Adobe update Creative Cloud


Het is nog net in november gebeurd, Adobe heeft de apps van Creative Cloud opgelost.

De beeldbewerkingsapps van Adobe die in de Creative Cloud zijn samengevoegd hebben net een aardige update gekregen. Het gaat om onder andere Photoshop CC, Lightroom CC, Illustrator CC, Indesign CC, Premiere Pro CC en After Effects CC.

Door de updates wordt het voor veel apps nog makkelijker om te bewerken op mobiele schermen. Daardoor kun je een foto al bewerken op je iPhone en daarna via de cloud verdergaan op je desktop. Zo kun je in Photoshop nu verschillende artboards tegelijk openen. Ook handig is het dat je de toolbars nu zelf kunt indelen, zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar die ene functie die toch wat verstopt zit, maar die je wel vaak gebruikt.

De update biedt ook veel meer makkelijkere bewerkingsfuncties voor de Microsoft Surface. Daar brengt Adobe nieuwe gestures en handigere tabs naartoe.

Naast alle updates aan de Creative Cloud is gisteren ook eindelijk de Android app Adobe Premiere Clip gelanceerd waarmee je video’s kunt bewerken op je Androidtelefoon. Ook deze app is onderdeel van de cloud (maar hij is wel gratis te gebruiken op je telefoon) dus je kunt je bewerkingen synchroniseren met je desktop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *