5 dingen die we al weten over Netflix’ eerste Nederlandse serie

Auteur: , Geen reacties
Netflix gaat Dutch

Onder andere het plot en producenten zijn al bekend.

Netflix is hard aan de weg aan het timmeren om wereldwijd prachtige serie’s en Originals te produceren. Ook een Nederlandse serie is in de maak, zo maakt het streamingbedrijf vandaag bekend. Dit zijn 5 dingen die we weten over Netflix’ eerste product van eigen bodem.

Demonen en het studentenleven
De serie – die tot dusver nog geen definitieve naam heeft – zal zich afspelen in Amsterdam. Een groep jonge studenten geniet van hun tijd als vrijgevochten levensgenieters, maar openen per ongeluk een portaal naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

Je leest het goed, de serie zal een combinatie worden tussen verschillende genres; ‘coming of age’, horror en geschiedenis. Deze ambitieuze aanpak is een hele opgave voor iedere filmmaker, maar met Netflix’ gigantische budgetten zal dat ongetwijfeld goed komen.

Stevig CV
Dat niet zomaar iedere filmstudent een project voor Netflix mag uitbrengen, blijkt uit de meesterbreinen achter de serie. Pieter Kuijpers is de bedenker en producer van het project, dat mede geproduceerd zal worden door Sander van Meurs, en wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly (Bankier van het Verzet, Lois). Daarnaast zal showrunner Michael Leendertse (The Spiral, Van God Los, Smeris) samen met creatief producer Felix van Gisbergen zorgen voor een mooi doorlopend verhaal.

Mini-serie
Hoewel Netflix meestal inzet op 13 afleveringen per seizoen, krijgt dit Nederlandse project ‘slechts’ 8 afleveringen van ieder 30 minuten. Aan de ene kant suggereert dit misschien een lichtelijk gebrek aan vertrouwen in de show, maar aan de andere kant zijn er genoeg Netflix-producties die met 13 afleveringen stevig in een sleur terecht kwamen. Meer is immers lang niet altijd beter en als 8 afleveringen de juiste hoeveelheid is, wie zijn wij dan om meer te eisen?

Productie zit wel goed
Naast wat interessante namen achter de schermen, staat ook productiebedrijf Pupkin (Amsterdam) garant voor interessante televisie. Zo produceerde het bedrijf eerder (voor Nederlandse begrippen) toffe producties als Smeris, Riphagen, Van God Los (de serie), Taart, Jongens en Aanmodderfakker.

Releasedatum
Nu resteren er nog twee vragen, één daarvan kunnen we beantwoorden. We weten nog niet welke acteurs/actrices het zilveren scherm zullen opvrolijken met hun aanwezigheid, al grap ik regelmatig dat er geen enkele Nederlandse grootschalige productie bestaat zonder Frank Lammers, Carice/Jelka van Houten, Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma. Dit zijn daarentegen allemaal acteurs die – ondanks hun kwaliteiten – geen studenten kunnen vertolken. Bijrolletjes misschien?

Hoe dan ook, de serie komt ergens in 2019 wereldwijd uit. Tot die tijd lees je in dit artikel hoe Netflix in 2018 hun gigantische bereik gaat uitbreiden. Ook check je hier de meest recente kwartaalcijfers van Netflix. Die zijn zeker niet mis.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).