7 dingen die je moet weten over Pokémon Go

Pokemon Go
Schijnbaar vanuit het niets is zowel de straat als de pers in de ban van deze nieuwe mobiele game. Waarom eigenlijk?

1. Pokémon Go is nu al een financieel succes

Volgens App Annie, een onderzoeksbureau dat zich specifiek richt op apps, zou Pokémon Go wel eens een miljard dollar kunnen gaan opleveren, nog vóór het huidige kalenderjaar voorbij is. Getallen waar Niantic en Nintendo vermoedelijk behoorlijk blij van zullen worden.

Nintendo heeft voorlopig toch al niet te klagen: het bedrijf werd gisteren (in één dag dus) 24,8% meer waard, in totaal 7,5 miljard extra beurswaarde. In Amerika staat de game op 5% van alle Android-toestellen, waarmee hij populairder is dan een app als Tinder.

2. De game zorgt nu al voor een lijst incidenten

…En er is geen reden om aan te nemen dat daar binnen afzienbare tijd verandering in zal komen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog wel wat lijken, roofovervallen en andere onverwachte incidenten plaatsvinden. De echte wereld is natuurlijk een stuk enger dan een game. Ja, die verkeersopstopping was een canard/broodje aap – maar dat geldt voor het overige nieuws niet.

3. Ouders moeten wel een beetje opletten met de game

Nu hadden de opvallendste incidenten tot nu toe wellicht weinig te maken met slecht ouderschap (sowieso zijn het momenteel niet de allerkleinsten die nu aan het gamen zijn), maar let straks een beetje op met de in-app aankopen. En het hele praat-niet-met-vreemden-gesprek heb je waarschijnlijk al een paar keer gehad – wellicht toch een goed idee het nog eens over te doen.

4. Pokémon Go is hier nog niet eens uit en toch zie je de game al overal

Op stations, in treinen, op pleinen, parkeerplaatsen, parken: echt overal zie je mensen naar hun scherm turen om te proberen die ene zeldzame Pokémon te lokaliseren. Een aangezien de game hier nog niet eens in de Play Store is verschenen, moeten al deze gamers hebben zitten klooien met (onveilige) APKs. Met alle publiciteit (negatieve publiciteit is ook publiciteit) van de afgelopen dagen zal het hier pas écht los gaan als de game voor iedereen zonder enige inspanning beschikbaar is.

5. Pokémon Go is een doorbraak voor Augmented Reality

De game is al meerdere keren omschreven als “een matige Pokémon game, maar een uitstekende Augmented Reality game”. Van AR wordt veel verwacht, sommigen verwachten er zelfs meer van dan van VR, hoewel het langer kan duren voordat de technologie echt een doorbraak maakt. Pokémon Go is nog steeds ver verwijderd van het einddoel voor AR, maar het zorgt er wel voor dat de massa er nu op een simpele en prettige manier kennis mee maakt.

6. Pokémon Go is af en toe ook best irritant

Het gooien van die Pokéballen, waarmee je de beestjes moet zien te vangen in je mobieltje, vereist een nogal ingewikkelde polsbeweging, die je soms tot in den treure zal moeten herhalen. Sommige Pokémon zullen zich ook gewoon niet laten vangen. Sta je een half uur ergens op een verlaten parkeerplaats ballen te gooien omdat een of andere grappenmaker daar een beacon heeft neerggegooid, hou je er niet eens een digitaal monstertje aan over.

7. De game is goed voor je gezondheid

Je hoeft niet per sé hardcore te sporten om een beetje fit te blijven. Het helpt al als je een keer van je reet afkomt en eens een wandeling van tien minuten maakt, in plaats van elke keer in de bus te springen. Je zult voor Pokémon Go behoorlijk wat aflopen – voor zeldzame Pokémon, om nieuwe ballen te krijgen en om gyms over te nemen. Je zult ook eieren tegenkomen, die alleen uitkomen nadat je een bepaalde afstand (soms meerdere kilometers) lopend aflegt. Slaat nergens op? Klopt. Maar je komt er wel van in beweging.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *