5 redenen waarom de Samsung Galaxy S10 zo goed is

5 redenen waarom de Samsung Galaxy S10 zo goed is
In de markt voor een Galaxy S10? Grote kans dat je niet teleurgesteld zal worden.

De Samsung Galaxy S10 is een hit, dat moge duidelijk zijn. Het is nog veel te vroeg om over verkoopcijfers te praten, maar de algemene ontvangst en de reviews liegen er niet om. Samsung viert 10 jaar Galaxy op een manier die rechtvaardig is. In Nederland gaan we de Galaxy S10 dan ook ongetwijfeld veel zien. Omdat Samsung Mobile jaren geleden er al vroeg bij was met het aanbod van smartphones in Nederland hebben de Zuid-Koreanen een streepje voor op andere Android-merken, die nog een trouwe klantenbase moeten opbouwen. Hieronder een opsomming waarom de Galaxy S10 een topper is. We sluiten af met een aantal kritische noten, want ook deze Samsung kent nadelen.

WiFi 6
Onder de ‘kap’ van de Galaxy S10 zit de nieuwste technologie, ook op WiFi-gebied. De Galaxy S10 beschikt als één van de eerste smartphones over het nieuwe WiFi 6. De meeste apparaten in je huis zullen nog niet compatibel zijn met deze techniek, maar de Galaxy S10 is elk geval toekomstproof door de snellere technologie aan boord te hebben. Dit betekent dat de Galaxy S10 over drie of vier jaar nog steeds een smartphone zal zijn die relevant is.

Scherm
Samsung weet als geen ander hoe ze schermen moeten maken. Fans van mooie kleuren zullen niet teleurgesteld zijn met het AMOLED-display die de Galaxy S10 heeft gekregen. Er is geen notch en daar voor in de plaats zit een mini-inkeping voor de camera. Dit heeft overigens wel een nadeel, daarover later meer.

5 redenen waarom de Samsung Galaxy S10 zo goed is

Camera
Ook de aanwezige camera’s zijn indrukwekkend. Volgens een woordvoerder van Samsung presteert bijvoorbeeld de selfiecam op een kwaliteitsstandaard die je kunt vergelijken met sommige camera’s op de achterkant van een moderne smartphone. De Galaxy S10 gebruiken als videocamera is ook geen probleem. De smartphone beschikt over HDR 10+ (filmt ook in HDR10+) en beschikt over beeldstabilisatie waardoor schokkerige filmpjes tot de verleden tijd moeten behoren.

Techniek
De tekst ging al over techniek, maar in dit puntje zoomen we nog even verder in. Met 8 GB RAM en maximaal 1 TB opslag (standaard 128 GB) is de Galaxy S10-reeks bijna krachtiger dan een gemiddelde laptop. In Europa komt de smartphone met de nieuwe Exynos 9820 chipset.

5 redenen waarom de Samsung Galaxy S10 zo goed is

Gimmicks
Samsung heeft goed afgekeken bij andere fabrikanten. De camera met onder meer een groothoeklens is cool, maar Huawei deed dit bijvoorbeeld met de Mate 20 Pro al eerder. Ook het draadloos opladen van andere compatibele apparaten hebben we eerder gezien met de Mate 20 Pro, nu we het toch over deze smartphone hebben. Laatste gimmick is de vingerafdrukscanner in het display. Daar zal niet iedereen fan van zijn. Wil je het OLED-scherm beschermen met een screen protector, dan is het niet altijd meer mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken.

Maar..
De Samsung Galaxy S10 is zeker niet perfect. Zo voelt de smartphone solide aan, maar wil je eigenlijk de variant met de keramische achterkant. Die is ook meteen duurder. Een ander nadeel is dat er geen notch is. Je zou denken dat dit juist een positief puntje is en dat is ook zo in optisch opzicht. Het nadeel is echter dat de hardware voor een veilige gezichtsherkenning ontbreekt. In eerder testen kwam naar voren dat gezichtsherkenning eenvoudig te omzeilen is. Apple heeft dan misschien een lelijke notch, de gezichtsherkenning is een stuk veiliger op de iPhone in vergelijking met de Galaxy S10.

Een ander nadeel is de prijs. Met een adviesprijs van 899 euro is de Galaxy S10 niet voordelig te noemen. Er zijn duurdere varianten die zelfs dik over de 1.000 euro gaan. Android-smartphones die in het najaar van 2018 zijn uitgebracht kunnen zich op technisch vlak meten aan de Galaxy S10 en zijn inmiddels een stuk goedkoper dan de oorspronkelijke adviesprijs. Je hebt dan niet het nieuwste van het nieuwste, maar het scheelt in sommige gevallen een paar honderd euro.

4 reacties

 1. Correctie: vingerafdruksensor onder scherm werkt wel degelijk met screenprotector.
  De S10 komt van fabriek al met extra screenprotector op’t scherm.

  Mbt de prijs, deze is in België te koop voor 699 als Telenet klant (zonder aanschaf van abo erbij). Zelfs als televisieklant kun je die voor 699 kopen… Wat ik ook gedaan heb.

 2. Waar ik wel van onder de indruk ben, is dat geen merk z’n telefoons zó compact weet te ontwerpen als Samsung met de Galaxy S reeks. Zeker nu die schermen maar blijven groeien, slaagt geen merk er in de bezels zó klein te houden als Samsung.

  Tot zover m’n adoratie, want ik vertik het om 800-1000 euro stuk te slaan op een smartphone.

 3. “Een ander nadeel is dat er geen notch is. Je zou denken dat dit juist een positief puntje is en dat is ook zo in optisch opzicht. Het nadeel is echter dat de hardware voor een veilige gezichtsherkenning ontbreekt. In eerder testen kwam naar voren dat gezichtsherkenning eenvoudig te omzeilen is. Apple heeft dan misschien een lelijke notch, de gezichtsherkenning is een stuk veiliger op de iPhone in vergelijking met de Galaxy S10.”

  Vreemde conclusie. In mijn ogen is Apple begonnen met de notch, omdat ze wilden dat het scherm groter werd, dus was er geen plaats meer vooraan voor de (zeer goed werkende ) vingerafdrukscanner.

  Beter zou geweest zijn dat de vingerafdrukscanner in het scherm zou verwerkt zijn, maar deze technologie was nog niet rijp ten tijde dat de iPhone X uitkwam. Apple kennende, wilden ze niet iets implementeren als het maar zo-zo werkte, en een vingerafdrukscanner achteraan was misschien niet ergonomisch genoeg, in hun ogen.

  Dus een nieuwe technologie werd geboren, met een aantal extra componenten ( infrarood puntjes projector en een uitleesmodule ) waardoor een notch onvermijdelijk was. Tenzij je bovenaan een complete balk voorziet, maar Apple wou juist meer scherm, en zoiets is dus ook minder symmetrisch.

  Maar nu komt het: Juist Samsung was een van de weinigen die een (lelijke) notch niet wilde, en wachtte tot de technologie rijp genoeg was, om hetgeen te doen wat Apple waarschijnlijk in de eerste plaats al wou doen: een goed werkende vingerafdrukscanner in het scherm verwerken en gewoon die notch compleet vermijden.

  En nu rekenen jullie Samsung daar op af? Want eerlijk is eerlijk, ja, Apple’s gezichtsherkenning is de veiligste ( ze beweren zelfs veiliger dan hun vingerafdruk ), maar vergeet niet dat deze technologie en bijhorende notch een tussenoplossing is tot de vingerafdrukscanner in het scherm volwassen is geworden.

  Want echt fantastisch werkt die Face ID nu ook weer niet he? Je moet je toestel elke keer oppakken en voor je gezicht houden en als er te veel zon is, werkt het ook niet. Ja, Apple beweert wel dat ze niet meer terug gaan komen van hun Face ID en dat het veiliger is dan hun vingerafdrukscanner, maar dat is gewoon de marketing uitleg. Dat valt in het zelfde rijtje als toen ze zeiden dat de hoofdtelefoonaansluiting verwijderen “courage” eiste.

  Ik zie Apple binnen max. 2 jaar ook gewoon met een ultrasone scanner in het scherm komen…met de bijhorende uitleg waarom nu ineens wel. Grote telefoons waren ook zogenaamd onhandig en draadloos laden was ook zogenaamd nutteloos. Alles draait om geld. Het moment dat Apple ziet dat ze marktaandeel verliezen en ontdekken dat het komt omdat mensen vinden dat een vingerafdrukscanner in het scherm beter is, mag je eens 2 keer raden wat er gaat gebeuren…
  ( sorry voor de lange uitleg, maar ik wou even mijn punt maken )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *