Aankomende Call of Duty krijgt belachelijke titel

Origineel
Origineel!

2007 was in retrospectief een revolutionair jaar voor het shooter-genre met de grondlegging van het grootste gamegenre ooit, door de release van Bioshock, Team Fortress 2, Crysis, Halo 3, S.T.A.L.K.E.R en misschien wel een van de meest invloedrijke spelers in het mainstream shooter-genre: Call of Duty 4: Modern Warfare. De vierde Modern Warfare gaat daarbij Modern Warfare heten. Wacht, wat?

Aankomende herfst komt er een nieuwe Call of Duty aan in de serie van Modern Warfare, zo melden insiders tegenover vele media. LongSensation meldt daarbij een wel heel vreemd feitje over de aankomende game; hij gaat Modern Warfare heten.

https://twitter.com/LongSensationYT/status/1131906963468693504

De vierde MW uit de MW-reeks krijgt dus gewoon de titel ‘Modern Warfare’. Precies dezelfde subtitel als de eerste Modern Warfare kreeg. Modern Warfare 4 was daarbij een logische titel geweest, maar Activision gaat in plaats daarvan voor een zogenoemde ‘soft reboot’.

Het lijkt wel Hollywood in de game-industrie, waarbij iedere ‘nieuwe’ titel een reboot, remake, sequel of prequel van een ooit zeer populaire unieke intellectual property (I.P.) is.

Kotaku meldt ondertussen dat insiders bevestigen dat het nieuws accuraat is en dat dit deel in dezelfde geest als de eerste twee Modern Warfare’s zal worden gemaakt; heftige, realistische, emotionele verhalen zoals de beruchte No Russian-missie uit deel 2. En ja, ik tel het teleurstellende Modern Warfare 3 niet mee als het gaat om heftige, emotionele momenten. En het woord ‘realistisch’ zou ik überhaupt niet zo snel gebruiken in Call of Duty-context.

Hoe dan ook, de aankomende CoD wordt dus een kleine reboot van de MW-serie met een focus op heftigheid, wat zo’n beetje zeker bevestigt dat Modern Warfare (2019) weer een singleplayer-campagne krijgt.

Lees ook: Nieuwe info over Call of Duty: Mobile bekendgemaakt. Over de aankomende Black Ops 5, die in 2020 uitkomt, check je in dit artikel alles.

Foto @Activision

4 reacties

  1. Allemaal leuke beloftes e.d. maar het gaat ongetwijfeld weer een dikke faal worden. Weer hetzelfde verhaal als elk jaar.. COD4 en MW2 blijven de beste games uit de Call of Duty serie.

    En ja, ik kan dat zeggen ik speel het al sinds het eerste deel, heb het nog geprobeerd na World at War & Black Ops, maar niks kan COD4 en MW2 evenaren. COD4 blijft mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *