Aivvy: slimme koptelefoon heeft geen MP3-speler nodig

Aivvy
De koptelefoon van Aivvy heeft geen andere apparaten nodig om te werken. Zet hem simpelweg op je hoofd en er wordt automatisch muziek afgespeeld, waarbij de koptelefoon steeds beter weet welke muziek bij jou past.

Zodra je de Aivvy op je oren zet, zal er muziek worden afgespeeld uit een enorme muziekcatalogus met miljoenen nummers. Door met je vinger te swipen of te tikken op de zijkant van een van de oortjes, skip je een nummer of sla je hem op als favoriet. Op deze manier leert Aivvy welke muziek jij goed vindt, en welke genres voortaan overgeslagen kunnen worden. Ook kun je wisselen tussen verschillende afspeellijsten door aan het oortje te draaien.

Opslaggeheugen
Zodra de Aivvy wordt opgeladen (de accu houdt het 40 uur vol), worden de gegevens van je luistersessie doorgestuurd en slaat de koptelefoon weer nieuwe muziek op op het opslaggeheugen van 32GB. Je hebt dus geen internetverbinding nodig om muziek te luisteren onderweg, al kun je de Aivvy wel met een speciale iOS- en Android-app verbinden met je smartphone als je meer opties nodig hebt.

Naast deze ‘persoonlijke DJ’-optie, zoals ze het zelf noemen, kun je de Aivvy ook als normale koptelefoon gebruiken. Via Kickstarter haalt het bedrijf achter de slimme koptelefoon geld op, en het doel van 125.000 dollar is met nog 28 dagen op de teller inmiddels al gehaald. Je kunt je eigen exemplaar voor 249 dollar bestellen, al krijg je bij een donatie van 299 dollar pas toegang tot de muziekdienst die bij de Aivvy hoort.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *