Aankopen via mobiel & tablet in Nederland met 67% gestegen

Van die ene reclame
Met de tablet op schoot of de smartphone in de hand je leegshoppen in webshops. We doen het steeds massaler en geven steeds meer uit.

Uit de M-commerce Monitor 2013-1 blijkt dat de totale m-commerce omzet in de eerste helft van 2013 €550 miljoen bedraagt. Iets meer dan een half miljard, een stijging van maar liefst 67 procent ten opzichte van de tweede helft van 2012. De omzet via smartphone en tablet bedraagt inmiddels 11% van de totale e-commerce markt. Ofwel, van iedere €10 die online wordt besteed, wordt nu al ruim €1 uitgegeven aan online aankopen met een mobiele apparaat.

In het eerste halfjaar van 2013 hebben 2,3 miljoen Nederlanders een online aankoop gedaan met een smartphone en/of tablet. Dat is een toename van 53%. Deze kopers hebben in totaal 12 miljoen online bestellingen gedaan met een mobiel apparaat en gemiddeld hebben consumenten €239 besteed per persoon aan mobiele aankopen in de eerste zes maanden van 2013.

Kleding & schoenen zijn HUGE

Zucht. Die hatelijke reclames van dat Duitse online warenhuis dat rijmt op Schmalando sorteert dus keihard effect. 40 procent kocht iets in het segment Kleding & schoenen. De daarna populairste categorieën zijn persoonlijke verzorgingsproducten (22%), computer hardware (21%), muziek downloads (20%) en vliegtickets (19%).

Oh, en bijna tweederde van de mobiele shoppers doet vooral online aankopen met een tablet. Daarnaast plaatsen de meeste mobiele kopers (83%) nog steeds vanuit huis een bestelling, zowel met de tablet als met de smartphone. De smartphone wordt wel vaker buitenshuis gebruikt om mobiel te shoppen (38%). Net als bij online shopping in het algemeen, is iDEAL het meest gebruikte betaalmiddel door mobiele kopers.

2 reacties

  1. Heb zelf een zakelijk account bij Coolblue.

    Inloggen via de tablet/mobiel, klik op bestellen en klaar! factuur komt per post, achteraf betalen en geen gezeur met bankpasjes e.d. . Super handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *