5 populaire Kickstarters van Nederlandse bodem

Kickstarter
Ook in ons kleine kikkerlandje beschikken we over genoeg uitvinders welke door middel van crowdfunding succes proberen te boeken.

We zochten uit welke Nederlandse Kickstarters op dit moment goed scoren. Bij elk genoemde Kickstarter tref je een korte beschrijving aan en lees je hoe succesvol het product is. De lijst is samengesteld aan de hand van data van Kickstarter.

1. LoRaONE – Amsterdam
LoRaONE
Een developers board, compatibel met Arduino. Ongeveer net zo groot als een 2 euro muntstuk. Met 241% aan investeringen een razend populair project. De Kickstarter is goed voor bijna 50.000 euro.

2. Merino Underwear – Den Haag
Merino
Deze Haagse startup draait om onderbroeken. Gemaakt van schapenwol, moeten deze boxers comfortabeler zitten en beter ademenen. Met 304 backers is er al 11.000 (133%) euro opgehaald. Het doel van 8.500 euro is hiermee ruimschoots bereikt.

3. FOOOTY – Amsterdam
FOOOTY
Een opvouwbare voetbal die in je broekzak past. Je kunt de uitvinding door middel van verschillende vormen in elkaar zetten. De startup hoopte 15.000 euro op te halen, maar de teller staat inmiddels op ruim 16.000 euro.

4. Stixx slingerklem – Nuenen
Stixx
Met deze slingerklem kun je feestdecoratie ophangen zonder gebruik te maken van spijkers of punaises. Met 395 backers (86%) staat de teller op bijna 9.000 euro. Het doel is om 10.000 euro op te halen.

5. Landmark playhouse – Amsterdam
Landmark playhouse
Met deze Kickstarter krijgt je kat een kartonnen huisje, gebaseerd op werken uit de wereld. Het project heeft al ruim 22.000 euro opgehaald. Met 75% aan backers is het einddoel van 30.000 euro bijna in zicht.

2 reacties

  1. Jullie vergeten voor het gemak maar even de Homey die meer dan 200K ophaalde op Kickstarter?
    Schandalig, die had gewoon op één moeten staan!
    Volgende keer beter jullie huiswerk doen boys. 😉

    • @Mixpower: Dit is, zoals de tekst ook aangeeft, gebaseerd op data van Kickstarter. Kickstarter baseert deze cijfers aan hand van de meest recente projecten die succesvol zijn. We hebben het voor de duidelijkheid nog even in het artikel gezet. Homey is een Kickstarter uit 2014. We hebben er toen ook over geschreven. (link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *