Adblock blokkeert Microsoft- en Google-reclames niet meer

Adblock-Plus
Handig, zo’n Adblock programma om je browser te ontdoen van advertenties op het internet, maar Google en Microsoft blokkeer je er niet meer mee.

Het populaire Adblock Plus, dat door 144 miljoen mensen gebruikt zou worden, heeft namelijk een geldbedrag van Google en Microsoft geaccepteerd, onder de voorwaarde dat het softwareprogramma voortaan advertenties van de twee bedrijven doorlaat. Dit meldt The Financial Times, die anonieme bronnen gesproken zou hebben.

30 procent
Eyeo is de maker van de advertentieblocker, volgens de bronnen zou dit bedrijf 30 procent van de advertentie-inkomsten vragen om de software uit te zetten. Grote bedrijven als Google, Microsoft, Amazon en Taboola (een advertentiebedrijf) zouden met deze voorwaarden akkoord zijn gegaan.

Volgens Eyeo zullen na de betaling alleen ‘acceptabele’ advertenties doorgelaten worden, al is het niet helemaal duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Waarschijnlijk doelt men hier op irritante advertenties als grote pop-ups die je internetbrowser compleet vullen, die alsnog door Adblock Plus tegengehouden worden.

4 reacties

    • @baasbas: in de Chrome Web Store kun je ook de extensies ‘adblock’ of ‘adblock pro’ downloaden. Volgens mij doen die exact hetzelfde, maar zijn ze niet gezwicht voor geld. Voor andere browsers zal er ook vast meer te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *