98% van de omzet in Google Play komt uit gratis spellen

98% van de omzet in Google Play komt uit gratis spellen
Dat komt vooral om dat de spellen wel gratis te downloaden zijn, maar als iemand snel verder wil komen in het spel hij of zij alsnog moet betalen.

In een rapport dat werd opgesteld door App Annie werd duidelijk dat Google de grootste omzet in mei van dit jaar behaald heeft door zogenaamde freemiums. Een samenvoeging van free en premium. Hierbij kunnen gamers sneller verder komen in het spel zodra ze extra items kopen of nieuwe levels unlocken.

98% van de omzet in Google Play komt uit gratis spellen

Terwijl de grootste omzet wordt behaald door de freemium apps geldt dat niet voor het aantal downloads. Al zien we dat aantal wel langzaam stijgen ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar waren dan ook bijna de helft van de downloads freemium apps, terwijl de andere downloads de volledig gratis apps waren. Waarom de stijging van de omzet zo gegroeid is wordt niet duidelijk uit het rapport.

De gemiddelde Google Play app behaalt een winst van 1.125 dollar. Voor apps in de Apple App Store is dat getal een stuk hoger, namelijk 4000 dollar. Mocht je nou apps voor de Windows Phone Store ontwikkelen, dan moet je het doen met gemiddeld 625 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *