5 redenen waarom de Samsung Galaxy Fold een flop gaat worden

Pijnlijk
Samsung gaat het toch proberen.

Na het Galaxy Note 7-debacle in 2016 heeft Samsung hard moeten knokken om het vertrouwen van de consument terug te winnen. We zijn inmiddels drie jaar verder, maar opnieuw is de Zuid-Koreaanse techgigant het toneel van een incident uit eigen firma. Dit keer is het de Galaxy Fold die de techwereld in zijn greep houdt. Lees hieronder 5 redenen waarom de Samsung Galaxy Fold een flop gaat worden.

1. Het is eigenlijk al een flop
De Galaxy Fold moest in april 2019 op de markt verschijnen. Na een verrassende onthulling keek de wereld halsreikend uit naar het apparaat. Samsung innoveerde op gebied waar andere bekende fabrikanten kansen lieten liggen. Althans, dat was de gedachte. Na problemen met de hardware moest Samsung het apparaat noodgedwongen uitstellen.

2. Veel onduidelijkheid
Samsung is in de media erg voorzichtig met uitspraken omtrent de Galaxy Fold. Logisch, ze hebben natuurlijk geleerd van het drama met de Galaxy Note 7. Samsung is echter vaag en dat wekt geen vertrouwen. Zo liet het bedrijf weten met een nieuwe aankondigingsdatum te komen, maar het is al weken stil. Wanneer komt ‘ie nou?

3. De Galaxy Fold is te duur
Met de lancering in april moest de Galaxy Fold 2.000 euro gaan kosten. Een smak geld en lang niet iedereen zal er zo’n bedrag voor over hebben. Als Samsung de Galaxy Fold later dit jaar op de markt gaat brengen en de vouwbare smartphone nog steeds voor 2.000 euro gaat aanbieden, dan is de kans groot dat er nog maar weinig mensen warm gaan lopen voor het ding.

4. Beschadigde reputatie
Samsung heeft te maken met een beschadigde reputatie. Wie zegt dat de aangepaste Galaxy Fold wel zonder problemen gaat zijn? Bovendien maak je geen indruk meer op je vrienden met de vouwbare smartphone. “Is dat je Galaxy Fold? Dat is toch die smartphone met al die problemen?”

5. Te laat op de markt
Eerder heeft Samsung laten weten dat de Galaxy Fold in elk geval niet in juli op de markt gaat komen. Bovendien is op 7 augustus de onthulling van de nieuwe Galaxy Note 10. Hoewel de twee toestellen van elkaar verschillen, zal de Galaxy Note 10 op het gebied van hardware verder zijn dan de Galaxy Fold. De smartphone is immers een stuk nieuwer. De twee apparaten kunnen ongewild gaan concurreren met elkaar als Samsung de Galaxy Fold in augustus of september op de markt gaat brengen. Daarmee lijkt de vouwbare smartphone in elk scenario te laat op de markt te komen om nog een succes te worden. Het is afwachten of Samsung het tegendeel kan bewijzen en natuurlijk gunnen we dat de Koreanen ook!

3 reacties

 1. Reden 3 en 5 slaan nergens op.

  Te duur ? Hoe kan je dat zeggen van iets wat nog niemand heeft en ook nog niemand aanbied ?
  Ondertussen koopt men lachend een iPhone van 1200 euro terwijl je voor 400 euro hetzelfde kan doen op pak hem beet een Google Pixel 3a.

  Te laat op de markt ? Welke markt.
  De markt voor foldables is nieuw en tot op heden is de concurrentie 0. Kortom, je bent nooit te laat want een ander is er niet.
  Mind you, ook Huawei heeft hun fold versie ook nog niet op de markt gebracht.

  Overige punten zijn wel juist en ja het is in weze een flop maar ook niet helemaal.
  Boeit niet want er is nog niemand die er geld aan uit heeft gegeven en in weze is het concept nooit verder gekomen dan wat demo modellen.
  Denk dat je eigenlijk pas kan spreken van een flop als het in de winkels blijft liggen en dus niet verkoopt.

 2. Wat een onzin artikel zeg. De ‘Galaxy Fold unpacked ‘ video van ‘Unpacked Therapy’ de veruit meest populaire tech Youtuber is in een paar dagen tijd meer dan 15 miljoen keer bekeken.

  De Fold was in veel landen in de wereld (waaronder Zuid-Korea en de VS) al uitverkocht in de voorverkoop
  De interesse is enorm groot voor een foldable smartphone.

  Dat Samsung het vertrouwen moest terugwinnen is ook grote bullshit. Een groot onderzoek uitgevoerd door Reuters/IPSOS toonde ontegenzeggelijk aan dat Samsung nauwelijks tot helemaal geen imago schade heeft opgelopen door dit voorval. Shit happens all the time en daar wordt je niet op afgerekend. Samsung heeft het probleem fantastisch opgepakt en daarmee voorkomen dat ze imagoschade hebben opgelopen.

  https://www.reuters.com/article/us-samsung-elec-recall-brand-idUSKBN13F146

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *