7 toffe spellen voor de Mac op Steam

Rock out, gast
Mac-eigenaren worden vaak een hoop verweten. Een gedeelte daarvan berust op waarheid, de rest is een gevalletje ‘did-not-do-the-research’. In de laatste categorie valt het argument dat je niet kan gamen op een Mac zonder Windows te draaien. Hier zijn 7 spellen die je via Steam kan kopen en gewoon op OS X draaien.

Deze lijst zijn spellen die al een paar jaartjes mee gaan, maar desalniettemin erg leuk zijn om te spelen. Zie het als een Greatest-Hits compilatie van de afgelopen paar jaar, makkelijk op 1 plek verkrijgbaar en zowaar eens op de Mac speelbaar.

7. XCOM: Enemy Unknown
XCOM: Enemy Unknown
Een van de spellen van jaar in 2012, en een zeldzame Turn-based strategy game. Niet voor mensen die graat snel door een spel heen blazen, maar voor de strategisten onder ons een leuke manier om jezelf te vermaken.

HIER verkrijgbaar.

6. Gone Home
Gone Home
Dit spelt valt eigenlijk met niets te vergelijken. Mix Twin Peaks met The 7th Guest en je komt in de buurt. Je wordt losgelaten in een huis en moet stukje bij beetje ontdekken wie daar woonde en wat er gebeurd is. Probeer het eens, en verwacht nu eens geen knallende epische verhaallijn. Zie het eerder als een goed boek in game-vorm.

HIER verkrijgbaar

5. Team Fortress 2
Team Fortress 2
Waar de vorige twee games vooral om strategie en nadenken gingen, is dit vooral zo veel mogelijk shit opblazen in een zo kort mogelijke tijd. Toch zit ook hier een element van strategie in door de verschillende teamleden zo goed mogelijk te laten samenwerken. Heel veel DLC voor te krijgen, niet nodig, maar wel erg aantrekkelijk door de diepe aanpasbaarheid van de game.

HIER verkrijgbaar

4. Batman: Arkham City
Ik ben de Godverdomse Batman...
Niet meer het nieuwste spel (2011), maar wel nog steeds leuk om in de schoenen van de echolocatie gebruik-makende vliegende nachtzoogdier-man te stappen. Goede cutscenes en een aangrijpend verhaal maken deze game een goede match voor fans van het stripboek. Verwacht alleen niet de duistere sfeer van Arkham Asylum.

HIER verkrijgbaar

3. Civilisation V
Civilisation V
De moeder aller strategie-games. Je leidt een volk, hopende dat ze een leuk en vredelievend groepje mensen worden. Maar soms wordt je aangevallen en moet je terugslaan. Simpel principe, maar legendarisch. Zie het als de Risk onder de computergames.

HIER verkrijgbaar

2. Half Life 2
Gast, je hoofd klopt niet
Ook nog een klassieker uit de first-person shooter map. De hele Half Life-reeks verteld 1 groot verhaal, dus voor de mensen die graag door een spel heen vliegen, denkende dat ze het hele plot snappen, is dit niet weggelegd. Toch kan je best lekker knallen in met dit oudje. Overigens is deze game nauw verwant aan de nummer 1 in de lijst.

HIER verkrijgbaar

1. Portal 2
Alles is beter met lazers
Iedereen kent wel het principe van Portal zo onderhand. Maar voor degene die onder een steen leven; het berust op het Wile E. Coyote-principe van draagbare gaten. Je schiet een gat op de muur, een ander gat ergens anders, en zo ontstaat er een tunnel tussen beide. Hoog verslavingsgehalte, en in de sequel is er meer aandacht geschonken aan de schattige-maar-evil turrets waardoor er genoeg humor in verwerkt zit om je wel even bezig te houden.

HIER verkrijgbaar

Nog geen reacties

  1. Niet te geloven dat ik vandaag met de gedachten in mijn hoofd zat om een lijst te zoeken met goede mac games. En dat deze vervolgens op apparata te voorschijn komt !! Top gozers jullie!!

    Had op z’n minst wel verwacht dat Call of Duty 4: Modern Warfare er tussen zou zitten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *