Advocaat eist dat WhatsApp middelvinger emoji verwijdert

WhatsApp middelvinger
Deze meneer moet het enorm goed doen op feesten en partijen.

India staat niet bepaald bekend om haar goede beleid rondom alles wat met technologie heeft te maken. Het land verbood bijvoorbeeld eerder al een speciale gratis internetversie van Facebook en had te maken met een frauduleuze smartphonemaker die toestellen van 4 dollar verkocht.

Nieuw is echter de Indische advocaat Gurmeet Singh, die wel heel ontevreden is met de WhatsApp emoji-lijn. Met name de middelvinger-emoji doet de man in kwestie pijn aan de ogen. De advocaat legt zich er echter niet bij neer en eist volgens News 18 dat WhatsApp de emoji verwijdert van haar platform. Zo niet, dan start de man een rechtszaak.

Gurmeet zei in een reactie dat het tonen van de middelvinger niet alleen illegaal is, maar ook een obsceen en ontuchtig gebaar. Volgens de wet is het verboden om dit soort gebaren te maken naar naar vrouwen en aangezien WhatsApp de middelvinger-emoji aanbiedt, overtreedt de chat-app volgens Gurmeet ook de wet.

De advocaat lijkt dan ook vrij serieus in zijn eis dat de emoji binnen 15 dagen verwijderd moet zijn van het platform. Het is nog niet zeker of ze op het hoofdkantoor van WhatsApp inmiddels bijgekomen zijn van het lachen.

2 reacties

  1. De middelvinger-emoji is een emoji die ook standaard in Android en iOS beschikbaar is. Dat is denk ik ook een reden waarom WhatsApp die emoji heeft. Alle emoji-sets bestaan over het algemeen over dezelfde (soort) emojis, maar zien er per platform iets anders uit.

  2. Wat een aandachtshoer die Singh.
    Hé Singh:????????????
    (zo, eindelijk eens de middelvinger-emoji in een passende context kunnen gebruiken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *