Agent smartwatch is de nieuwste hype op Kickstarter

Agent smartwatch is de nieuwste hype op Kickstarter
Nu het horloge een onvermijdelijk onderdeel zal worden van ons smartphone-gebruik, zijn het niet alleen de grote jongens zoals Microsoft en Apple die een plekje om je pols willen. Ook startups zoals Pebble en dit horloge genaamd Agent smartwatch.

Die laatste twee hebben gemeen dat ze hun financiering allebei via crowdfunding regelen. De makers van de Agent smartwatch zijn gisteren een campagne op Kickstarter begonnen en hebben al meer dan 180.000 dollar bereikt. 80k boven het minimum van 100.000. Je zou kunnen zeggen dat veelbelovende smartwatches booming zijn in de techwereld.

De Agent smartwatch wordt gemaakt door Secret Labs in samenwerking met House of Horology. Het horloge kan middels bluetooth verbonden worden met een iPhone 4S of hoger, alles dat Android 2.3 of hoger draait, en Windows Phone 8-apparaten. Lekker veelzijdig dus. Daarnaast kan het horloge draadloos worden opgeladen, wat de noodzaak voor een micro-USB poort deed vervallen en waardoor het horloge compleet waterdicht werd.

De Agent smartwatch beschikt over twee processors, een ARM Cortex M4 en een kleinere variant voor als het horloge amper processorkracht nodig heeft. Dit is gedaan om het batterij verbruik naar beneden te krijgen.

Het slimme horloge komt met verschillende apps, zoals een weer-app en een GPS-functie. Ook krijg je je berichtenfeed te zien op het 1,28-inch scherm en worden inkomende oproepen doorgegeven. En hij stuurt een waarschuwing als je je telefoon vergeet. Jup, dat is met recht een slim horloge te noemen.

Hij moet in december op de markt komen, voor een prijs van 190 euro, of 230 euro inclusief oplader.

[lg_folder folder=”0_Divers/100years/Agent_smartwatch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. De behuizing doet me een beetje denken aan digitale Casio horloges van vroegah (die tegenwoordig weer hip schijnen te zijn). Enige wat ze nog wel even moeten doen is een bijpassend bandje regelen. Nu ziet ’t eruit alsof het originele bandje gebroken is en er bij de hema een nieuwe gehaald is.

    Het nut van dat ding ontgaat me compleet trouwens..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *