5 redenen waarom Google Photos een killer app is

Auteur: , 1 Reactie
Google Photos is killer app

Zo het niet mooi zijn als je onbeperkt foto's kunt opslaan, dat je foto's automatisch worden bewerkt en scheve plaatjes vanzelf recht worden?

Nou dat kan. Gewoon Google Photos downloaden. De app én de bijhorende website halen veel frustaties weg die nu eenmaal gepaard gaan met foto’s opslaan. Dit zijn de 5 redenen waarom Google Photo’s een killer app is

Functie 1: Google Photos werkt in de achtergrond

Als je Google Photos hebt geïnstalleerd, kun je heel eenvoudig aanvinken dat alle foto’s die je maakt of binnenkrijgt op je smartphone worden opslagen in de cloud. Deze cloud is eenvoudig bereikbaar via Photos.google.com. En ja, Google Photos doet ook suggesties om scheve foto’s recht te maken.

Functie 2: Google Photos maakt automatisch albums aan

Middag in Hoek van Holland
Als je de locatievoorzieningen hebt aanstaan op je mobiel, zal Google Photos de foto’s die je op een bepaalde plek tijdens een bepaalde dag automatisch groeperen. Dat levert soms verrassend accurate beschrijvingen op. Bijvoorbeeld dinsdag in Hoek van Holland als je daar naar een middagje naar het strand bent geweest.

Je maakt makkelijk collages in Google Photos

Functie 3: Google Photos maakt automatisch filmpjes

Zonder een vinger uit te steken maakt Google Photos van een setje foto’s een filmpje of een diavoorstelling. Compleet met muziek. En verbaas je vooral over de intelligente selectie die Google maakt. Zo kan het zo maar gebeuren dat er een filmpje wordt gemaakt met de titel: Een vrolijke zomer. Google heeft dan zelf foto’s geselecteerd van lachende mensen die samen op de foto staan en veelal buiten zijn genomen.

Functie 4: Google Photos maakt leuke gifjes en gestileerde foto’s
Google Photos maakt heel eenvoudig gifjes aan.
Als je een aantal foto’s achter elkaar maakt, is de kans groot dat Google Photos er een leuke gifje van maakt. En soms word je aangenaam verrast omdat Google Photos een mooie foto gepimpt heeft tot een nog veel mooiere foto. Zowel in de app als op de website doet Google suggesties voor dergelijke animaties of foto’s.

Functie 5: Onbeperkte opslagruimte bij Google Photos

Als je de functie Hoge Kwaliteit-opslag kiest, is hoef je nooit meer een foto weg te gooien. Die modus is ruim voldoende voor de meeste foto’s en films. De resolutie is meer dan hoog genoeg om de foto’s fors groot af te drukken. Wil je de foto’s toch in originele resolutie op te slaan dan ben je wel gebonden aan je opslagruimte bij Google.

Check hier trouwens nog meer info over Google Photos

Let trouwens even goed op: ook al heb je app verwijderd van je Android-toestel, dat wil niet zeggen dat er geen foto’s meer naar Google Photos worden gestuurd. Google Photos zit zo diep in Android verweven dat je uploaden in je toestel zelf moet uitzetten.1 reactie

6. Je kunt op een voorwerp of wat dan ook zoeken. Raar dat jullie dat niet noemen.
7. Google slaat al deze info op. Sta je met veel bier op de foto, hogere zorgpremie via google…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).