5 redenen waarom je geen tablet meer koopt

Is dit het einde van de iPad Mini?
Oh wat waren we met blij met onze eerste iPad. Maar nu wil niemand meer zo’n ding.

Volgens IDC werden er het afgelopen kwartaal 43 miljoen tablets verscheept Dat is bijna 15 procent minder dan in 2015. Dit zijn de 5 redenen waarom de tablet volledig in ongenade is gevallen

1. Tablet zijn kinderspeelgoed
Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Bij ons in huis zijn er 4 iPads. Elk kind heeft er een. De iPads worden vooral gebruikt om te Netflixen of naar zo’n irritante vlogger Dylan Hagens te kijken. En uiteraard worden er spelletjes op gespeeld zoals Minecraft, Clash of Clans of Slither Io. Als er al een iPad vrij is, dan zijn ze of vol of langzaam. Of allebei. En met zo’n Frozenhoes kun je je ook niet echt vertonen op je werk. Kortom, de iPad is tegenwoordig vooral kinderspeelgoed.

2. de iPad is reuze onhandig
Apple iPad Pro gaat begin november in de verkoop
Wel eens een tekst proberen te schrijven op een iPad? Of een excelletje te bewerken? Niet te doen. Zeker je kunt goed mail lezen op de Galaxy Tab en surfen gaat ook top. Je kunt er ook heel veel boeken op kwijt. Alleen je moet niet proberen dat boek te lezen aan de rand van het zwembad. Met een beetje zonlicht verandert het scherm in een mooie spiegel.

3. Laptops zijn handiger

De nieuwe Macbook blijkt net zo snel als een Macbook Air uit 2011

Vroeger had je Windows Vista en duurde het opstarten van een laptop ongeveer een heel kopje koffie. Als je al een laptop had, want meestal stond er in de studeerkamer zo’n bakbeest van een computer. Tegenwoordig weegt je laptop een kilootje en start het apparaat in een een paar seconden op. De laptop ligt meestal voor het grijpen. Dus als je echt even wat moet doen op de computer, pak je de laptop.

4. Onze tv is nogal smart

Humux
Netflix, Youtube, Twitter. De moderne tv is een soort van hele grote tablet geworden. Waarom zou je zo’n miniscuul scherm gebruiken als je op 42 inch naar een die irritante Dylan Hagens kunt kijken. Nou ja bij wijze van spreken dan.

5. Onze telefoons kunnen alles

Een mockup van de iphone 8 c:Fabnewz.com
Als je een iPhone 4 ziet terwijl je zelf een iPhone 6 hebt, verbaas je je over dat kleine schermpje. Met een modern 6-inch toestel kun je prima youtube-kijken en je zal echt niet de enige zijn die in bed Netflix kijkt op z’n telefoon. Of te wel: onze smartphones zijn alleskunners geworden. Who needs zo’n iPad?

Dit is trouwens de mega-tablet van Samsung

En altijd leuk als Samsung de concurrentie zwart maakt.

4 reacties

  1. Allemaal eens! Maar zet er nog maar een bij. De eerste tablets waren eigenlijk meteen al prima. Er is zeker wat snelheidswinst geboekt en ze zijn 50% dunner geworden. Maar wat maakt die halve centimeter in de praktijk eigenlijk nog uit? Wij hebben in huis, 1 i-pad (2e generatie), 1 Nexus 7, 1 mini I-pad en 2 chinese tablets voor weinig.

  2. Ik had een iPad en deed er nooit wat mee omdat het te beperkt is, toen kocht ik een Tab S2 en ik gebruik ‘m dagelijks als vervanger voor mijn laptop. Films kijken, perfect streamen wat je zelf wilt zonder haperingen, prachtig scherm, goede prijs, ligt goed in de hand etc etc etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *