5 features die de iPhone 7 heeft ‘gestolen’

iphone 7 gestolen
We kunnen ons inmiddels afvragen wat er wél innovatief is aan de iPhone 7?

Hoewel de topmannen van Apple tijdens het Apple-event de iPhone 7 als een innovatief toestel wisten aan te kondigen, vallen de features van iPhone 7 lichtelijk tegen. Veel innovatieve of nieuwe functionaliteiten heeft de iPhone 7 eigenlijk niet.

Het motto van Steve Jobs blijft goed doorgevoerd worden bij Apple. De medeoprichter en oud-topman deed onder andere uitspraken als ‘we have always been shameless about stealing great ideas’ en ‘good artists copy, great artists steal’. Apple weet met de iPhone 7 namelijk opnieuw veel functionaliteiten te ‘stelen’. Hieronder de meest opvallende.

1. Water- en stofresistent
iphone 7 waterdicht
Waterdichte smartphones zijn natuurlijk niet nieuw. Onder andere de Sony Xperia Z5 Compact (de Z1 was al waterdicht!) en Samsung Galaxy S5 Neo beschikken hier al langere tijd over. Het ergste is echter dat veel concurrenten tegenwoordig al beschikken over de waterdichte beoordeling IP68. De iPhone 7 heeft een beoordeling van IP67, dit betekent dat Apple’s nieuwe vlaggenschip nu al een tikkeltje achterloopt.

2. Stereo speakers
iphone 7 stereo speaker
Stereo speakers zien we al jaren in verschillende smartphones opduiken. Onder andere de HTC One M7 uit 2013 had al kwalitatief goede stereo speakers aan boord. Ook de Nexus-toestellen 5X en 6P beschikken over stereo speakers. Dat Apple stereo speakers in de iPhone 7 plaatst is natuurlijk geweldig, maar nieuw is het allerminst.

3. Verwijderen headphone jack
iphone 7 headphone jacks verwijderd
Misschien wel het meest spraakmakende aan de iPhone 7 is het weglaten van de koptelefoonaansluiting. Maar eerder dit jaar werd de Motorola Moto Z aangekondigd, ook zonder een 3,5mm headphone jack.

4. Dubbele camera
iphone 7 dual camera
De iPhone 7 Plus beschikt over een dubbele 12-megapixel camera met dubbele optische zoom. Een functionaliteit die al een aantal jaar bij verschillende concurrenten te vinden is, zoals de LG G5 en HTC One M8.

5. Quad core-processoren
iphone 7 a10 chip
Tijdens de presentatie van de iPhone 7 werd vooral ingegaan op de nieuwe A10-chip, de eerst quad core-processor van Apple. Veel smartphones beschikken hier echter al jaren over. Zo had de HTC Edge in 2011 al een quad core-processor. Inmiddels zijn er zelfs al toestellen met meer dan vier cores. Op dit gebied blijft Apple dus wat achterlopen.

Lees HIER ook de vergelijking tussen de iPhone 7 en Samsung Galaxy Note 7.

6 reacties

 1. Stelen ?????

  Is het waterproof maken van een telefoon ….. Stelen ? Een core toevoegen …. Stelen ???

  Duuuuus een waterdicht horloge maken is stelen ? immers er was al een waterdicht horloge in de jaren tachtig toch ? Niemand heeft beweerd dat het ideeen van apple zijn toch … Dat zou stelen zijn …..

  Nog ff dan is zeker de Camera gejat van kodak ?

  Come on guys ?

 2. het gaat hem niet over dat stelen, het gaat om hun ego en dat ze doen alsof ze het warm water ik bedoel het waterdichte hebben uitgevonden…

  en als je hem dan toch waterdicht maakt, doe het dan beter dan de concurrentie ipv IP67 te gebruiken terwijl de rest al met IP68 wordt uitgerust en nog wel een 3,5mm jack in zijn waterdichte telefoon heeft…

  • @Jantje_555: en waar precies doet apple alsof ze het waterdichte hebben uitgevonden ? Tijdens keynote is er gewoon gezegt dat je er nu mee in een zwembad kan vallen THATS IT FOLKS ( was al geen probleem met de 6 en 6S trouwens )

   Ip67 aangekondigd … Vervolgens is men op websites aan het koppen dat het ” gestolen ” is …. En beginnen mensen over apple ego en doen alsof apple het heeft uitgevonden.

   Ip67 is een standaard … Miljoenen apparaten hebben ip67 …. Duizenden bedrijven hebben aangekondigd dat hun nieuwe product ip67 heeft …. Zonder dat men over ego’s en jatten begint

   Rare wereld ?

 3. Beetje androiddiaans denken. Helemaal dat losgaan op die individuele specs en eigenschappen. Al die zaken maken individueel allemaal nietzoveel verschil, waarom je voor een Apple kiest is eigenlijk gewoon het hele plaatje dat Apple levert in de breedte, in de regel is het een goede complete telefoon zonder gezeik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *