Absurd: iPhone-gadget scant huid en geeft beauty-advies

Scant je huid en je zelfbeeld
Slimme marketing of kwaadaardige destructie van iemands zelfbeeld?

Schoonheidsproductenproducent Neutrogena komt met een wel hele slimme (of kwaadaardige?) gadget om klanten meer schoonheidsproducten te laten kopen: De SkinScanner. Deze gadget, die je kunt vastmaken aan de bovenkant van je iPhone, scant je huid en geeft aan hoe je je huid gezonder zou kunnen maken… Met Neutrogena-producten, natuurlijk.

Het veredelde vergrootglas (waar volgens het bedrijf meerdere scanners in verwerkt zitten) scant en registreert de huid door middel van een vergrootglas voor de camera, een aantal LED-lampen en scanners die kijken naar de vochtigheid van de huid en zoeken naar eventuele rimpels. Deze close-up van de gebruiker wordt vervolgens naar de bijbehorende app gestuurd, Skin360 genaamd. In deze app krijg je een assessment van je huid te zien.

Vervolgens wordt de esthetische waarde van je huid vergeleken met die van andere gebruikers, waarna je een score van 0 tot 100 krijgt op basis van de ‘gezondheid’ van je huid. Oh ja, zelfacceptatie en een zelfverzekerd gevoel niet inbegrepen.

[gv data=”pT8NVRViy5M”][/gv]

Op het moment werkt de gadget van Neutrogena alleen op iPhones en verwijst de app je alleen door naar de producten van de producent. Mogelijk wordt het apparaatje later beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen en krijg je wellicht beauty-advies met andere producten. Waarschijnlijk blijft Skin360 je daarentegen doorsturen naar producten van moederbedrijf Johnson & Johnson (Listerine, Band-Aid, Compeed).

Over scanners gesproken, in dit artikel check je wat een gigantische bodyscanner allemaal over je kan ontfutselen, waaronder je conditie en vetpercentage. Ben je meer van de minder oppervlakkige gadgets? Check dan wat de Apple Watch kan doen als je een hartaanval hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *