Afmelden.nl: zeg al je abonnementen in een handomdraai op

Afmelden.nl: zeg al je abonnementen in een handomdraai op
Vanuit de gedachte dat abonneren véél makkelijker is dan annuleren, komt een Nederlandse startup met een nieuw initiatief om op de meest makkelijke manier je abonnement op te zeggen.

Op Afmelden.nl kun je gratis abo’s op kranten, tijdschriften, verzekeraars, telco’s, loterijen en zelf politieke partijen opzeggen, en in een later stadium ook online diensten als Facebook of Twitter schrappen, mocht je dat zelf niet kunnen. Oprichter Maarten Roelofs laat aan Emerce weten dat ze inmiddels actief zijn in acht landen (o.a. Abmelden.de, Cancel.my en Cancellare.it.).

Hoe werkt het?

Op de site geef je eerst de naam van het bedrijf door waar je een abonnement wilt opzeggen. Daarna krijg je een aantal keuzes te zien. Per brief, aangetekende brief, telefoon of e-mail. De tweede optie is nog niet beschikbaar, maar een gratis brief laten verzenden is dus wel mogelijk.

Wie opdraait voor de kosten van brieven, doorgeschakelde telefoontjes, etc? Voorlopig is dat de startup zelf, met hulp van een aantal investeerders. Hoe ze uiteindelijk geld gaan verdienen is nog niet helemaal duidelijk. “We hebben een aantal verdienmodellen op het oog, maar de komende maanden is de dienst gratis,” aldus Roelofs.

Als je telefonisch een abo hebt opgezegd via de dienst, dan krijg je een audiobestand met daarin het telefoongesprek toegestuurd per mail, zo heb je altijd bewijs van opzegging. Best handig.

3 reacties

  1. Probleem is alleen dat brieven door bedrijven als telecomproviders en verzekeraars erg langzaam verwerkt worden.

    Houd rekening met 3 tot 4 weken verwerkingstijd via de post. Pas dan zal je abbo (met in achtneming van bijbehorende opzegtermijn) opgezegd worden.

    Ik kan het weten. Zit in de klantenservice “business”…

  2. Aangetekend versturen betekent trouwens datde opzegtermijn ingaat op de dag van het versturen van je brief (aangezien het bedrijf in kwestie dan kan zien wanneer de brief is verstuurd).

    Dit voelt een beetje nutteloos imho. Gewoon bellen en roepen dat je op wil zeggen tegen de eerste de beste die je aan de lijn krijgt. Die zal je doorverbinden met de opzeglijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *