Absurd: Knul hackt zowel CIA als NSA

Als zelfs de Amerikaanse geheime diensten geen partij zijn voor een jonge knaap...
De CIA zou de minderjarige knul per direct moeten inhuren als cyberbeveiliger!

Dat jongere generaties opgroeien met computers is tegenwoordig een gegeven. Zelf kan ik een beetje coderen en programmeren, maar een 18-jarige jongen uit Groot-Brittannië kon waarschijnlijk al complexe algoritmes schrijven voordat hij kon praten. In een absurde zaak blijkt namelijk dat hij bazen van de CIA en de NSA wist te hacken, zo meldt The Guardian.

Ron Burgondy reageert toepasselijk

De boef en held, Kane Gamble genaamd, hackte onder andere de computers van John Brennan, de toenmalige directeur van de CIA, uitvoerend directeur van de FBI Mark Giuliano en de nationale veiligheidsadviseur van Barack Obama Avril Haines.

De jongen komt uit Coalville in Leicestershire (Groot-Brittannië) en voerde de hacks uit in 2015 en 2016. Officieel wordt hij nou berecht voor het acht maal ‘uitvoeren van een functie met als doel het verkrijgen van onbevoegde toegang’ en twee maal voor het ‘onbevoegd aanpassen van materiaal op een computer’. Hoeveel straf hem te wachten staat is nog niet bekend, maar vanwege zijn minderjarige leeftijd ten tijden van de hacks zal hij sowieso niet decennia achter de tralies doorbrengen.

Volgens Tweakers is de jongen een lid van hackgroep ‘Crackas With Attitude’. Hoewel ze nog een beetje aan de naam mogen werken, is het zeker indrukwekkend hoe dergelijke hoge ambtenaren – zeker van veiligheidsdiensten van een van de meest paranoïde landen op aarde – gehackt konden worden door een jonge jongen.

Dat hackers een hoop kunnen bereiken, wordt met iedere zaak duidelijker. Wil je bijvoorbeeld Jennifer Lopez een belletje geven? Voor een tientje kun je haar nummer scoren, zo blijkt uit dit artikel. Ook werden Game of Thrones-fans recentelijk getrakteerd of onaangenaam verrast (afhankelijk van je standpunt) met gehackte GoT-afleveringen. Tja, de pen is machtiger dan het zwaard, maar volgens mij is een toetsenbord nog machtiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *