzichten een sterke upgrade van zijn voorganger. Een krachtpatser is het niet bepaald. Het opstarten en scrollen door de menu’s gaat niet zo vloeiend als je hoopt. Wat dat betreft begint de 4 zijn leeftijd te tonen. De hoogste tijd voor een snelle opvolger die geen vertragingen kent in scrollen of het opstarten van games, apps en andere toepassingen!

2. De mogelijkheid van SSD
Het zou tof zijn als Sony de PlayStation 5 zou uitrusten met een SSD-schijf. Desnoods als extra variant, mocht de console anders te duur worden. Een SSD-schijf is ten opzichte van een traditionele HDD zoveel sneller en zou echt next-gen aanvoelen.

3. Compatibel met PlayStation 3
Sony heeft al aangegeven dat de PS5 werkt met PS4 games. Dat is wel zo fijn, want zo is je opgebouwde bibliotheek met PS4-games niet in één keer waardeloos geworden. Zou het niet ook heel tof zijn als je PS3-games in de PS5 zou kunnen stoppen? Dit zou de PlayStation 5 tot een zeer veelzijdige console maken.

4. Stembediening
Smartphones en slimme speakers in huis werken door middel van stembediening. Wat dat betreft is de PlayStation 4 echt een oude console met zijn statische bediening. Van de PlayStation 5 hopen we ook dat de console werkt door middel van stembediening. Bijvoorbeeld om deze aan of uit te zetten, of om games op te starten. Dat zou echt relaxed zijn!

5. Aantrekkelijke (vanaf)prijs
Om de overstap van PS4 naar PS5 aantrekkelijk te maken moet een goede instapprijs essentieel zijn. Als Sony meerdere varianten van de PS5 op de markt zou brengen dan is dat een slimme zet. Een goedkopere variant met minder functies en een high-end variant met alles erop en eraan voor de veeleisende gamer.

Lees ook: vier generaties PlayStation op een rijtje

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

11 reacties

 1. SSD plaatsen is al vele jaren mogelijk op de PS4, niks nieuws. Resultaat viel erg tegen gezien het prijs verschil.
  Hybride schijven waren vaak een leuk alternatief.
  Zie niet in waarom het op een PS5 dan niet zo zou zijn.

  Compatible met PS3 ? Denk niet dat het velen nog echt zal boeien. De PS4 reeks is immens populair en als dat draait is dat voor velen al meer dan prima. De stap terug naar PS3 games zal op een 5 best een flinke stap terug zijn vrees ik en maar minimaal gebruikt worden.

  Stembediening kan al tijden op de PS4, niks nieuws en zie niet in waarom dit dan speciaal zou zijn op de 5.

  Aantrekkelijke prijs, wishfull thinking. Alle early adopters hebben flink betaald voor elke generatie van de Playstation. Gewoon dure hardware in het begin en het duurt vaak een flinke tijd eer men zakt.
  Eer men op het punt komt van 399 euro voor de console zijn we denk ik wel minimaal 1 jaar veder na de launch.

  • @turbobrick: Die SSD’s zijn echt wel sneller en het gaat erom dat dit standaard in een console gaat zitten, En DAT is nog NEVERDENOOITNIET op een console ever gebeurd! Daarbij is deze ssd special prepared voor de PS5 en dus niet in de winkel te koop!

   Ik weet noiet of het gebeurd maar ik denk dat het je nog vies gaat tegenvallen hoe erg men hierop zite te wachten. Het gaat echt een boost aan de verkoop geven aan mensen die de PS3 of PS4 hebben overgelagen en dus echt wel meerwaarde biedt.

   Stembediening op de PS4? Vergeet het maar….

   Hij gaat juist wel aantrekkelijk geprijst zijn omdat ze niet de fout van de PS3 willen herhalen en direct kopers willen trekken. Dat gaat alleen mogelijk zijn als de prijs aantrekkelijk is. 500 max zeg ik je.

   • @: Weleens de SSD aanpassing op een PS4 bekeken op Youtube met vergelijkende testen ?
    Niet echt de moeite waard.
    Natuurlijk is het altijd beter maar een console met slechts een betaalbare 512GB SSD is niks.
    1TB is zelfs al te klein voor de echte gamers en straks met 4K en 8K content is zelfs 2TB de minimale standaard.
    Als je het betaalbaar wilt houden is alles met een SSD geen optie.

    Stembediening op de PS4 vergeet het maar ?
    Hoezo ? Is gewoon een optie die je kunt aanzetten ….

    • @turbobrick: zou ie in de ps4 mischien niet effectief zijn omdat deze er niet op is gebouwd ( doorvoorsnelheden … bandbreedtes etx etc ) ?

     Een ps5 met de hardware en software dedicated gemaakt rond een ssd gaat retuh snel worden … let maar op

     • @dgh74: Zeker een punt, MAAR het gaat ook om storage.
      1TB is nu al krap als je een PS4 hebt en wat games hebt. De installs zijn erg flink en met een machine die weer minimaal 6 jaar mee moet is 1TB helemaal niks.
      Als je kijkt naar de prijzen van die schijven dan zie je dat ze kostbaar zijn en daar doet een Sony verder niks aan.
      Als jij een fatsoenlijke SSD wilt met wat opslag dan ga je never nooit niet 500 euro redden.
      Denk dat men met een hybride schijf wilt gaan werken of je krijgt onpractische opslag configuraties (bijv. 1TB).

     • @turbobrick: ach interne ssd’s van samsung kosten al geen ruk meer (naar verhouding ). 1 tb intern 119 bij coolblue. En dat is eerste hit en heb niet eens verder gezocht ( google huh ) . Ook nog eens de consumenten retail prijs.

      Wanneer sony een massadeal sluit en we zijn weer verder in de tijd …. prijstechnisch super te doen. Geen probleem. Daarbij gaat er steeds meer via cloud en streamen … maar goed das moeilijk voor iemand die prat gaat op SD kaartjes 😛

     • @dgh74: Een schijf van 100 euro die mischien 50 euro voor sony kost is een vreselijk groot deel van een systeem dat mischien max 300 euro mag kosten om te produceren. Er zit nog veel meer hardware in en met name de GFX card gaat niet goedkoop worden.
      Kijk eens wat een Iphone XS kost en wat hij kost om te produceren ($360).

      Streaming is een optie maar dat gaan mensen dan via Google doen met Stadia en daar koop je geen PS5 voor.
      Playstation Now is ook al streaming maar dat is ruk (geprobeerd).
      De plannen voor de PS5 spreken alles qua streaming tegen want daar heb je geen dure hardware voor nodig namelijk en dan zou hij alles compatible zijn want het renderen gebeurt elders en zijn er geen limieten.
      kortom, storage zal echt wel lokaal zijn, 101% zeker.

     • @turbobrick: je roept heel snel dat honderden miljoenen games met een ps4 ( of xbox) stadia gaan gebruiken . Leer eerst eens google gebruiken zoals gewoonlijk.

      bright.nl/nieuws/artikel/4714926/sony-en-microsoft-starten-gamestreaming-partnerschap.

      Combi van streaming en lokale ssd opslag maakt een ssd van zelfs 500 gb perfect te gebruiken. Net aks ik mijn 64gb iphone niet vol krijg in combi met online muziek en cloudoplossingen. Maar goed … sd kaart fanaat huh

     • @turbobrick: nog erger …..

      Als je GOOGLED op “ssd Ps5” zie je dat het al zo goed als zeker is dat het een ssd gaat worden. Wanneer je GOOGLED op “ps5 streaming” heb je ook je antwoord.

      Dit betekent 2 dingen (zoals gewoonlijk)

      1) jij lult weer uit je nek.
      2) apparata post blaakt weer van brakke research

     • @dgh74: @turbobrick: dit dus, de SSD maakt amper (wel een klein beetje) verschil omdat de infrastructuur van de PS4 daar niet op gemaakt is. Ik heb er alsnog een SSD in gedaan en het was wel te merken maar het verschil was misschien 30% van wat je zou merken in bijvoorbeeld een PC. Veruit de grootste winst die de PS5 m.i. kan behalen t.o.v. de PS4 is juist dat. Knal er ajb een SSD in en ontwikkel het daarop, je kunt gigantische tijdswinsten behalen. Desnoods maken ze ‘m €25 duurder, of meerdere varianten (ook een goeie). Maar volgens mij was het al vrijwel zeker trouwens, dat er een SSD in gaat komen, eigenlijk zou ik het ook wel erg raar vinden als ze het niet zouden doen anno 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *