6 tips om eeuwig scrollen op Netflix te voorkomen

Netflix
Bespaar jezelf een hoop tijd.

Je herkent het vast wel. Je opent met een open mind Netflix en begint met scrollen. Je scrollt nog even verder en je gaat weer scrollen. Scrollen tot je erbij neervalt. Tot je een blik op de klok werpt. De realisatie komt dat je al 25 minuten zit te zoeken naar een film of serie. Het begint al laat te worden. Is het nog de moeite om iets op te zoeken? En daar gaat je avondje of middag Netflixen. In dit artikel een aantal slimme tips om tijdverspilling te voorkomen.

1. Weet wat er beschikbaar is
Het loont om wat huiswerk te doen. Het Nederlandse aanbod op Netflix is in vergelijking met de Verenigde Staten nog altijd mager te noemen. Door van tevoren op het internet de actuele bibliotheek te raadplegen, weet je wat je kunt verwachten. Zo kun je bijvoorbeeld alvast een selectie maken.

2. Maak een plan van tevoren
Zie het als winkelen zonder doel. Het is vermoeiend en je zal nooit vinden wat je eigenlijk wil kopen. Het werkt hetzelfde met Netflix. Het aanbod is zo overweldigend dat je “niks” kan vinden, ook al scroll je langs tientallen titels die je nog nooit hebt gezien. Stippel een plan uit. Wil ik een thriller, een comedy of een horror kijken? En heb ik voorkeur voor een bepaalde acteur, actrice of regisseur? Zo zal je makkelijker je gewenste content vinden.

3. Maak een lijstje als je tijd hebt
Heb je even niks te doen? Start Netflix op en ga de categorieën af. Maak vervolgens een lijstje van films of series die je nog een keer wilt zien op de streamingdienst. Komen er vrienden of familie langs en willen ze Netflixen, dan heb jij alvast een aantal suggesties klaarliggen waardoor vrijwel direct een film gestart kan worden. Handig!

4. Raadpleeg een lijstje op Apparata
Op Apparata kun je diverse lijstjes aantreffen, gerelateerd aan een categorie op Netflix. De leukste comedy’s, de spannendste thrillers, de engste horrorfilms. Op basis van deze suggesties kun je iets uitkiezen zonder te hoeven scrollen!

5. Raadpleeg vrienden of familie
Het helpt soms om vrienden, kennissen of familie te vragen of er nog iets leuks is op Netflix. Iets dat je écht gezien moet hebben. Moeten het wel mensen zijn die van dezelfde content als jij houden natuurlijk, anders schiet het weinig op. Het scheelt in elk geval het nodige scrollwerk. Zo heb jij weer wat tijdverspilling voorkomen.

6. Klik eens op die onaantrekkelijke poster
Vaak slaan we een film of serie over omdat de poster ons niet aanstaat. Zo werkt het brein nu eenmaal. Stop eens met scrollen, sta stil bij een onbekendere film of serie en check de eerste beelden. Google vervolgens de titel en lees wat men op een site als IMDb zegt over de film of serie. Soms kan het om een pareltje gaan waar je nog nooit van hebt gehoord.

Eén reactie

  1. Die laatste..
    Netflix heet er een handje van om lelijke art te posten (Die van Stranger Things zal bijvoorbeeld niet veel nieuwe kijkers trekken gok ik)
    Ook veranderen ze naar mijn mening TE snel van covers.
    Zo zoek je naar een bepaalde film, en kun je hem nooit vinden omdat de coverimage dus alweer veranderd is lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *