Acht bijzondere computers uit films

Mother-Alien
Vergeleken met sommige van deze computers steekt de PC of laptop waarop je dit leest wellicht wat schril af.

08. The Architect – The Matrix Reloaded
[gv data=”ZKpFFD7aX3c”][/gv]
Het lijkt ons lastig om het overzicht te bewaren met honderden schermen om je heen, maar deze bebaarde baas heeft er geen problemen mee.

07. Gerty 3000 – Moon
[gv data=”YQnqTjhv1h8″][/gv]
Als je enige metgezel een computer is, dan mag je hopen dat het een sympathieke is. Sam Bell is een astronaut die drie jaar lang in zijn eentje op een ruimteschip zit, samen met GERTY 3000, een computer met de stem van Kevin Spacey, emoticons en die je schouderklopjes geeft.

06. iMac G3 – Zoolander
[gv data=”ZkwrIZQDt50″][/gv]
De iMac G3 in Zoolander heeft het zwaar te verduren, zeker als twee mensen uit de oertijd er een bestand uit proberen te halen. Opgelet: Applefans kunnen bovenstaande video schokkend vinden.

05. ARIIA – Eagle Eye
[gv data=”_wkqo_Rd3_Q”][/gv]
ARIIA is gemaakt door het Amerikaanse ministerie van defensie, om alle data op de hele wereld op te slaan. Dit loopt uit de hand als de computer opdrachten gaat negeren en onschuldige mensen helpt om de president te vermoorden.

04. Samantha – Her
[gv data=”WzV6mXIOVl4″][/gv]
Toegegeven, Samantha is eerder een besturingssyteem (OS) dan een computer, maar is zeker het vermelden waard. In de nabije toekomst wordt de OS van je computer steeds slimmer en persoonlijker, zo persoonlijk zelfs, dat de hoofdpersoon uit Her er verliefd op wordt. Tja, wat wil je als je computer de stem van Scarlett Johansson heeft..

03. Mother – Alien
[gv data=”2ywWFvjE-yU”][/gv]
De stem van deze supercomputer geeft Mother misschien een wat onaardig karakter, maar de computer ziet er wel erg tof uit. Bovendien is ze niet bewust kwaadaardig, ze draagt simpelweg de orders uit die geprogrammeerd zijn.

02. Joshua – WarGames
[gv data=”NHWjlCaIrQo”][/gv]
In de jaren 80 waren videogames en PC’s enorm populair, dus een film over hacken sprak dan ook tot de verbeelding. Zeker als deze hacker per ongeluk een militaire supercomputer kraakt en bijna de derde wereldoorlog begint.

01. Deep Thought – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
[gv data=”aboZctrHfK8″][/gv]
Wat ons betreft val je met gemak in de categorie ‘beste supercomputers’ als je de Ultimate Question kunt beantwoorden. Dat het antwoord (42) misschien tegenvalt, is weer een ander verhaal. Over de snelheid ervan (7,5 miljoen jaren deed Deep Thought erover om de vraag te beantwoorden) valt ook wat te zeggen, al is het altaar wel weer heel gaaf.

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *