Absurd: dit levensgevaarlijke stuk tech is vanaf donderdag te koop [video]

drone-vlammenwerper-brand
“that escalated quickly” wordt zo de modeterm voor 2019.

Vanaf aanstaande donderdag is de ‘Throwflame TF 19 wasp‘ te koop. Inderdaad, een professionele vlammenwerper. Nu zijn er wel meer vlammenwerpers te koop, maar de toepassing van dit exemplaar maakt het gevaarlijk speelgoed. Het is namelijk de bedoeling dat je deze op een drone monteert. Vervolgens kun je met de drone op jouw doel af. Met een gevuld brandstofreservoir van 3,8 liter kun je gedurende honderd seconden vanaf zo’n 7,5 meter een vlammenzee veroorzaken.

Volgens het bedrijf dat dit op de markt brengt is de vlammenwerper ideaal geschikt voor het gecontroleerd platbranden van gras en onkruid, het vernietigen van wespennesten en het reinigen van elektriciteitskabels. Dat laatst heeft men eerder geprobeerd, hier zie je hoe dit werkt.
[gv data=”iOqWfLZT8OM”][/gv]

Ook voor het platbranden van onkruid had men al eerder een oplossing met een drone.

Het grote verschil met deze eerdere oplossingen is dat deze vlammenwerper door iedere hobbyist op zo’n drone te knutselen valt. Zo is een DJI S1000 al geschikt om de vlammenwerper rond te vliegen. Wanneer je hem gebruikt zoals de fabrikant voorstelt is het al makkelijk om voor te stellen hoe wind uit een verkeerde hoek niet alleen het onkruid maar ook een hectare of wat aan kurkdroog bos verwijdert. Het is daarbij wachten op de eerste beelden van een ‘handige Harry’ die de vlammenwerper even op de spouwmuur zet omdat zijn vriendin bang is voor wespen.

De gevolgen zijn nog net iets heftiger wanneer je zelf wat creatieve toepassingen bedenkt. Wanneer je een drone + vlammenwerper aanschaft ben je voor zo’n $ 2.500,- klaar voor de strijd (tegen de wespen ‘uhuh’) Het Apparata-advies van vandaag is dan ook: ‘wees lief voor uw buren en uw partner. Wellicht lezen zij ook Apparata.’

Hier zie je de nieuwste vlammenwerper in actie.

[gv data=”07rtBip9ixk”][/gv]

Overigens is het niet de eerste keer dat iemand een drone omtovert tot een in potentie fataal wapen. Zo knutselde een Canadese tiener in 2015 al een semi-automatisch geweer op een drone.

[gv data=”xqHrTtvFFIs”][/gv]

Inderdaad, ’that escalated quickly’ kan wel eens een van de meest genoemde modetermen van 2019 woorden. De opgevoerde broodrooster wordt zo in ieder geval kinderspeelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *