6 dingen die we nu al ‘weten’ over de Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S9
Een vooruitblik op de topper van Samsung voor 2019.

Het duurt echt nog wel even voordat Samsung de nieuwe Galaxy S10 gaat presenteren. Verwacht een grote onthulling in de eerste helft van 2019. Vergeet echter niet dat november voor de deur staat. Voor je het weet zit je oliebollen achter je kies te douwen, vuurwerk af te steken en het nieuwe jaar is weer begonnen. Over de nieuwe Samsung Galaxy S10 is al het één en ander bekend. Dankzij een nieuw bericht van Bloomberg is er nog meer informatie naar buiten gekomen over dit toestel. De laatste informatie over de Galaxy S10 zetten we hieronder op een rijtje.

5G
5G komt nog maar net om de hoek kijken. Smartphones die het hebben, of gaan krijgen, zijn op één hand te tellen. Volgens de geruchten krijgt de Samsung Galaxy S10 ook deze technologie. Daarmee is in ieder geval duidelijk dat de Galaxy S10 een toestel is die klaar is voor de toekomst.

Vingerafdrukscanner onder het scherm
Een techniek die we ongetwijfeld gaan zien bij de nieuwe iPhones in 2019. Eerst is het de beurt aan de Android-toestellen. De nieuwe Huawei Mate 20 Pro heeft een vingerafdrukscanner onder het scherm, de OnePlus 6T gaat het krijgen en de verwachting is dat ook de Galaxy S10 over deze techniek zal beschikken.

Geen ingrijpend nieuw ontwerp
Het uiterlijk van de Galaxy S10 zal niet heel spannend zijn en grotendeels overeenkomen met de Galaxy S9. Een volledig scherm, zonder randen met een grootte van 5,8-inch. Er komt ook weer een groter Plus-model.

Camera in het scherm
De Galaxy S10 kan wel herkent worden aan een aantal gave vernieuwingen. Zo zou het toestel volgens de laatste geruchten een front camera in het scherm krijgen. Geen lelijke inkeping, maar technologie gebakken in het display. Achter komen drie camera’s te zitten.

Meerdere varianten op de markt
Naast een Galaxy S10 en een Galaxy S10 Plus, zou Samsung ook een derde variant in de pijplijn hebben zitten. Een vergelijkbare strategie die we nu zien bij Apple, met de goedkopere iPhone XR. Dit derde model zal goedkoper zijn en over minder geavanceerde technologie beschikken. Zo komen de drie camera’s bijvoorbeeld niet naar deze voordeligere variant, aldus de geruchten.

Wel of geen 3.5mm jack?
Daar is nu nog twijfel over. Volgens de geruchten test Samsung varianten zonder 3.5mm ingang, maar de Zuid-Koreaanse techgigant kan er ook voor kiezen om de techniek te behouden. Daarmee zouden ze zich goed kunnen onderscheiden van de concurrentie, wat natuurlijk een slimme zet is.

7 reacties

 1. “Vingerafdrukscanner onder het scherm
  Een techniek die we ongetwijfeld gaan zien bij de nieuwe iPhones in 2019.”

  Wat? Juist niet. Apple heeft al meerdere malen aangegeven niet meer terug te keren naar een vingerafdrukscanner, omdat hun gezichtsscanner vele malen veiliger is.

  Wat ik wel geloof, is dat men op de lange baan dit zal willen doen, maar alleen als het veiliger is dan hun Face ID en sneller.

  • @simonmc: Ja Apple zegt dat …
   Slechts een steeds kleinere speler op de smartphone markt.
   Uiteindelijk vinden de meesten een vingerafdruk scanner nog steeds prettig, zeker als deze nergens in de weg zit.
   Vb security heb ik nog nooit gehoord dat het niet veilig was.

   Ik zit er wel degelijk op te wachten.
   In combinatie met face unlock zal dit de ultieme unlock combinatie zijn en het enige dat compleet is.

 2. @simonmc @turbobrick
  idd de vingerafdrukscanner komt niet meer terug in de iPhone.
  En ik zie ook geen reden ertoe. FaceID werkt sneller en zeer efficient (zeker nu bij de Xs, die echt sneller is dan de X). Ik heb de vingerafdrukscanner niet meer gemist.
  Vraag mij ook af waarom @turbobrick het wel zou willen in combinatie, want hij zal toch nooit een iPhone kopen

  • @av_diver: de combinatie zou ideaal zijn onder bepaalde omstandigheden waarbij je je device wilt bedienen en niet direct erin kan kijken. Je bent ook af van een evt oriëntatie.

   Zal nooit een iPhone kopen idd want die is mij te beperkt maar ben al aan mijn 4e iPad en werk daar al mee sinds 2011.
   Dat is ook de reden dat ik op bepaalde punten IOS kan afzeiken omdat ik veel praktijk ervaring heb.

 3. Er zijn al geruime tijd veel meer geruchten over de S10 waarvan is vastgesteld dat er een gerede kans is dat ze in dit jubileum model komen. Samsung heeft vanaf de S8 de innovaties opgespaard voor de S10.

  – Nieuw GENERATIE AMOLED (M9) scherm
  – Een hogere pixeldichtheid van 600 PPI (4K dus) en met anti-screen door effect voor VR
  – Inscreen 3D fingerprint scanner op basis van Ultrasone techniek
  – 5G model waardoor streaming AAA games en high-fidelity 4K movies vanuit the cloud mogelijk wordt.
  – 100% scherm
  – Sound emitting display via bone conducting
  – Haptic feedback over het hele scherm waardoor je ook echt het gevoel krijgt dat je een knop indrukt.
  – Camera en sensoren onder het scherm waardoor het Samsung is gelukt om het scherm voor de camera en sensoren transparant te maken als deze camera wordt gebruikt. Daarna weer gewoon scherm.
  – Drievoudige camera achterzijde met dual aperture. 12-megapixel f1.5/2.4 variabel diafragma lens als primaire sensor. Daarnaast een 16-megapixel sensor met f1.9 aperture en een 123 graden field of view en als derde een 13-megapixel f2.4 diafragma sensor.
  – Dual selfie camera
  – CPU op basis van 7 Nm EUV
  – WELLICHT eigen (volgens bronnen revolutionaire en absurd snelle) GPU (https://www.valuewalk.com/2018/07/samsung-gpu-galaxy-s10/). Kan ook dat deze pas in de Note 10 komt of de dedicated Gaming Smartphone waar ze volgend jaar me komen
  – LPRDD5 RAM (15% zuiniger en 10% sneller)
  – UFS 3.0
  – 3D face recognition camera in samenwerking met de Israelische Startup Mantis Vision. Veel meer capabel en beter dan Apple’s Face ID. Zie deze video’.s
  youtube.com/watch?v=ykcPKdGavXM
  youtube.com/watch?time_continue=2&v=ZJ3h-_-ovSU
  – WELLICHT het door Samsung gepatendtterd onbreekbare materiaal voor het OLED scherm. Nooit meer scherm vervangen.
  – grotere batterij
  – Zelfherstellende coating op het scherm
  – NPU Chip versie 2 (Afzonderlijke Neural Processing Unit)

  De S10 verpulverd elk ander merk en smartphone in 2019. Volgen jaar ook nog een Gaming Smartphone met krankzinnige specs, een opvouware smartphone en de Note 10 met als bijnaam ‘Leonardo Da Vinci’.

  Het verval van Apple komt vanaf 2019 in een stroomversnelling.

  • @nomennescio: ‘Het verval van Apple komt vanaf 2019 in een stroomversnelling.’

   Ik begrijp dit nooit zo goed. Dit zei men ook al toen de Samsung S6 ‘extreem veel beter zou worden’ dan de iPhone 6. Dat is ondertussen al bijna vier jaar geleden en Apple heeft nog steeds geen teken van verval laten zien.
   Ik dacht in 2017 ook dat een Samsung S8 een ruimteschip was ten opzichte van mijn iPhone 6s. Het bleek de grootste vergissing ooit. Ding werd traag, beschadigde snel en de accu ging snel leeg. Bovendien vind ik Android, grotendeels met de Samsung skin erover, echt een ballensysteem. Doe mij maar iOS.

   Android logica kennende ga ik nu vol de wind van voren krijgen omdat ik een telefoon koop van een merk wat ‘het onderspit gaat delven’ in 2019. Ja dus? Ik weet dat er rationeel gezien betere telefoons op de markt zijn dan mijn iPhone, maar het werkt voor mij en de andere miljoenen mensen die een iPhone hebben. Laat hun toch lekker. Als je een Samsung wilt kopen, doe dat lekker. Oh ja, en blijf vooral het lekker hebben over hoe duur iPhones zijn. Want de Samsung S10 gaat lekker goedkoop zijn, nemen we aan.

   TL;DR waarom zou een merk in verval moeten raken omdat de concurrent specs neerzet op een systeem wat niet naar iedereens smaak is? Laat mensen dat toch lekker zelf bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *