‘8 GB werkgeheugen voor OnePlus 5’

OnePlus
Het houdt niet op, niet vanzelf.

Het lijkt alsof ze bij het Chinese OnePlus koning der RAM-geheugen willen zijn op het gebied van mobiele apparaten. Het feit dat de OnePlus over 6 GB aan werkgeheugen beschikte was voor OnePlus een absoluut selling point. Uiteindelijk bleek het toestel in de praktijk helemaal niet zo supernsnel in vergelijking met de concurrentie. Bovendien rolde OnePlus kort na release een update uit om het toestel beter om te laten gaan met het werkgeheugen.

Voor de OnePlus 5 lijkt het Chinese bedrijf weer uit te willen pakken met veel RAM-geheugen als selling point. Voordat je denkt: “Huh, heb ik de OnePlus 4 gemist?” Nee, er is iets anders aan de hand. In China spreek je het getal vier uit als , wat erg lijkt op ‘dood’ in dezelfde taal. De Chinezen zijn enorm bijgelovig en vermijden ze het getal indien mogelijk. De OnePlus 5 zal dus de opvolger worden van de OnePlus 3.

8 GB aan werkgeheugen op een smartphone klinkt interessant, al bewijst de praktijk dat een telefoon zoveel power niet altijd goed kan gebruiken. Als de software niet optimaal is afgesteld met de hardware en de concurrentie heeft dit wel (zelfs met mindere specs op papier), dan sta je alsnog aan de kant. Precies wat er gebeurde met de OnePlus 3. Het is te hopen voor OnePlus dat ze geleerd hebben van hun fouten. (via PCPop)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *