7 tips om het meeste uit je Galaxy S7 te halen

Galaxy S7
De S7 is nu een tijdje uit en misschien heb je er inmiddels eentje in handen. Zo haal je het meeste uit dit toestel.

Aangepast Always On display.

Met Always On kun je op elk moment informatie over onder andere meldingen en de batterij zien, ook als je scherm is uitgeschakeld. Bij Instellingen>Scherm>Always on kun je instellen wat je precies wilt weergeven.

Games opnemen

Als je een fenomenale highscore neerzet wil je natuurlijk het liefst dat er beelden van je prestatie zijn. Met Game Launcher kun je via het menu een optie inschakelen waarmee de gameplay wordt opgenomen. Je hebt ook de mogelijkheid een screenshot te maken en eventueel meldingen van andere apps uit te zetten.

Fotos maken

De camera-app kan worden geopend door twee keer op de home-knop te tappen, wat overigens ook al mogelijk was op de S6. Wel nieuw is de supersnelle autofocus-functie waarmee je in een flits kunt scherp stellen.

Nieuws updates

Als je naar rechts swipet op je homescreen krijg je nieuwsupdates via de nieuwe Upday-service. Via de instellingen kun je regelen welke content je te zien krijgt. Je kunt Upday daar overigens ook helemaal uitschakelen als je er niet op zit te wachten.

Bloatware dumpen

Over niet op zit te wachten gesproken: smartphones van de meeste fabrikanten zitten tot de nok toe vol met voorgeïnstalleerde apps die je liever kwijt dan rijk bent, maar niet kunt verwijderen. Op de S7 is dat gelukkig verleden tijd. Ten minste, ze zijn er nog steeds en nog even vervelend, maar via de App Drawer en de edit-knop zie je een handig lijstje met apps waar je vanaf kunt.

Wissel van launcher

In de Play-store kun je de Google Now launcher downloaden, waarmee je een heel andere gebruikservaring hebt. Door vervolgens op het startscherm de home-knop in te drukken kun je een andere standaard-launcher kiezen.

Stroom besparen

De helderheid van je scherm aanpassen is een van de simpelste methoden om batterij te besparen, maar de S7 heeft nog meer opties. Via de instellingen kun je zowel Power Saving Mode als Ultra Power Saving Mode inschakelen. Met die laatste optie kun je zelfs een zwart-wit scherm instellen en de beschikbare apps reduceren tot bijvoorbeeld alleen WhatsApp en de telefoon.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *