5 redenen om iOS 8 nog NIET te installeren

5 redenen om iOS 8 niet te installeren
Volgens Apple is iOS 8 de belangrijkste iOS-release tot nu toe. Maar is dat voor de gemiddelde gebruiker ook zo, of alleen voor ontwikkelaars? iOS 8 is over het algemeen een mooie doorontwikkeling van iOS 7, maar verder kun je er nog weinig mee.

1. Het maakt (sommige) iPhones trager
Het is bij Apple vaste prik. Zodra er een grote update van het mobiele OS komt, worden toestellen van de oudere lichting er een stuk trager van. Bij de uitrol van iOS 7 was de iPhone 4 niet meer vooruit te branden, met de komst van iOS 8 is het de drie jaar oude iPhone 4S die slechts één vierde van de prestaties van een iPhone 5S haalt. Wie een iPhone 4s heeft en wil upgraden, doet er goed aan nog even te wachten. Dat geldt trouwens ook voor de iPad 2. Maar iOS 8 zal tevens op andere versies/apparaten niet sneller werken dan iOS 7, het systeem kost gewoon meer geheugen.

2. Je moet er gigantisch veel ruimte voor vrijmaken
iOS 8 vereist bij sommige gebruikers 4 tot 5,6GB aan vrije ruimte voordat de installatie kan worden uitgevoerd. De nieuwe software van 1 GB moet eerst worden gedownload, en heeft daarna ruimte nodig voor de installatie. Pas daarna kan iOS 7 van je iDevice worden verwijderd. Dat vergt nogal wat ruimte, waardoor eigenaren van 16GB-modellen – die effectief maar zo’n 12GB kunnen gebruiken – al snel in de problemen komen.

https://twitter.com/teagadinho/status/512374356349968384

3. Bug in HealthKit
Niet dat je HealthKit meteen nodig hebt, maar vlak na de lancering bleek er een bug in de Health-apps te zitten. Apple heeft daarom alle zogenaamde HealhKit apps uit de App Store gehaald. Later deze maand verwachten ze het probleem te hebben gefikst.

4. Mail-app crasht
Veel gebruikers melden dat de standaard Mail-app na het installeren van iOS 8 niet meer goed functioneert. De app zou vaak direct na het openen crashen. Een volledige reboot biedt in sommige gevallen uitkomst.

5. Wat er nieuw en tof is, moet nog uitkristalliseren
iOS 8 heeft een paar toffe features voor ontwikkelaars, zoals het kunnen aanbieden van nieuwe toetsenborden, widgets in het notificatiescherm, en direct iMessage-berichten kunnen beantwoorden. Alleen gebruiken we geen iMessage, maar Whatsapp. En WhatsApp heeft die functionaliteit nog niet. Ook het aantal apps met handige widgets is nog tamelijk beperkt, dus waarom nu al upgraden? Qua toetsenborden is er overigens al wel een goed aanbod.

Wil je toch iOS 8 installeren? Lees eerst hoe je een back-up maakt.

UPDATE: HIER een artikel hoe je van iOS 8 teruggaat naar iOS 7.

6 reacties

 1. Ach, wat je hierboven beschrijft is nog niks.

  Diverse bugs in Apps die het allemaal nog niet snappen;
  Tekst invoer in boxes. In IOS7 scrolde IOS naar de plek waar je met je tekst invoer wil beginnen. Nu niet meer;
  Automatische upload van fotos binnen OneDrive. Kaputt;
  Cursor buiten de box;
  Emoticons in KIK laten zich niet altijd meer zien;
  Connectie maken met Whatsapp en Kik, veel nadenkwerk voor IOS;
  Superirratant hoe Safari nu werkt met de tabbladen, prive en bookmarks;

  Ik kan nog wel even doorgaan.
  Volgens mij is dit echt allemaal te vroeg op de markt gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *