5% minder scheidingen door online dating?

Online keyboard
Volgens een recent onderzoek onder 1550 gehuwde mannen in Nederland blijkt dat mannen die actief zijn op datingsites 5% minder scheiden dan mannen zonder datingprofiel.

Een anonieme enquête over geluk, vreemdgaan en het huwelijk is door 830 gebruikers van diverse datingsites ingevuld. Het onderzoeksbureau Groningen verspreidde deze zelfde enquête vervolgens onder 720 gehuwde mannen zonder online datingprofiel. De resultaten van het onderzoek ontkrachten volgens hen een veel gehoord vooroordeel dat online vreemdgaan het einde van een relatie betekent.

Uit de enquête blijkt dat de getrouwde mannen die afleiding zoeken door middel van online contactadvertenties minder denken aan scheiden, gelukkiger zijn in het huwelijk en minder behoefte hebben aan vreemdgaan. Van de gehuwde mannen uit Nederland geeft 7% aan momenteel een scheiding te overwegen tegenover slechts 2,5% van de gehuwde mannen op datingsites. Een verschil van bijna 5%, wat diverse oorzaken kan hebben. Josephine van der Veer, opiniepeiler bij onderzoeksbureau Groningen: “Uit onze resultaten blijkt dat 67% van de online daters alleen opzoek is naar spanning en niet uit is op een fysieke ontmoeting. Daarnaast is het erg opvallend dat maar liefst 24% van de gebruikers aangeeft dat de partner op de hoogte is van inschrijving. Dat de huidige resultaten aantonen dat de gehuwde man die online aan het daten is daadwerkelijk gelukkiger is hadden we nooit verwacht.”

Of iemand gelukkiger is, hangt natuurlijk samen met het besef van de werkelijkheid. 34% van de gehuwde daters is tijdens het online daten erachter gekomen dat ze het eigenlijk erg goed hebben in hun huidige huwelijk. Een datingprofiel is in één van vijf gevallen dan ook aangemaakt in een opwelling. De realiteitszin zorgt ervoor dat deze mannen een groter besef hebben van het geluk in hun huwelijk. “Na een heftige meerdaagse ruzie met mijn partner ben ik online contact gaan zoeken met andere vrouwen. Tijdens de gesprekken besefte ik steeds meer hoe dom ik ben geweest en hoe belangrijk mijn gezin is.” geeft één van de ondervraagden aan.

Geloof jij het? En heb je ervaring met online dating?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *