Absurde laser brandt alles kapot [video]

Pink Floyd belde, ze willen hun lasers terug...
En het mooiste is, hij zit heel stealthy verstopt in een aansteker.

Volgens het filmpje is dit ding een veelvoud krachtiger dan de zon, en heeft dus geen moeite om gaten te prikken in allerlei objecten. Dit bouwseltje kan echt serieus schade aanrichten.

Het gaat hier om een 2W laser die aangedreven wordt door een Li-ion accu. De blauwe diode maakt een hele scherpe straal die, volgens de maker, 2 miljoen watt per vierkante meter aan energie geeft. Ter vergelijking; als de zon op het hoogst in de hemel staat op een mooie dag geeft deze zo’n 1000 watt per vierkante meter aan energie. Dus ja, dan heeft zoiets als een CD-covertje geen enkele schijn van kans.

Als je een beetje Frans spreekt staan er instructies op het web om zoiets zelf in elkaar te draaien, maar uiteraard gaat dit geheel op eigen risico. Als je hiermee een sigaret probeert aan te steken en per ongeluk een derde neusgat maakt zijn wij niet verantwoordelijk en zo. (maar willen we wel weten of je nu beter ruiken kan. Omdat wetenschap.)

Overigens is deze Joubuis-meneer wel zo slim geweest om zijn camcorder te beschermen. We weten allemaal wat een laser aan kan richten bij een arme, nietsvermoedende videocamera.

[gv data=”71Nf15gSm4A”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Super toffe techniek, en +1 voor de instuckties om het zelf te maken daar hou ik wel van,

    Jammer dat het nu alleen wachten is op de eerste die het op mensen, auto’s, gordijnen (van uiten bv of kan dat alleen met open raam?, vliegtuigen etc gaat richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *