6 dingen die je nog niet wist over Stranger Things

Eleven
Een aantal leuke feitjes over de nieuwe hitserie van Netflix.

Er komt een tweede seizoen aan en dat vinden we tof. Als je het eerste seizoen nog niet gekeken hebt: gaat dat zien! Het was al bekend dat de Netflix-exclusive diverse verwijzingen heeft naar films uit de jaren tachtig zoals E.T. The Extra-Terrestrial en The Goonies, maar er zijn nog meer interessante feiten over de serie te vertellen. Let op, spoilers!

Het haar scheren van Eleven
Actrice Millie Bobby Brown had een mooie bos lange haren. Voor de rol van Eleven wilden de makers echter dat haar haar eraf moest. Deze vraag had behoorlijk impact op de 12-jarige en haar ouders, maar zoals we allemaal weten gingen ze uiteindelijk overstag. Naderhand vond ze het eigenlijk best wel stoer.

De titel ‘Stranger Things’ had zomaar anders kunnen zijn
Voordat de titel Stranger Things werd gekozen hadden de makers een waslijst aan namen verzonnen. We zullen de alternatieve titels echter nooit te weten komen omdat ze volgens de makers zo beschamend slecht zijn. Wel is bekend dat de titel ‘Montauk’ in eerste instantie verkozen werd boven Stranger Things.

Er is een verklaring voor ‘The Upside Down’
Voor de kijkers is het nog erg vaag, maar er is een verklaring geschreven over de andere dimensie. Het gaat om een document van 30 bladzijden. De makers hebben gezegd deze informatie te gaan gebruiken in het tweede seizoen zodat de kijkers er meer over te weten zullen komen.

Er is een talkshow over Stranger Things
Op het Youtube-account van Netflix Noord-Amerika is een talkshow te zien over de tv-serie. Hier worden afleveringen besproken en discussies gevoerd. De talkshow duurt ongeveer 40 minuten en kun je hier bekijken.

Eleven en Dustin hebben pareltjes van stemmen
Millie Bobby Brown en Gaten Matarazzo hebben voordat ze acteerden in Stranger Things regelmatig opgetreden (gezongen) op Broadway.

Hoe heeft Eleven de faciliteit verlaten?
Dat zullen we nooit weten en dat hebben de makers bewust gedaan. Er was een script geschreven om kijkers te laten zien hoe Eleven haar krachten zou gebruiken om te ontsnappen van de instelling. Daar is later vanaf geweken zodat kijkers nog niet echt weten hoe sterk Eleven is, al krijg je gedurende het eerste seizoen een behoorlijke indruk.

Bronnen: Variety, The Daily Beast, Flavorwire en Vulture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *