Airbus wil passagiers vervoeren in veredelde containers

Auteur: , 5 Reacties
Airbus A380

Als je regelmatig vliegt, dan ben je het lange wachten op het vliegveld ongetwijfeld meer dan zat. Airbus zou daar zomaar eens een oplossing voor kunnen hebben.

De vliegtuigbouwer is namelijk van plan om het boarden van een Airbus compleet te veranderen. Het bedrijf wil de cabine verdelen in een soort containers, die een voor een op het vliegtuig geplaatst kunnen worden, zo blijkt uit de patenten die gisteren zijn goedgekeurd door het United States Patent and Trademark Office.

Airbus wil er met een of meerdere losse cabines voor zorgen dat vliegtuigen minder lang aan de grond blijven staan, omdat passagiers meteen kunnen instappen. Zodra iedereen zit wordt de pod richting het vliegtuig getakeld en kun je de lucht in. Op de plaats van bestemming wordt de cabine weer opgetakeld en kan er meteen een nieuwe geplaatst worden, zodat het vliegtuig zonder vertraging direct weer door kan.

Er zijn wel een aantal drempels die genomen moeten worden. De luchtvaartindustrie moet bijvoorbeeld voldoen aan ontzettend strenge regels, dus het concept zal allereerst veelvuldig getest moeten worden. Verder zijn de vliegvelden absoluut niet ingericht om passagiers op deze manier te vervoeren en het lijkt ondenkbaar dat daar op korte termijn verandering in komt.5 reacties

Aardig idee, maar er zitten nog wel wat mitsen en maren aan dit systeem. Het zal onder anderevéél meer wegen dan het bestaande systeem, vraag me af of het extra gewicht de oplossing wel waard is.
Grappig ik heb hier weleens over nagedacht. Boarden gaat gewoon heel traag. Iedere minuut dat zo’n ding aan de grond staat is omzetverlies.

Het vullen van een vliegtuig een voor een, met trage mensen die bagage nog moeten wegstoppen etc…

Bij paarden gaat het al zo, die hebben een speciale cargo box en die gaat zo de laadruimte in.

Ook zou ik aanraden om nét voor de boarding nog toiletten te plaatsen. Scheelt ook weer in de kilo’s die mee moeten.
Wel vreemd dat ze hiervoor patent kunnen aanvragen. Dit is een handigheid die iedereen kan bedenken.
Eigenlijk gewoon een soort wissel laadsysteem zoals vrachtwagens dat ook hebben.

Voordeel is met meerdere compartimenten dan kunnen ze een andere verdeling maken tussen vracht en passagiers.

Andere mogelijkheid is passagiers leren hoe ze snel & efficient moeten boarden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).