5 producten waar Apple zich nog steeds voor mag schamen

De 5 grootste blunders van Apple
Apple lanceerde de afgelopen jaren het ene na het andere succesnummer, maar ooit was de kan groot dat je rotte appel te pakken had.

De iPod, de iPhone, de iPad: ze vliegen of vlogen met miljoenen tegelijk over de toonbank. Apple heeft echter lang moeten zoeken naar het recept voor succes, want de techgigant schoot lang niet altijd in de roos met zijn producten. Sterker nog: Steve Jobs draait zich om in zijn graf als Apple ooit nog een apparaat lanceert dat zo mislukt als een van deze vijf Apple-blunders.

Power Mac G4 Cube

5. Power Mac G4 Cube
Apple staat bekend om zijn compromisloze designs en dat geldt zeker voor de Power Mac G4 Cube. Het slanke apparaat moest het namelijk doen zonder ventilator of koeling, waardoor ‘ie binnen de kortste keren overhit raakte.

Apple QuickTake

4. Apple QuickTake
De jeugd van tegenwoordig kan het zich waarschijnlijk niet meer voorstellen, maar ooit kon je geen foto’s maken zonder camera én rolletje. Apple richtte zich met de QuickTake als een van de eersten (in 1994) op digitale fotografie, maar was simpelweg te vroeg met deze camera, die daarom jammerlijk mislukte.

Pippin

3. Pippin
Je was er waarschijnlijk niet van op de hoogte, maar wist je dat Apple in de jaren ’90 probeerde de consolemarkt te veroveren? Sony en Nintendo verdienden bakken met geld, dus dat moest Apple ook kunnen, toch? Niet dus, want de Pippin (een product van Apple en Bandai) ging slechts 42.000 keer over de toonbank en werd binnen een jaar van de markt gehaald.

Apple III

2. Apple III
De Apple II verkocht behoorlijk goed en de Apple III moest voortborduren op dat succes. De computer kwam op de markt in 1980, maar was zo instabiel dat de eerste 14.000 apparaten teruggeroepen moesten worden.

Apple Mouse

1. Apple ‘Hockey Puck’ Mouse
Het gebruiksgemak van je muis is redelijk essentieel, al moet ‘ie er natuurlijk ook goed uit zien. Apple vond dat laatste bij de introductie van de Apple Mouse belangrijker, maar de ronde muis bleek toch niet zo lekker in de hand te liggen…

Nog geen reacties

  1. Ik vermoed dat elk van deze dingen inmiddels goud waard zijn…

    De Cube’s worden veel case-mods mee gedaan: met een beetje geknutsel past er een mini itx board in. De Cube heeft overigens wel een koeling, een passieve.

  2. hoeveel krijgt applerata.nl betaalt van apple echt open je site staan er gewoon 6 bericht over apple achter elkaar. Lekker objectieve en onafhankelijk. apple geilers bestaan meer telefoon en computer tablets merken hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *