Acionna: Elegant, milieubewust en een van de grootste ooit

Acionna is een prachtig beest
Prachtig design en vooral heel erg groot.

Designer Andy Waugh’s Acionna is op het eerste gezicht misschien zoals vele andere superjachten, maar met dit design probeert hij iets te bereiken wat zelden bereikt wordt in de botenwereld: kolossaal maar elegant. Dit bakbeest van 175 meter doet het gewoon even.

Als ze gebouwd wordt, is ze een van de grootste jachten in deze klasse ooit. De Acionna is een waar design-spektakel dat allerlei toffe aspecten van superjachten combineert. Ja, ze in 175 meter lang en acht verdiepingen hoog, maar tegelijkertijd ontworpen als een high-tech speedboat.

Verder is het jacht met alle luxe voorzien met – op bestelling en extra betaling – de meest uitbundige kamers die je je maar kunt indenken. Verder is de Acionna uitgerust met een volledige squash-ruimte, een hanger voor je helikopter en heeft het schip een indoor zwembad van 20 meter. Verder zit er midden op het schip een bar van twee hoog, uitgerust met een panoramisch uitzicht over de zeven zeeën. Dat, of het kleinere naar beneden vloeiende zwembad op het achterdek, als je dat mooier vindt.

Dat alles wordt aangedreven met een brandstof die langzaam spreekwoordelijke voeten aan de grond begint te krijgen. Waterstof is op dit moment nog een beetje obscuur omdat er simpelweg nog niet veel vraag naar is. Kun je daarentegen een dergelijk superjacht betalen (de exacte prijs is nog niet bekend) dan heb je vast wat centen over voor een waterstof-raffinaderij.

Meer superjachten die we waarschijnlijk kunnen betalen checken? Wat dacht je van dit door een Nederlander ontworpen pareltje? Check ook dit uitbundig luxe jacht van Nederlandse bodem. En ja, ‘greatness comes in threes’, dus in dit artikel vertellen we alles over – een wederom Nederlands – superjacht met twee bioscopen, een fitnessruimte en meerdere zwembaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *