5 redenen waarom de nieuwe CoD een topper gaat worden

5 redenen waarom CoD: Modern Warfare een topper gaat worden
Na een aantal dagen spelen trekken we een voorlopige conclusie.

Afgelopen weekend kon de nieuwste Call of Duty gespeeld worden in beta-vorm op de PlayStation 4. Met een pre order kon je zelfs al afgelopen donderdag aan de slag. Apparata speelde Call of Duty: Modern Warfare van donderdag tot en met zondag intensief om er de volgende les uit te trekken. Namelijk dat dit een toppertje gaat worden, lees hieronder waarom.

1. Vernieuwing
Call of Duty en vernieuwing. Niet altijd een beste combinatie. De makers experimenteerden de afgelopen jaren met allerlei thema’s en toepassingen. Het experimenteren is gebleven, maar dan in de vertrouwde Modern Warfare-setting. De game heeft nog steeds het typische CoD-gevoel en dat terwijl er zoveel zaken anders zijn. Je kan ‘leanen’ als je schiet, er is een kompas in plaats van een mini-map (die later toch is toegevoegd) en je kunt je wapen tot in detail aanpassen.

2. De makers luisteren naar de community
Call of Duty is niet langer een feestje van Call of Duty alleen. De makers luisteren naar de feedback die is gegeven op deze beta. Een ingrijpende verandering voor dit nieuwe deel was bijvoorbeeld het weglaten van de mini-map. Na een zee van kritiek is besloten de mini-map terug te brengen naar de game. Dat gezegd hebbende: het is een experiment. Dit wil niet zeggen dat de uiteindelijke game ook een mini-map gaat krijgen.

3. Het is verslavend
Wanneer was de laatste Call of Duty multiplayer verslavend voor jou? Voor mij was het een tijdje geleden. Deze CoD blijft echter trekken. Je speelt een potje, je speelt nieuwe perks, wapens of uitbreidingen voor je wapens vrij en die wil je natuurlijk uitproberen. Zo blijf je bezig en voelt elk potje anders aan.

[gv data=”MpH-DQy_tdw”][/gv]

4. Tactiek
Bij Call of Duty denk ik aan rushen in een map, knallen, doodgaan en weer door. Dat is bij deze CoD ietwat anders. Ten eerste is er een korte respawn tijd. Je wil daardoor echt niet doodgaan, want dat wachten is vervelend. Daarnaast is er een mini-map, maar worden hier geen vijanden op weergegeven. Het is daardoor lastiger te peilen waar de tegenstander is. Je gaat automatisch voorzichtiger spelen. Het nadeel is dat er best veel campers zijn in Modern Warfare. Hopelijk komt daar nog verandering in en gaan mensen wat actiever spelen.

5. Intense gevechten
De opzet van de multiplayer is breed. Van 2vs2 gevechten tot intense 20vs20 gevechten. We hebben een aantal 20vs20 potjes gespeeld en die waren al vrij intensief en zeer vermakelijk. Je hoeft geen kilometers te rennen om de vijand tegen het lijf te lopen. Verzin een goede tactiek en je kun zelfs een double kill of meer voor elkaar krijgen met zoveel spelers in het veld!

[gv data=”vuRjTD3wuT8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *